Last news in Fakti

7 Февруари, 2021 18:33 3 713 41

Вучич към Байдън: Взаимно признаване с Косово не е записано в нито един акт!

  • сърбия-
  • косово-
  • джо байдън-
  • александър вучич

Американският президент поздрави сръбския държавен глава за националния празник на Сърбия

Вучич към Байдън: Взаимно признаване с Косово не е записано в нито един акт! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на Сърбия Александър Вучич благодари за поздравлението на американския президент Джо Байдън по повод националния празник на Сърбия Сретение, 15 февруари, но отбеляза, че взаимно признаване между Сърбия и Косово не е записано в нито един акт на нито една световна организация, нито на ЕС, в нито една резолюция, съобщава вестник "Новости" в електронното си издание.

"Разбираме, че това е американската политика, имаше опити тази фраза да се наложи като нещо, което трябва да бъде приемем като окончателно решение. Вече казах в лицето им в Белия дом какво мисля за взаимното признаване и отговорът ми няма да бъде различен", заяви Вучич, предаде БТА.

"Досещам се за много идеи за това какво поздравление бих могъл аз да изпратя за Деня на независимостта на САЩ, но ролята ми е да защитавам интересите на Сърбия", добави той.

"За нас Сретение е голям празник и то е много по-важно за нас от американските и албанските желания. И ние имаме своите желания, но и по-различна действителност. От друга страна трябва да призная, че това не е приятно, защото ви е ясно, че цялата американска външнополитическа инициатива ще върви в тази посока", каза сръбският президент.

Американският президент Джо Байдън поздрави сръбския държавен глава Александър Вучич за националния празник на Сърбия 15 февруари и поиска от него да положи усилия за постигане на всеобхватно споразумение за нормализиране на отношенията с Косово, споразумение, "което е фокусирано върху взаимното признаване" на двете страни.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 25 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво,Вук си!

    79 3 Отговор
    Чекмедже,учи се на Патриотизъм,другият шишко-още повече..
  • 2 Байдън

    54 5 Отговор
    Да признае Домбас, щото го пердасаха там предния път и пак ще го пердашат
  • 3 СЧЕТАЛО

    73 16 Отговор
    БРАВО НА СЪРБИТЕ ДЪРЖАВА -ДЪРЖАТ НА РУСНАЦИТЕ ИМАТ МАГИСТРАЛИ КРЪЧМИ ПЕСНИ БРАВО
  • 4 Шекел

    49 4 Отговор
    А бе я кажете как слес Версай гермяния не етрябвало да има армия способна да напада и как Великобритания и Сащ дават пари на Хитлер и укорявят Франция да не следи за изпъонението му и как изведнъж цуфвя Хитлер с танкиве и авиация.

    Коментиран от #30

  • 5 Евала

    55 5 Отговор
    Е на това се казва държавник.

    Коментиран от #12

  • 6 българина

    6 21 Отговор
    скоро и Кърджали.....
  • 7 Бодак

    66 4 Отговор
    където е стъпил американския ботуш нищо хубаво не очаква стъпканите. Англичаните бяха и са същите. И САЩ и Британия са юдейско средство.
    Пример -- по света и в България
  • 8 БХОРТЕИ

    57 3 Отговор
    Достоен президент и политик ще има още много да се учим от сърбите.Политик държащ на Сърбия а не като нашия тиквеник да продава интересите на БГ и да пълни шкафчета когато народа умира.
  • 9 Еееех

    36 2 Отговор
    И ние сме така....никой не може да ни казва какво да правим.И платени жрици на любовта не сме-не не плащат.Май сме си просто ку....и.А тях никой не ги обича
  • 10 Ессерем

    28 1 Отговор
    Хавай на хавайците!
  • 11 Дядо Гъдю

    7 20 Отговор
    И ние да го поздравим, и да му напомним за построените градове! И да знае че след Смакедония, и на него ще му турим едно вето! И докато се гласят, съюза ще се разпадне, и европейски пари йок! Аде и догодина да прати много поздрави на Тито, като се срещнат!
  • 12 Така е

    37 1 Отговор

    До коментар #5 от "Евала":

    Ако и у нас има такива държавници, може и да излезем от помийната яма в която сме сега
  • 13 Дядо Гъдю

