Last news in Fakti

9 Февруари, 2021 08:12 1 645 13

Тръмп опитал да промени резултатите от изборите в Джорджия

  • сащ-
  • джорджия-
  • избори-
  • президент-
  • разследване-
  • съд-
  • импийчмънт

Тръмп е оказал натиск над щатския секретар да промени изборните резултати

Тръмп опитал да промени резултатите от изборите в Джорджия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Властите в югоизточния американски щат Джорджия започнаха официално разследване на опитите на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп да промени резултатите от президентските избори от 2020 г. в щата, съобщи "Ройтерс".

Разследването започнало вследствие на телефонен разговор на 2 януари, в който Тръмп оказва натиск на щатския секретар Брад Рафънспъргър да промени изборните резултати на основата на неистинни твърдения за изборна измама. Говорител на щатския секретар заявил, че става дума за административно разследване с цел установяване на фактите и че всички по-нататъшни правни действия ще бъдат оставени на главния прокурор.

Срещу бившия президент на Съединените щати Доналд Тръмп тече процедура по импийчмънт в горната камара на Конгреса. Тръмп е обвинен, че е подтикнал своите поддръжници към бунт в Капитолия, за да осуетят официалното избиране на Джо Байдън за президент. Макар Тръмп да твърдеше, че той е спечелил изборите, а не Байдън, не бяха представени доказателства за изборни нарушения.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Това

    13 8 Отговор
    Са клевети
  • 2 Последния Софиянец

    19 11 Отговор
    Да загуби Тръмп в Джорджия е все едно Доган да загуби Кърджали.Има нещо !
  • 3 няма ли кой

    8 5 Отговор
    да им посегне ..и този и бойко са изpoди
  • 4 Го4о

    11 7 Отговор
    Очаквам Нанси Пелоси да успее да осъди само кобура на патлака на г-н Доналд Тръмп!
  • 5 Аналитик плюс

    14 6 Отговор
    Колкото повече псевдо-демократите се престарават да заличат следите си и да накажат истинския победител в изборите, толкова повече Светът се досеща за измамата......... Неведоми са пътищата божии
  • 6 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    6 1 Отговор
    Дръжки ще разследват -
    колкото Каскетев разследва Оня с чекмеджето...
  • 7 любител

    5 4 Отговор
    щом тръмп го прави представете си какво ни чака от страна на боко тиквата на изборите.хора гласувайте и си отваряйте очите иначе кражбите и мизерията ще продължът.

    Коментиран от #9

  • 8 Аз40🏴‍☠️

    6 1 Отговор
    Ройтерс, медията на Ротшилд, интимните приятели на Билари Клинтън.
  • 9 нашия

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "любител":

    наистина си любител -как успя да свържеш две съвсем различни неща
  • 10 1357

    1 4 Отговор
    Тръмп и Б. Борисов си приличат.На първо място по тъпота/милиардите на Тръмп са наследени и чрез много машинации са увеличени;нали не сте наивници да вярвате ,че са сечелени почтено/.Тръмп не знае езици,говори уличен английски.Тръмп излъга за изборите.Въвлече много глупави /такива са 95% от американците/,негри и бели неработещи да протестират.Те не знаеха за какво чупят, крадат, опустошават молове, ресторанти, магазини за храна, но го направиха.И това била велика нация!?Това е паплач от престъпници ,убийци /бели и негри/вандали,култура никаква, лезбийки ,гейове, джендъри/другарката Нанси Пелоси/,наркомани.Тръмп е един много слаб Президент,както всички останали.Единственото голямо изключение е Джон Кенеди.Умен ,истински политик,католик/никога не забравяйте за 20-те престъпни секти в сащ и много важно нямат ВЕРОИЗПОВЕДАНИЕ и ЦЪРКВИ/.Джон Кенеди беше убит по нареждане на англичанина Сър Уилям Стивънсън- по заповед на Комитет 300/ всичко е описано в книгата на д-рДжон Коулман,изд.ЕРА -КОМИТЕТЪТ 300-най строго пазената тайна в света/.Слава Богу в сащ има 12 и повече Православни Църкви в които служат български свещеници, където се черкуват българи и други православни люде.Затова мислете и вижте истинското лице на сащ.Знаем че сащ се управлява от евреите.Само пропаднала нация, страна без суверенитет може да бъде командвана от друга/в случая Израел/.България ,въпреки предателското правителство на Борисов ,поне не е загубила правото да има българско правителство.Бъл
  • 11 туйонуй

    1 0 Отговор
    Не опитал, а опита.
  • 12 БПФ

    2 1 Отговор
    И как точно решихте, че твърденията на президента за изборна измама се "неистинни"Съдебен процес имаше ли? Разследване имаше ли? На какво основание съдилищата отхвърляха 1400 страници доказателствен материал, без да ги погледнат дори?

    Относно "подстрекателството към бунт" - цял свят видя и чу какво каза президента - че призова за мирен протест и че после молеше разгневените хора да се изтеглят от Капитолия !!! Престъпниците от "демократическата партия", които нагло откраднаха изборите, сега искат да се саморазправят с Тръмп и да му попречат да се кандидатира пак... защо бе - нали чучулото байдън имало 63% подкрепа? Чудно защо тогава пое властта на церемония без публика, охраняван от цяла армия?

    Ако се извърши и това поредно посегателство срещу демокрацията (да не говорим за юридическият абсурд някой да бъде отстранен от пост, който ни заема), само едно спасение ще остане на американският народ - революция и пълно физическо изтребление на цялата върхушка на "демократическата партия" !!!

    Коментиран от #13

  • 13 Съд

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "БПФ":

    Нямаше "съдебен процес". Имаше 60 съдебни процеса. Обсъждайки 1400-те страници... Путиноидите не сте свикнали да четете всички факти, а?