Last news in Fakti

10 Февруари, 2021 13:09 8 246 72

Руската държавна телевизия показа “разкошния живот” на Навални в Германия (ВИДЕО)

  • русия-
  • алексей навални-
  • новичок

Филмът, на който се виждат два дивана, пресни плодове, джакузи и четка за тоалетна, е отговорът на Кремъл на видеото за двореца на Путин

Руската държавна телевизия показа “разкошния живот” на Навални в Германия (ВИДЕО) - 1
Снимка: Россия 1

Руската държавна телевизия “Россия 1” засне репортаж за вилата на опозиционера Алексей Навални, в която се твърди, че той е живял по време на престоя си в Германия, съобщи Нюзру. Според експерти това е отговор на видеото за двореца на руския президент Владимир Путин, което критикът на Кремъл пусна преди седмици.

Според тв репортерите опозиционерът е наел къща в най-престижния район на Фрайбург, град в планините в Югозападна Германия. Обвинявайки Навални, че се наслаждава на същия лукс, за който самият той набеждава Путин, програмата “Вести недели” обединява кадри от дрон с лична обиколка на вилата.

Водещата Анастасия Попова се разхожда из двуетажната къща, където вероятно е живял Алексей Навални, след като е бил изписан от берлинската клиника “Шарите”. Опозиционерът се лекуваше там от отравяне с новичок. На приземния етаж репортерката показва “просторна всекидневна, два дивана, телевизор и пресни плодове”. След това отива на терасата, а после намира две спални и кухня, където насочва вниманието към кафе машина, комплект холандски чай и местно подаръчно вино. Руски опозиционни журналисти веднага обявиха, че е смехотворно да се обвинява Навални в лукс, тъй като виното в къщата струвало само 2 евро.

В спа зоната Анастасия Попова открива джакузи и плувен басейн, където дори се потапя, докато разказва, че е дълъг 10 метра.

Репортажът включва внимателен оглед на банята. “Тоалетната четка също е тук”, казва кореспондентката на “Россия 1” във връзка с четката за тоалетна от двореца на Путин, която бе оценена на зашеметяващите 700 долара. Заради високата цена предметът се превърна в символ на последните масови протести в подкрепа на Навални. “Тоалетната в къщата обаче не е златиста, а четката блести, но не толкова”, казва саркастично Анастасия Попова.

На втория етаж според репортерката има още хол с маса за хранене, кухня, съблекалня, три спални, две бани и тоалетна за гости. Общата площ на къщата е повече от 300 квадратни метра. Журналистката твърди, че гостите на такава вила плащат по 530 евро на ден без депозита, което означава, че Алексей Навални е похарчил над 30 хиляди евро за живот за два месеца.

Дмитрий Кисельов, водещият на предаването, в което е пусната историята, я нарече “брилянтна” и заяви, че Навални живее в “прекомерен лукс”. В същото време собственикът на къщата на Навални каза, че журналистите са го измамили, представяйки се за туристи от Белгия, и са го заснели със скрита камера. Той възнамерява да си търси правата по съдебен път.

Репортерите от “Россия 1” твърдят също, че екипът на Навални е заснел филма за “двореца на Путин” в немското студио The Schwarzwald Studios, а цената на снимките е била оценена на милион евро.

“Чии пари използва официално безработният блогър за тази вила и за да направи този филм?” - питат те. Авторите на репортажите се опитваха да се фокусират върху факта, че опозиционерът е живеел в лукс, но реално не показаха такъв, отбелязват западни издания.

Водещият на програмата Дмитрий Кисельов пък каза, че филмът за двореца на Владимир Путин е направен с помощта на службите за сигурност на Германия, САЩ и Великобритания. Кисельов не предостави доказателства за това.

“Германските специални служби са помогнали на Алексей Навални при заснемането на филма за “двореца в Геленджик”, а руското външно министерство се обърна към Берлин за разяснения”, заяви руският външен министър Сергей Лавров.

“В този филм Навални посещава сградата на бившето съветско разузнаване в Дрезден и заедно с някои германски колеги демонстрира на публиката материали от папка, която представя като “личното досие на Путин”, казва Лавров. Дипломатът допълва, че е ясно, че влизането в тази сграда и още повече получаването на достъп до някои архиви са невъзможни без сътрудничество с официалните власти на ФРГ - най-вероятно с техните специални служби.