    11 17 Отговор
    И ние да го поздравим, и да му напомним за посърбените ни градове! И да знае че след Смакедония, и на него ще му турим едно вето! И докато се гласят, съюза ще се разпадне, и европейски пари йок! Аде и догодина да прати много поздрави на Тито, като се срещнат!
  • 14 готвачка

    13 1 Отговор
    Дааа, сега чак...ми стана ЯСНО, защо американците две години подслушваха Род Благоевич и направиха всичко възможно да го бутнат в затвора за повече от десет години...макар че той им се "сваляше" и уж освобождаваше някакви американци...
  • 15 ШумадийскиПор

    6 37 Отговор
    Тоя Вълчо се прави на хитрец, но Дедо Бай Дън не е вчерашен.
    Сърбия на опашката след Мацедония и зад тях е Раша.
    Нека гният в тъмнина тези мърлави държави.
  • 16 Sieg

    19 3 Отговор
    От САЩ "чеп за зейе" не става, гледат само за себе си.
  • 17 Стефан

    10 26 Отговор
    В тези коментари има много сърболюбци да не кажа нещо по силно това не говори добре за тях след като сърбите редовно леят омраза срещу нас явно не са чели думите на сръбския професор преди два дена как ни наричаше, иначе американския президент е абсолютно прав Сърбия трябва да признае Косово след това следва признаване на Войводина, Санджак и връштане на западните покрайнини и най сетне Сърбия ще си влезе в естествените граници

    Коментиран от #27, #31

  • 18 Косово ие Србиа

    24 8 Отговор
    Косово е изконна сръбска земя, подарена на сърбите за царска зестра през 12 век по случай смесените сръбско български царски бракове от българския цар Иван Асен и там сърбите трябва да си живеят, а за косоварите има място в Албания..!!!
  • 19 Като

    10 15 Отговор
    гледам,колко заблудени нашенци има, ми става ясно защо претърпяхме толкова национални катастрофи!!!Забравиха как сърбите ни нападнаха през 1885г., Забравиха междусъюзническата война, ,Забравиха какво направиха със с българите в днешна македония_нещо което и турците не можаха за 500г., ( естествено с руска помощ) ,игнорират продължаващата и днес подмолна антибългарска дейност в РСМ и това че ни наричат фашисти, убийци и т.н.. за което посланика им бе извикан във външно министерство!Най важното забравят сръбския геноцид над албанците,! Поради какви непонятни чувства и емоции съдите Байдън!!?? В политиката емоции няма, има интереси и в наш е американците да ги поставят на място!

    Коментиран от #24, #32

  • 20 Честито

    9 2 Отговор
    Не знам за Вучич, но Байдън е по голям и дългогодишен приятел с Ердоган и Не ми се мисли какви ли пожелания ще му отправи за националния празник на Турция...!!!
  • 21 4 ано

    21 5 Отговор
    Сърбите имат чест и няма да се надупят на САЩ. Никога няма да забравят бомбардировките на САЩ. А ние българите сме дупедавци за пари ще предадем маикити се. Проклето племе.

    Коментиран от #33

  • 22 БайГън

    15 0 Отговор
    Байдън да гледа коренното население хората страдат при тях има много самоубийства защото живеят в мизерия никой не се грижи за тях защо не позволят на техен човек да стане президент дават акъл кой какво да прави а не гледат какво се случва около тях
  • 23 Ами като си имаме плужеци за политици..

    18 0 Отговор
    Какво да очакваме от Мутрю Всичкодавеца да направи за България?Такова животно не се беше раждало по нашите земи,а тези които го държат на власт им пожелавам да не видят никаква полза и радост от тези пари за които се продадоха ,да станат врагове на народа си!
  • 24 От предателите си майче,от тези Лизачите

    10 3 Отговор

    До коментар #19 от "Като":

    Тука се говори за чест и доблест,а не за нещо което става само за бърсане в кенефа....

