8 Февруари, 2021 16:32 2 578 4

Мащабно дело за корупция в Испания

  • испания-
  • дело-
  • мариано рахой

Разглежда се Народната партия

Мащабно дело за корупция в Испания - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Днес започна дело за корупция срещу испанската Народна партия, съобщи El Pais.

Делото започна шест дни преди парламентарните избори в автономната област Каталуния. Главен обвиняем е някогашният финансист на партията Луис Барсенас.

Той вече получи присъда от двадесет и девет години. Барсенас обеща да направи нови разкрития по делото.

Твърди се, че Народната партия е получавала недекларирани дарения в продължение на години. Това е ставало срещу обещания за обществени поръчки.

Финансистът твърди, че всичко е ставало със знанието на Мариано Рахой. Той оглавяваше партията, а преди е заемал и премиерския пост.

Рахой отрича твърденията, като ще се яви като свидетел.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 жалко

    12 1 Отговор
    Тия не им остана време да почнат разследване срещу хасиендата на Баце.

    Коментиран от #2

  • 2 БАЙ Х@Й ‼

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "жалко":

    Ама тя не беше на Баце! А МИС ГАЩИ, с дете от ПРАНИ ГАЩИ вече е продала имота и магазина! Смени си фамилията ( омъжи се по "любов" за набор на баща си, разведе се след три месеца, но запази фамилията) и отдавна не е в Испания ‼
  • 3 When

    4 0 Отговор
    Josep Borrell from EU commission?
    Но при първата проверка комисията по правни въпроси на парламента не беше доволна от финансовата декларация на Borrell.

    В резултат на това той бе помолен да предостави допълнителна информация за активите си в размер на 2,77 млн. Евро и акциите си в три компании (Iberdrola, Bayer и BBVA), които представляват 13% от активите му.

    В писмо до председателя на комисията по правни въпроси, британският евродепутат Луси Нетинсинга, Борел заяви, че ще продаде тези акции само ако е необходимо - и комисията по правни въпроси стигна до заключението, че Борел не трябва да продава тези акции.

    Въпреки това, според евродепутата Даяна Риба от Зелените и член на комисията по външни работи, "очевидно е, че като шеф на европейската дипломация той не трябва да има никакви връзки или интереси с никоя от тези компании".
  • 4 потребител

    0 0 Отговор
    Комунягите крадливи а пък разследванията за корупция все срещу Европейската народна(колко е народна те си знаят) партия?
Новини по държави: