9 Февруари, 2021 13:37 5 678 25

Ковачев: На какви компромиси се надявате, г-н Заев?

  • северна македония-
  • компромиси-
  • ес-
  • андрей ковачев-
  • зоран заев-
  • преговори

България бе обвинена, че има „анахронична“ позиция спрямо Скопие

Ковачев: На какви компромиси се надявате, г-н Заев? - 1
Снимка: БГНЕС

„На какви преговори и на какви компромиси се надява македонският премиер Зоран Заев с толкова обвинения, лъжи и омраза спрямо България?“ Това заявява евродепутатът и заместник-председател на Европейската народна партия Андрей Ковачев, предаде агенция БГНЕС.

Поводът за реакцията на един от най-добрите познавачи на македонския въпрос е изявление на македонския премиер пред Атлантическия съвет, в което България е обвинена, че има „анахронична“ позиция спрямо РС Македония.

„На официалната страница на правителството на страна-кандидат за членство в ЕС се дава оценка, пълна с лъжи, за страна-член на ЕС? Премиерът Заев обвинява България в “анахронична позиция, противна на международното право”? Обвинява България, че не признава съвременната тяхна идентичност и език? Обвинява управляващите и цялата българска политическа класа, че блокира Македония заради изборите? Обвинява, че България се вторачва в маловажни теми свързани с миналото, вместо да гледа към бъдещето?“, заявява Ковачев.

„На какви преговори и на какви компромиси се надявате, г-н Заев, с толкова обвинения, лъжи и омраза спрямо България? В кое сте по-различен от Вашия колега и засега безспорен шампион в омразата си към България, г-н Мицковски?“, добавя още евродепутатът.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 50 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 РЗС

    59 10 Отговор
    България никога не трябваше да признава Македония за държава, нашите политици отново ще клекнат запомнете ми думата.

    Коментиран от #5, #9

  • 3 Заеков

    21 3 Отговор
    Ще набуча договора на копие и тръгвам за Клокотница.
  • 4 Хубава работа, ама ...

    27 7 Отговор
    И всичко пак ще стане с един телефонен разговор м/у ''новото'' ни правителство и ''правилното'' посолство. После ще слушаме познатите оправдания за международната обстановка и евроатлантическата ни принадлежност.
  • 5 аман бе

    21 42 Отговор

    До коментар #2 от "РЗС":

    Българите сме алчни и глупави!Мислим се за големи политици,ама цялата ни политика е как да откраднем един джоб орехи!Българина не осъзнава,че това е чужда държава,с която нямаме нищо общо!Тя никога не е била българска!И вместо да имаме точни и ясни искания,ние се лигавим за "братство" и витаем с романтични "спомени"Така политика не се прави!

    Коментиран от #7, #8, #13

  • 6 Цветко Христов

    26 2 Отговор
    Знаете ли, че на,, Марс,, са открили МАКЕДОНЕЦ, И край него празна туба.

    Коментиран от #20

  • 7 Кофти

    15 8 Отговор

    До коментар #5 от "аман бе":

    племе ! То помежду си не може да се разбере , а камоли с комшии !
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Иван

    19 1 Отговор

    До коментар #2 от "РЗС":

    Ако клекнат, излизаме!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Г-н Зуев

    3 36 Отговор
    Скоро нема да си еуро депутат и Македония ке влезе у еуропската уния такива како тебе карат бугари и македонци

    Коментиран от #14, #16

  • 12 Павел Пенев

    23 2 Отговор
    Не се правете на евродепутати а разяснявайте нашата позиция по всички медии както и сред останалите ваши колеги, за да останат само платените мекерета които защитават глупостите на Заев.Тогава истинската българска кауза няма да може да бъде елиминирана от телефона на Брюксел или Вашингтон.
  • 13 JEB

    29 0 Отговор

    До коментар #5 от "аман бе":

    ти какво сега убеждаваш ме че сме водили няколко войни и сума ти народ е умрял за нещо което го няма..днешните български политици са далече от перфектни но нямат право да продават историята си и паметта на предците си..набийте си едно нещо в главата проблема не е в нас..проблема е в тия душмани около вардар и дунав които си играят на политика в момента за наша сметка
  • 14 Пешо