    Коментиран от #34

  • 25 ТОЧКАТА

    18 0 Отговор
    ТОЙ/ВУЧИЧ/КАЗАЛ В ЛИЦЕТО ИМ!!!!представяте ли ли си от тиква ,ТАКОВА ПОВЕДЕНИЕ!!!!!!????
  • 26 ТОЧКАТА

    14 1 Отговор
    ...о Колумбе,Колумбе ,иебем ти и откритието!!!!!ТОВА КАЗАХА СЪРБИТЕ ,ТОГА...И СЕГА...
  • 27 Брендилия

    9 4 Отговор

    До коментар #17 от "Стефан":

    Стефан е бил сърбин владетел. Ти що си срещу тях бе? Имат право да кажат Истината. Древна Македония 808 г.пр.н.е. И Македония не признавате в България. Вие слуги на САЩ и ЕС ли сте?
  • 28 ТОЧКАТА

    20 2 Отговор
    виждате ли каква разликата между Вук и тиква!!!!!!
  • 29 Аре

    10 3 Отговор
    Байдън, е па Косово си е сръбско бре ти не знаеш ли?. Какво да признават?.
  • 30 Седесарят.

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Шекел":

    Може би е имало уговорка,Шекел..!!.,договор.,Не..Да разбута СССР.
  • 31 Стефке,

    5 2 Отговор

    До коментар #17 от "Стефан":

    А Крим Украйна трябва ли да признае?А баските и каталунците нямат ли право на самоопределение?А утре
    Кърджали ако реши към Турция да мине ти от Америка ли помощ ще чакаш?
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Ха ха

    4 1 Отговор

    До коментар #21 от "4 ано":

    Защо и ние не забравихме бомбардировките.Даже паметник на летците им направихме.
  • 34 Не душичко

    4 1 Отговор

    До коментар #24 от "От предателите си майче,от тези Лизачите":

    такива като тебе, фило - фоби, които не мислят с главата си, малко са чели и знаят " съчустват " на сърбите и се прекланят пред арогантвоста им! Погледа през очите на русофилство, американофилство, или русофобство или американофобство ви кара да се прехласвате по арогантността на сръбските лидери! Това е лизачество ... Професорът от Белградския университет Драган Симеунович, който е и.д. директор на правителствената Агенция по национална сигурност, заяви в тв интервю, че българите са "зверове, които избиват всичко пред себе си....Българите са изкормвали бебета от утробите на бременни жени и след това са ги изгаряли живи."Професорът, не спря дотук. "Да не забравяме и българизацията. Те избиваха свещеници и учители в Сърбия и след това въвеждаха българско образование в училищата",
    За Дачич, ( външен министър и зам.министър председател), който също си позволи да ни нарече окупатори и т.н., ритикувайки Заев ( което си е пряка намеса във отношенията и споровете между нас и македонците), няма да коментирам! И пред тях ли се прекланяш ..от такива плаз модии си патим, такива които не са разбрали че най- моралното в политикана е ИНТЕРЕСА, а нашия никога не е бил еднопосочен с "малката русия", тоест Сърбия! Иначе сръбска музика и .... може
  • 35 Бъди спокоен

    5 0 Отговор

    До коментар #32 от "Ха ха":

    Сърбите първи ще помогнат на турците, правили са го вече! А заплахата, че турците щели .... е да ни държат в шах и да зомбират такива като теб дето все очакват ...бати да ги спаси, ама той този бати си е баш приятел и със сърби и с турци, а иначе не забравяй че сме членове на ЕС, а и турците си имат достатъчно проблеми с Гърци, Иранци, Сирийци, кюрди, американци и т.н. и т.н., та най малко им трябва още един! Туй плашило дето го развяват толкова години не обслужва нашия интерес, а чужд ...
  • 36 РАНГО

    2 1 Отговор
    Европейски емигранти където почти избиха населението (индианците) на цял един континент дават акъл на Европейци.
  • 37 Байдън

    5 0 Отговор
    Признавай Косово и Северна Македония за Българска да не се разправяме Никой не може да те спаси
  • 38 Кси

    2 1 Отговор
    Много са заграбвали, имат да връщат, Войводина, западни български покрайнини, косово, идва видов ден, 4 млн.сърби са провеждали геноцид на 8млн други/бошняци, хървати, албанци, българи, черногорци/, да си пият горчивата чаша до дъно, ей така ни е било на нас, когато са взели Македония и западните покрайнини, това са си постлали, заслужили са това
  • 39 ПАТРИОТ

    2 0 Отговор
    Като чета коментарите не мога да разбера как е възможно да има толкова много заблудени Българи-сърбомани! Явно коментарите се посещават повече от сърби и македонци!!!!!!

    Коментиран от #40

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: