3 Февруари, 2021 10:54 1 860 16

Спират достъпа на Тръмп до разузнавателна информация

  • сащ-
  • белия дом-
  • доналд тръмп

Идеята се обсъжда в Белия дом

Спират достъпа на Тръмп до разузнавателна информация - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Белият дом обмисля спирането на достъпа на Доналд Тръмп до разузнавателни доклади. Това обяви говорителят на американското президентство Джен Псаки, съобщи Вашингтон Пост.

Това е привилегия за всички изпълнявали длъжността на президент. Демократите обаче смятат, че подобен достъп на Тръмп е рисков.

Те настояват, че той може да злоупотреби с информацията. В момента въпросът се разглежда от администрацията.

Към момента няма окончателно решение. Псаки обеща информация, щом има реално решение.

Изпълнявалите длъжността президент на САЩ имат правото на достъп до брифингите на разузнаването. До този момент тази привилегия не е била отменяна.

Демократите водят разговори в администрацията.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    5 9 Отговор
    Вече няма да знае че Башар Асад трови цивилни.
  • 2 Е,и?

    10 6 Отговор
    Какво ще разузнава,Америка е в нокдаун..

    Коментиран от #5

  • 3 Иван

    4 18 Отговор
    Боклука Тръмп е приел юдаизма и вече е евреин.
  • 4 Иван

    5 12 Отговор
    Боклука Тръмп отказа да помилва Джулиан Асандж.
  • 5 Цгнин не е равно на римлянин

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "Е,и?":

    Америка е просто име.А както са казали древните Римляни имеро не прави човека, бих добавил не прави и държавата.

    Коментиран от #8, #10

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 барчо

    6 2 Отговор
    Правилно! Неправилното е това, което е ставало до сега. След като вече не си президент, не би трябвало да имаш достъп до каквато и да е информация и власт.
  • 8 барчо

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Цгнин не е равно на римлянин":

    Не бих се съгласил изцяло с теб. Първо ти работиш за името да бъде уважавано, познаваемо, а после името работи за теб. Но втората част е в смисъл, че усилията да постигнеш една или друга цел ще ти бъде по-леска, отколкото ако нямаш уважавано и познаваемо име зад гърба си. Не става въпрос да правиш простотии и да разчиташ името да свърши работа. Това винаги се получава само първите няколко пъти, а после идва срива! Елементарен физически закон за инерцията.

    Коментиран от #9

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 барчо

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Цгнин не е равно на римлянин":

    И такова изказване може да направи някой, който стои зад велико име, но ума му не сече и няма никакъв аналитичен ум. Първо Рим е пращал огромната си и добре обучена армия с отлични пълководци, които са смачквали отделните племена. После римлянина може да се разхожда сам и да знае със сигурност, че е малък шанса някой да го пипне, защото този който го пипне знае, че заради това ще дойдат и ще изпепелят колибите. Точно тук името работи. Знаеш предварително какво може РИМ да ти направи и правиш нужното, за да не ти се случи случка. Ето една цел постигната само от ИМЕТО без бой и по лесен начин!!!

    Коментиран от #11

  • 11 Цгнин не е равно на римлянин

    1 2 Отговор

    До коментар #10 от "барчо":

    виж коментар 9-ти ноу море спиич
  • 12 барчо

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Цгнин не е равно на римлянин":

    Ти нещо не се изразяваш ясно. Не говориш за хора, а за държави, които не се раждат всеки ден по няколко милиона, както хората. Много ясно, че ако Сирия я прекръстят в Америка, няма да е Америка, а пак ще си е Сирия. Всички знаем, че в Америка има градовете и Париж и Лондон, но те не са онези.
  • 13 смерш

    4 1 Отговор
    Та както казах и го изтрихте ,зад възрастния,опитен Байдън прозира уродливата физиономия на Л Г Дж мафията!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Реалист

    2 1 Отговор
    Глупости... Q_квантовият компютър е отдавна в ръцете на Тръмп и е разсекритил всичко за кабала... Арестувани са всички... Има видео като ги извеждат... Тръмп е военен вече... Военните действат в спасяване на светът... Когато Тръмп си тръгваш от белият дом уж.. Каза. Не си бийте ваксини... Следя всичко какво става... И на хал на хабер си нямате че Тръмп е президента, а не робота Байдън.... Майкъл, Даяна,
    Елвис, синът на Кенеди са живи и през цялото време са били около Тръмп и са работели за този план... На 30 януари почина истинският Кенеди на 103 години..... Скоро ще разберете... Ватикана е закрита... Белият дом 10 дни беше в тъмнина... Арести. За това беше заграден.. Ингурацията на Байдън е заснета в студио... Ама вие вярвате на Бойко и нощ... Ами сатанистите за това им плащат бе,, да ви лъжат и морят... Всички държави ще се освободят.. И пр.

    Коментиран от #16

  • 16 МегаТрол

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Реалист":

    Ехаааа ...майстор