6 Февруари, 2021 18:00 2 321 19

69 години на британския престол

  • великобритания-
  • кралица елизабет втора-
  • елизабет втора

94-годишната кралица и 99-годишният херцог на Единбург продължават пребиваването си в Уиндзор и досега, заобиколени от ограничен брой служители

69 години на британския престол - 1
Снимка: Shutterstock

Британската кралица Елизабет Втора отбелязва днес 69-ата годишнина от възкачването си на трона, предаде ТАСС, позовавайки се на в. "Дейли телеграф".

Обикновено Нейно Величество прекарва този ден в резиденцията си в Сандрингам, Норфолк, в източната част на Англия, където на 6 февруари 1952 г. умира баща ѝ, крал Джордж Шести.

Тази година обаче, за първи от 1990 г., в плановете на кралицата се налагат промени заради коронавирусната пандемия.

Почти цялата минала година, след обявяването на първата карантина през март, кралица Елизабет Втора и съпругът ѝ принц Филип прекараха в замъка Уиндзор близо до Лондон. 94-годишната кралица и 99-годишният херцог на Единбург продължават пребиваването си в Уиндзор и досега, заобиколени от ограничен брой служители, предаде БТА.

По традиция на този ден не се очакват никакви тържества. Обикновено на 6 февруари кралица Елизабет Втора посещава викария на Сандрингам, за да се помоли за паметта на баща си.

Според Джо Литър, главен редактор на списание за живота на кралското семейство, Нейно Величество ще направи същото в Уиндзор. "Сигурен съм, че ще бъде нещо много скромно", казва той, и припомня, че британските монарси предпочитат да празнуват кръглите дати от своето властване.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Присмехулник

    15 5 Отговор
    ...Шотландски боец...
  • 2 Реалист

    18 6 Отговор
    Сатана 69❗❗❗
  • 3 No Exit

    8 17 Отговор
    Боже, пази Кралицата!
  • 4 Санта Клаус

    20 6 Отговор
    Как само се прави на умряла лисица това бабе...."Аз това, аз-онова"- ама не пуска властта бе. То наследниците й ще измрат, докато дойде техния ред да управляват. Шведския крал се оттегли в полза на сина си, испанския направи същото, но Нейно кралско височество не смята, че е готова да сдаде короната-тя смята да управлява още поне....десетина години.

    Коментиран от #6

  • 5 Рико

    16 6 Отговор
    За окончателната ликвидация на Британската империя се приема 1952г.Елизабет Втората ще остане в историята като монархът при който е приключила Британската империя. Не е важно количеството, качеството е важно.

    Коментиран от #14

  • 6 Четник

    10 6 Отговор

    До коментар #4 от "Санта Клаус":

    Прекият наследник е принц Чарлз.Той обаче има съвсем други задължения с политиката и почти управлява неофициално.Кралица ЕлизабетII има огромно политическо и лично влияние в Комън уелта обединяващ 2.4 милиарда човека. Сега дори не е точният момент за отказ отбпрестола вътрешно и външнополитически в началото на Брекзит ерата на Кралството.
  • 7 Ал Капоне

    18 6 Отговор
    заради тея рептили страдат милиони по света

    Коментиран от #13

  • 8 Зайко Байко многознайко

    8 7 Отговор
    Старая ящерица своему сину говорит, посиди, не торопись, мне эсчье долго правит надо. Не пужайся Корона вирусной инфекции никогда не будеш болет, в том смисле и мою Корону не добешься!
  • 9 А бате бойко ще подобри рекорда като

    5 5 Отговор
    ПОЛИТИК С НАЙ _ МНОГО МАНДАТИ!!!p.s.ако не беше истина ,ще ше да е майтап!😀
  • 10 Камасутра

    7 5 Отговор
    69 е хубаво число на късмет е

    Коментиран от #11

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 човек от народа

    2 6 Отговор
    ако мозъкът й не беше генетично увреден , отдавна щеше да се откаже в полза на големия си внук.
  • 13 бъркаш числото

    4 3 Отговор

    До коментар #7 от "Ал Капоне":

    Не са милиони, милиарди са.
  • 14 No Exit

    12 6 Отговор

    До коментар #5 от "Рико":

    Ти сам го каза - не количество, а качество има значение. Вече нямаха задължения към Индия, където започваше кървава гражданска война, към черна Африка с безкрайните си болести и проблеми. Точно тази жена каза на всяка своя колония: Имаш право на свободен избор, приятелю! И останаха най-богатите нейни владения - Канада, Австралия, Нова Зеландия. Остана Британската общност с някои от най-богатите градове като Сингапур и Дубай, които са финансово свързани с Лондон. Неслучайно протестиращите в Хонконг развяват колониалния флаг срещу Народната Република. Тази жена е приемала оставката на Чърчил. Кенеди, Айзенхауер и Рейгън са и целували ръка... Така че неграмотните коментари тук нямат никакво значение. Просто едни тъмни балкански субекти с тежки комплекси за малоценност, готови да завлекат в тинята, при себе си всичко което е по-добро от тях.

    Коментиран от #16

  • 15 Иван

    6 3 Отговор
    Навални няма ли да й отправи хули?
  • 16 веселяк

    10 7 Отговор

    До коментар #14 от "No Exit":

    Колкото и да се напъвате с Рико англосаксонци няма да станете! За тоя рептил и нейните поданици ще сте (сме) трета ръка хуманоиди, след индийците и пакистанците, за орангутаните не съм много сигурен! К'во се мазните сякаш ще ви правят лордове!

    Коментиран от #17, #18

  • 17 Варна

    7 5 Отговор

    До коментар #16 от "веселяк":

    Евала....коленичи, ще те направя рицар на Ордена на тъмния английски ейл! Сега се изправи, сър Веселяк! P.S.- хареса ми коментара ти. + от мен
  • 18 No Exit

    8 5 Отговор

    До коментар #16 от "веселяк":

    Говориш за всички българи които им кацнаха без да знаят нито езика, нито какво ще правят там. Някои останаха да се излагат, но много малко се върнаха обратно в България. Май повече им харесва да чистят клозети в Англия, отколкото да живеят в българския клозет. Така е, “веселяк”. Ти умираш от смях, но всъщност плачеш.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: