18 Март, 2021 09:25 2 353 21

Масовият убиец от Атланта: Не съм расист!

  • атланта-
  • джорджия-
  • робърт арън лонг

Според активисти антиазиатските настроения са били подхранени от бившия президент Доналд Тръмп, който, докато бе в Белия дом, обвиняваше Китай за появата на, по думите му, китайския вирус

Масовият убиец от Атланта: Не съм расист! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Масовият убиец в салони за масажи в района на Атланта, в южния американски щат Джорджия, отрича да е бил воден от расистки мотиви, предадоха Франс прес и Ройтерс.

21-годишният Робърт Арън Лонг уби осем човека, включително шест азиатки, на различни места, преди да бъде задържан от полицията. Според бивш негов съквартирант той се срамувал, че е пристрастен към секса и посещава такива салони, търсейки сексуални услуги, предаде БТА.

На Лонг бяха повдигнати обвинения в убийството на осем души. Белият мъж отрекъл какъвто и да било расистки мотив и се самоописал като "обсебен от секса". По думите му салоните за масажи били "изкушение", което искал да премахне.

Разследването обаче продължава, като представители на правоохранителните органи казаха, че е твърде рано да се правят окончателни изводи.

Масовото убийство обаче засили страховете на азиатската общност в САЩ. Престъпленията от омраза срещу нейни представители в страната вече се увеличиха от началото на пандемията от новия коронавирус, отбелязват АФП и Ройтерс.

Според активисти антиазиатските настроения са били подхранени от бившия президент Доналд Тръмп, който, докато бе в Белия дом, обвиняваше Китай за появата на, по думите му, "китайския вирус".

В доклад американското разузнаване споменава за висока степен на заплаха в Съединените щати от склонни да прибягват към насилие екстремисти, мотивирани от различни поводи за политическо недоволство и расови предразсъдъци, съобщи Асошиейтед прес.

Агенцията отбелязва, че документът е бил публикуван повече от два месеца след смъртоносния щурм на Капитолия.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дамммм

    27 7 Отговор
    Не си расист бе пич-ти си просто един американец--деб..л като всички американци....
  • 2 Stéphanie 🎲

    8 12 Отговор
    Брейййй не съм била във грешка вчера когато написах че може да е заради корона вирус 🤣🤪Не ме учудва и при нас ги бяха подгонили азиатците във началото когато се разбра за короната.Всички азиатци се бяха покрили имаше и бити по улицата .Да му мислят па ако се докаже че Китай е виновна 😎тяхната ......А
  • 3 ХайлАдолф

    21 2 Отговор
    Пак ще кажа .Нaли ca в cтрaнaтa нa cвoбoдaтa , зa тoвa и вceки cвoбoднo избирa кoгo дa избивa , пък и тaм вeчe нямa рacи , тa знaчи нe e никaкъв рacизъм , a cвoбoдeн избoр нa cвoбoдeн aмeрикaнeц ......

    Коментиран от #4

  • 4 Stéphanie 🎲

    6 8 Отговор

    До коментар #3 от "ХайлАдолф":

    délire des actes-ненормални постъпки ,но мисленето му е правилно и логично,а постъпките му често са асоциални‼(Все пак асоциалността не винаги има негативни характеристики, в някои случаи това е част от монашеската традиция, например в Християнството, Будизма и Суфизма.😉😂) 
  • 5 МАЯ КОСМОДАМ

    7 6 Отговор
    ЕЛА БЕ МОМЧЕ, ЩЕ ТЕ ПРИЕМЕМ В НАШАТА ПАРТИЯ - МУТРИ ВЪН!
  • 6 Този

    16 3 Отговор
    който е открил, че Тръмпи е подбудител на това престъпление е за неабавен лаореат за нобелова награда и да бъде назначен за шеф на ЦРУ-то и ФБР-то заедно! Поклон пред гениялния прозорливец!
  • 7 1234

    13 4 Отговор
    Направил е рекламация, много пари пък кефа 1 мин... Сащ са мулти култи сбирщайн. Искам там да не остане нито един бял само църни азиатци и латиноси
  • 8 Елвис

    19 2 Отговор
    Намирисва ми малко на MK... В доброто старо време Големия брат в САЩ обвиняваше оръжията в опитите си да ги отнеме от американските граждани, днес под вола търсят расизъм и хомофобия в опитите си да лумпенизират и джендъризират (хихи) населението. Междувременно хората в САЩ имат все по-малко доверие на мадмедиите и големите технологични компании като гугъл и фейсбук, което е хубаво. Хората навсякъде по света се събуждат за големия цирк, и не говоря само за ковито!

