Last news in Fakti

8 Февруари, 2021 11:11 1 595 6

Британският щам на вируса може да стане доминантен в САЩ

  • британски щам-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • сащ-
  • мутация

Този щам може да стане преобладаващ сред всички щамове на коронавируса

Британският щам на вируса може да стане доминантен в САЩ - 1
Снимка: Shutterstock

По-заразният вариант на коронавируса, открит за първи път в Обединеното кралство, се разпространява бързо в САЩ и може да стане доминиращ в страната до март, сочи проучване, публикувано на медицинския сайт medRxiv, предаде агенция БГНЕС.

Изследването е проведено от екип от над 50 учени от Калифорнийския университет, Helix, Scripps Research Institute и други. “Поради внезапното и бързо разпространение на щама B.1.1.7 по света, ние се опитахме да проучим динамиката на разпространението на този вариант в Съединените щати”, заявиха изследователите. Според проучването вариантът B.1.1.7. на коронавируса е внесен в САЩ няколко пъти, а присъствието му може да бъде проследено в щатите от края на ноември.

„Разбрахме, че B.1.1.7 се е появил в САЩ към края на ноември 2020 г., той се е разпространил в поне 30 щати на САЩ до януари 2021 г. Важно е да се отбележи, че установихме, че B.1.1.7 е до 45% повече разпространен в цялата страна (от други варианти на вируса)”, заключават авторите на изследването. Отбелязва се, че до март 2021 г. щам В.1.1.7 може да стане преобладаващ сред всички щамове на коронавируса, разпространяващи се в страната, което може да доведе до ново рязко нарастване на заразените, а в резултат на това – и на смъртните случаи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лост

    7 1 Отговор
    Ами измислен е за британци.
  • 2 честен ционист

    4 4 Отговор
    Остатъците от САЩ, старата Британия иска отново да владее. Така разбирайте заглавието. ЗА БГ бъдете спокойни, тук ще върлува Ориенталският щам на юг от СТара планина и Руският на север.
  • 3 офф

    5 1 Отговор
    Английския щам при нас не върви! Да му мислят изнежените угоени ингилизи по цял свят!
  • 4 дедо Герчо

    3 1 Отговор
    ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ....ХЪХЪХЪ.....
  • 5 ***

    1 0 Отговор
    Така трябва!
  • 6 Аз40🏴‍☠️

    1 0 Отговор
    Това е модата днес. Пандемията е психическо заболяване.