Миналия месец държавната телевизия отхвърли твърденията, че Путин притежава имението в Черно море, което според Навални струва над 1,5 милиарда долара. Близкият съюзник на президента, милиардерът Аркадий Ротенберг, по-късно каза пред руските медии, че той е истинският собственик на имението.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El chochone

    86 11 Отговор
    Да му покажат и шкафчето! ;)

    Коментиран от #16

  • 2 Behemoth

    35 71 Отговор
    Гадина сигурно и три пъти на ден е ял....а Путин даже не закусва (не може всяка сутрин печено бебе на шиш)

    Коментиран от #4

  • 3 Баба Ванга

    23 68 Отговор
    Вида дека Путин ке го тричат на Цръвенио площад

    Коментиран от #18

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 El ШЕБЕК ХАСКОВСКИ

    20 75 Отговор
    Абе има ли вой на обезумели русуфилистико-бесеперасти.???
  • 6 Тоя плъх Навални

    68 7 Отговор
    Има ли работен ден,или като нашето мишле Станишев е?
  • 7 честен ционист

    57 15 Отговор
    Навални е актьор, ама е твърде грозен, за да има дубльор като симпатягата Вова.
  • 8 1234

    57 7 Отговор
    Нека се види кой е платил за престоя на Нахални за тази къща. Ротенберг каза моя е. Дан излезе собственика от Фрайбург да покаже превода от кого е!
  • 9 Behemoth

    9 11 Отговор

    До коментар #4 от "Българин":

    По големи безидейници от хора дето си изтипосват Българин на цицките няма!

    Коментиран от #17

  • 10 !!!?

    22 54 Отговор
    Кремъл яко се е уплашил щом продължава се оправдава за Двореца на Мумията с такива евтини клипове - иска да каже: Е щом Навални живее в "разкош", защо пък "цар" Путин да няма Дворец !!!?

    Коментиран от #53, #67

  • 11 Stéphanie 🎲

    21 51 Отговор
    Не разбирам 😳нормален дом ,с нормална храна за стандарта в Германия ,ЕС чак пък лукс не видях .За ватенците е лукс факт с външна тоалетна са още.Може ли такива глупости - разкошния живот 😳???Мъж и жена с доход по 4-5 000 € на месец =10 000€ средно богати хора които живеят така .

    Коментиран от #24

  • 12 руски скрап

    26 50 Отговор
    Имал кафе машина с капсули , вътрешна тоалетна и баня с топла вода .

    Как не го е срам тоя предател !

    Е представете си как живее обикновения руснак ,щом такива неща му се струват невиждан разкош и това му говорят по ТВ

    Коментиран от #14

  • 13 Рошко

    47 7 Отговор
    Е па все някой е платил наема ама кой кой аджеба
  • 14 Stéphanie 🎲

    18 39 Отговор

    До коментар #12 от "руски скрап":

    Абе аз се посмях доста ,полях се с кафето си докато гледах не видях лукс нормална къща няма нещо уауууу .Чудя са повечето руснаци виждали ли са лукс май не 😅 за да се пише че този дом е лукс

    Коментиран от #28, #56

  • 15 !!!?

    19 28 Отговор
    "Разкоша" на Навални - четка за тоалетна vs "Бедния Путин - с Дворец, който "не е негов" !!!?
  • 16 Не му плащат

    15 2 Отговор

    До коментар #1 от "El chochone":

    с пари, а бит коини.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Дядо Влайчо

    14 18 Отговор

    До коментар #3 от "Баба Ванга":

    Пък аз виждам, че тази четка за тоалетна на Путин ще му я забият отзад и ще му стърчи като опашка.

    Коментиран от #21

  • 19 бръснат Член

    6 25 Отговор
    а шкафчето на хипофизното жуже кога ,аа?
  • 20 Смях

    11 16 Отговор
    Путин как е впрегал Алина Кабаева през радио и телевизия да плюят по Навални.