    Коментиран от #9

  • 9 Елвис

    8 3 Отговор

    До коментар #8 от "Елвис":

    А, забравих за "токсичната мъжественост"! Накъде повече от това?! Че и пристрастен бил, женомразеца долен!
  • 10 Майн Кампф

    14 1 Отговор
    "Cпoрeд aктивиcти aнтиaзиaтcкитe нacтрoeния ca били пoдхрaнeни oт бившия прeзидeнт Дoнaлд Тръмп, кoйтo, дoкaтo бe в Бeлия дoм, oбвинявaшe Китaй зa пoявaтa нa, пo думитe му, "китaйcкия вируc". - В този случай Тръмп бе единствения , който каза истината за вируса , но джендъртолерастите от псевдодемократическатакомуноидна партийка , изкривиха всичко , така както на тях им е угодно ....

    Коментиран от #15

  • 11 шуримури

    5 1 Отговор
    Не съм расист! Не съм садист. Не съм фашист. Не съм песимист. ЕДНО ВРЕМЕ НЕЩО ПОДОБНО ПЕЕШЕ И КИРИЛ МАРИЧКОВ.
  • 12 Наблюдател

    14 2 Отговор
    Не се срамува, че е масов убиец, но сесрамувал да не го вземат за расист ?! Извратено американско мислене.
  • 13 Кефа

    8 2 Отговор
    Падам от смях с амариканската, проджендърско-ЛГБТ-антитръмпистка пропаганда.
    Глей ся! Тоя хем е бял и то МЪЖ, хем е тръмпист, хем е ЖЕНОМРАЗЕЦ, че е и расист.
    Всичко в едно! Колко на място, само, а ?
    Верно тоя свят го командват откчени както споменаваше един от козлодуй. Кофтито е, че толкова са си повярвали, че мислят и нас за такива и дори не си правят труда да измислят нещо по-така.
  • 14 А бе, Анатоли

    5 2 Отговор
    Човека, не се има за расист, ама ти какъв си ? Как да го разбирам : ''... уби осем човека, включително шест азиатки '' ? Расизма ти, на етническа или на полова основа е ?
  • 15 Тръмп в велик

    7 0 Отговор

    До коментар #10 от "Майн Кампф":

    Хората почнаха се усещат ,този е първият ще има последователи .Началото
  • 16 фен на Стефка

    10 0 Отговор
    Не виждам нищо лошо в това някой дя е расист азиатците инчерните също са расисти

    Коментиран от #17

  • 17 Stéphanie 🎲

    4 3 Отговор

    До коментар #16 от "фен на Стефка":

    Много хора бъркат различни думи и значения явно само за расизъм са чували и до тук ,повече не можеш да спориш .Днес по скоро има културен расизъм или етноцентризъм, убеждението, че някои култури, по принцип техните собствени, са по-високо стоящи или че други култури, традиции и истории са несъвместими с техните. Най-широко разпространение намира Ленинизмът – интерпретация на марксизма, превърнала се с няколкото си разновидности в една от водещите идеологии на 20 век и оказала силно влияние върху световната история през този период- ЛГБТ😉!!!!20ти век превърнаха хомофобията в част от тяхната политическа идеология, като например нацизма в Германия, сталинизма в Съветския съюз или фашизма в Испания.
    Религиозната нетолерантност и дискриминацията често са свързани с расизма и ксенофобията и следователно може да включва няколко вида дискриминация.Ксенофобията е тясно свързана с расизма: колкото като по „различен“ се възприема другият, толкова по-силни са страхът и негативните чувства.Нетърпимостта е неуважение на традициите и вярванията, различни от собствените. Тя включва също отхвърлянето на хора, които възприемаме като различни, например членове на социални или етнически групи, различни от нашите или хора с различна политическа или сексуална ориентация. Нетърпимостта може да прояви в широка гама от дейности – от избягване, през езика на омразата до физическо насилие и дори убийство.

    Коментиран от #18

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Бал от Алабама

    5 2 Отговор
    И какво лошо има по принцип в расизма , след като расите съществуват и различията между тях също , това са неоспорими факти и никой джендърлибераст не може да ги промени . А тоя дебилноподобенкравар си е просто олицетворение на една много голама част от изтрещелите псевдосвободни животновъди на америка .
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.