    19 3 Отговор

    До коментар #11 от "Г-н Зуев":

    В А Ш К А Р у никаква уния нема да видиш за 24 може да ви анексираме
  • 15 Перо

    35 2 Отговор
    Македонизма не може да бъде унищожен с преговори и компромиси,а с ясна позиция,нов договор или анекс с ултимативни искания,като Гърция! Измислени “демократични” боклуци като “д-р” Желев създадоха голям проблем с предателството,да признаят измислената държава! Вето до дупка!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Няма даима Вето

    3 18 Отговор
    Верно е че България има „анахронична“ позиция спрямо Скопие и нaциoнaлиcтитe в БГ нaпрaвихa ocнoвнa външнo пoлитичecкa грeшкa, кoятo щe донесе само неприятности нa бългaрите...!! Сегашната бългaрcкa пoзиция e нeрaзбирaeмa в 21вeк зa cвeтa и caмo събужда oмрaзa oт cъceдитe и укoри и нacмeшкa в EC. До преди година Гърцитe бяхa затънали в пoдoбнa cитуaция, нo eдвaм уcпяхa дa ce измъкнaт oт нeя c Прecпaнcкoтo cпoрaзумeниe..! В мoмeнтa, в кoйтo тe гo нaпрaвихa... и хоп бългaритe ce нaмecтихa нa тяхнoтo мяcтo...!!! Гърция нищo нe cпeчeли oт прoтивoпocтaвянeтo cи c Рeпубликa Мaкeдoния и дoри и имeтo не можа да прoмeни, та едвa ли и Бългaрия щe cпeчeли нeщo пoвeчe?! Гърция нe иcкaшe cувeрeннa държaвa c имe Македония да има дo грaницaтa cи и тoвa бeшe пoзиция, кoятo мнoзинa критикувaхa, нo вce пaк тя бeшe с някакви регламенти oт мeждунaрoднoтo прaвo – признaвaнe нa cувeрeннa държaвa.!!
    Българите пък си пocтaвихa кaручкaтa прeд мaгaрeтo и пред свършен факт, започнаха да откриват нoви хoризoнти и направо да създават нови теории в международното право – Непризнаване на идентичност, език и интерпретация на историята от българска гледна точка, за държава чийто суверенитет и самостоятелност сa признали предварително прeди 30 гoдини кaтo caмocтoятeлнa, независима и cувeрeннa държaвa...!!!

    Коментиран от #22

  • 20 Ташаков

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "Цветко Христов":

    Празна ама на какво мирише в тубата нафта ли джибри ли?
  • 21 Веро

    4 17 Отговор
    Българе да не излезе тъй че българина е бил македонец.май на там отива работата македонците са били по тия земи още преди Христос .затуй че помислете си добре кой лъже кой казва истината.

    Коментиран от #23, #24, #25

  • 22 има няма да има

    11 1 Отговор

    До коментар #19 от "Няма даима Вето":

    С вето история не се прави, и ние живеем по тея земи от 1300-1400г но Тракийската история не я пишем Българска, чети история не е само Аспарухова България има и Куберова България виж я къде и кога е била не мога да ти обяснявам всичко чети. 30% са албанци и нарастват те скачат на Българи и Гърци диванета.
  • 23 тъпо маке

    11 1 Отговор

    До коментар #21 от "Веро":

    Вари го печи го Македонец си остава! Ми то мойто момче по твоята логика, най старата нация е Шумерската значи нема Българи нема Макета и тнт. всички сме Шумери.
  • 24 тъпо маке

    13 0 Отговор

    До коментар #21 от "Веро":

    А Римляни и Османци и те ли са макета, щото и те са били по твоите земи.
  • 25 Кси

    15 0 Отговор

    До коментар #21 от "Веро":

    Били са по тия земи македонци-елини, ама вие какво общо имате с тях, нищо, ако бяхте древни македонци, защо ви липсва техния език, а говорите български, всеки говори майчиния си език, смешковци-древни