4 Февруари, 2021 13:54 1 987 10

Столтенберг призна: При Тръмп имаше трудни дни!

  • йенс столтенберг-
  • нато-
  • доналд тръмп

Вложенията в отбрана трябва да продължат, поставените цели още не са постигнати, обяви генералният секретар на НАТО

Столтенберг призна: При Тръмп имаше трудни дни! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Не отричам, че в последните четири години имаше трудни дни и разговори с бившия президент на САЩ, заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг в отговор на въпрос за оценка на управлението на Доналд Тръмп, предаде БТА.

Въпреки тези трудности, САЩ и Европа направиха повече за НАТО, отколкото бе правено в по-ранните години, отбеляза той. Вложенията в отбрана трябва да продължат, поставените цели още не са постигнати, добави Столтенберг.

На пресконференция след среща с премиера на Белгия Александер де Кро генералният секретар посочи, че по-късно този месец министрите на отбраната на страните от алианса ще обсъдят бъдещето на мисията в Афганистан. Столтенберг поясни, че решенията за оставане или за изтегляне от тази страна имат цена.

Решението е трудно и трябва да бъде общо, заяви той. По неговите думи изтеглянето на НАТО може да доведе до отстъпление от успехите в борбата с международния тероризъм, а оставането може допълнително да застраши сигурността на изпратения там международен контингент.

Целта е все някога да напуснем Афганистан, заяви Де Кро. Не може да оставяме европейската сигурност на "трета страна", добави той по повод приноса на САЩ за европейската отбрана.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 3,14К

    13 1 Отговор
    Това мъжле защо ке каза това, когато Тръмп беше действащ президент? Това всъщност е и НАТО. Цял блок срещу две държави.

    Коментиран от #6

  • 2 Джо Катафалката

    4 1 Отговор
    При мен ще ви е още по-трудно..
  • 3 Не мъжле

    8 0 Отговор
    мишлее, прекрасно мишле. Ще го изям.
  • 4 Шекел

    7 0 Отговор
    Няма ли тоя кой да го свитне от някой покрив
  • 5 БХОРТЕИ

    5 0 Отговор
    Той е свитнат по рождение.Важното е че сега може да ръси простотии на воля.
  • 6 Казал е

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "3,14К":

    Публикувано във факти.бг: Въпреки тези трудности, САЩ и Европа направиха повече за НАТО, отколкото бе правено в по-ранните години,
    Прочети втория абзац, преди да пишеш. Просто, обичайно за автора - заглавието е подвеждащо и манипулира внушения .Разчита на такива, които четат само заглавията и не мислят.

    Коментиран от #9

  • 7 big

    2 0 Отговор
    Няма значение, че си бил някакъв министър някъде си и сега, нещо си на НАТО, просто си наивен или много глупав! При Байдън нещата няма да са по-добри, той определено по отношение на НАТО ще води политика близка до тази на Тръмп, а може да бъде и по-твърда! В САЩ имат огромен дефицит, а НАТО гълта много пари на американските данъкоплатци! Защо тогава европейските държави с излишъци, да не си плащат за "защитата" или да поемат част от това бреме?
  • 8 нашия

    2 0 Отговор
    спяха ти лапаницата нали -при Тръмп
  • 9 нашия

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "Казал е":

    прави се на тарикат с втория абзац-нали трябва да си оправдае заплатата-защото не се сещам да е направил нещо съществено през "трудното" време

    Коментиран от #10

  • 10 А ти

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "нашия":

    търсиш под вола теле.
Новини по държави: