Last news in Fakti

8 Февруари, 2021 14:12 1 825 5

Хората могат да разчитат на британските ваксини

  • астразенека-
  • великобритания-
  • ваксини-
  • пандемия-
  • надим захауи

Министърът се опита да успокои хората

Хората могат да разчитат на британските ваксини - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Британският министър, отговарящ за масовото ваксиниране - Надим Захауи, заяви, че хората могат да разчитат на британските ваксини въпреки изразената загриженост, че продуктът на „АстраЗенека/Оксфорд“ не е достатъчно ефективен срещу южноафриканския щам на коронавируса, предаде БНР.

Разпространените от вестник „Файненшъл таймс“ резултати от непълни изследвания, показващи, че ваксината на „АстраЗенека“ осигурява минимална защита срещу леки и средно тежки случаи на заразявания с южноафриканския щам, разбуниха духовете на Острова. Надим Захауи се опита да успокои хората с думите, че използваната ваксина е напълно функционална срещу доминантните варианти на COVID-19. Заместник-министърът на здравеопазването Едуърд Аргар каза тази сутрин по Би Би Си, че на територията на Обединеното кралство са регистрирани 147 случая на заразявания с южноафриканския щам.

Въпреки незначителната бройка, по думите на Аргар, правителството следи отблизо ситуацията. Вариантът, засечен в Кент, продължава да е основният щам на вируса на Острова. В статия за вестник „Дейли телеграф“ тази сутрин Надим Захауи пише, че учените работят за подобряване на ваксините, така че те да бъдат ефективни и срещу новите щамове. Междувременно професор Сара Гилбърт от университета в Оксфорд изрази увереност, че модифицирана версия на ваксината на „АстраЗенека“ специално за справяне с южноафриканския щам ще бъде готова за използване през есента.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 B Jonson

    5 0 Отговор
    А пък Правителството разчита на пандемията!
  • 2 Хахаха

    2 0 Отговор
    Колкото и на верността им към ЕС,разчитайте си в кухничките..
  • 3 кон шонъри

    5 1 Отговор
    от това по британско име не бях чувал
  • 4 Аз40🏴‍☠️

    1 0 Отговор
    Е, много ясно, че така ще им кажат. Няма да ги стряскат, спокойничко, ийзи ще става.
  • 5 нашия

    1 0 Отговор
    точно толкова могат да разчитат колкото на честната дума на англосакс-точно 0% доверие