    Ако нямаше нищо нередно защо изместват фокуса, а? Същия филм тука го играха Бареков и БНТ след филма за Росенец.
  • 21 Stéphanie 🎲

    14 24 Отговор

    До коментар #18 от "Дядо Влайчо":

    На какви неща се радват да пази Господ
    четка за тоалетна 😳😂,кунята даже не хубава затворена е не е американска .Няма много мебели дома е почти празен няма добър дизайн в стаята с камината уф малко без стил .Единствено закритият басейн е малко по скъп но човек който живее във Европа и е с голям двор това е нещо нормално .За руснаците сушилня за пране и миялна машина сигурно е мечта ако са чували за такива екстри.

    Коментиран от #23, #45

  • 22 !!!?

    14 20 Отговор
    Явно четка за тоалетна чиния е все още лукс в руския Гулаг !!!?
  • 23 Емил Боев

    19 15 Отговор

    До коментар #21 от "Stéphanie 🎲":

    За много неща са чували Руснаците за които ти хал хабер си нямаш ,така да знайш .

    Коментиран от #35, #42

  • 24 А на Нахални доходите от

    14 8 Отговор

    До коментар #11 от "Stéphanie 🎲":

    Кво са не тряа ли да е в кьща с вьншен кенеф....

    Коментиран от #34

  • 25 Емил Боев

    29 11 Отговор
    Явно тук много Русофоби не могат да асимилират написаното във статията . Защото ако бяха малко по умни щяха да знаят че тази къща му е предоставена докато снима филма за двореца на Путин ,а не за постоянно живеене . И освен това знаем колко са стиснати Американци и Англичани и Германци .Чак пък толкова много да се раздават за един долнопробен предател няма как да стане .И тези условия са му били много .във края на крайщата Навални за тях е една марионетка ,за която не си струва да се хвърлят толкова пари на вятъра за човек който обича да краде пари от другите хора .
  • 26 ДЕДО ВИ КРАЧУН

    11 1 Отговор
    ДЕКА ВИ Е ФИЛМА?????? ЗАДНИЦИ ЛЪЖЛИВИ!!! НАПРАВИХ ПУКАНКИ ДА ГЛЕДАМ А НЕМА ФИЛМ.
  • 27 Сандо

    9 1 Отговор
    Стойков ако беше написал,че в репортажа участва и собственика на имота,който охотно разказва и показва целия си имот /все пак това е реклама за къща,която се отдава под наем/,показва и обща снимка с Навални в същата тая къща,нямаше да се налага да използва думи като "твърди се","вероятно".Можеше журналистът да допълни,че студиото се намира на 15 мин. с кола.Но нека да сме благодарни,защото може да дойде време и от това малкото да ни лишат
  • 28 35см безглавата

    20 12 Отговор

    До коментар #14 от "Stéphanie 🎲":

    Като си се поляла с кафето да не си изгорила катерицата?А за Рашките знаеш само това което са ти набили в малкия мозък!

    Коментиран от #39

  • 29 Д. Петров

    6 2 Отговор
    Това с пресните плодове е ....
  • 30 6327892

    25 8 Отговор
    Тоя човеке безработен няма нито един стаж на фабрика, завод,цех па камо ли на полето филма за тоя дворец и пребиваването му 2 месеца у Германия излиза около 1 млн. евро, тъй казано от журналиста. Някой безработен от вас да има 2 млн. лв., а?

    Коментиран от #41

  • 31 Смешни са

    10 4 Отговор
    лакеите на царя. И тук си ги имаме, не са по различни.
  • 32 Алфа Вълкът

    19 4 Отговор
    Дойче веле : 46 млн. американци живеят в мизерия.
    workabroadllc : Около 20 милиона американци живеят в каравани. Следователно Навални трябва дълго да ни се отплаща за рекламата , която му направихме .
  • 33 Asterix

    9 7 Отговор
    Е...хеее...де да можеха и в Русия да живеят така хората...не само тези около кремълския площад...!
    Има държави близо до нас,където хората наистина живеят нормално и не ги занимават медиите с тъпотии както в България!
  • 34 Stéphanie 🎲

    14 18 Отговор

    До коментар #24 от "А на Нахални доходите от":

    Не знам доходите на Навални ,това е нормален дом за човек от средната класа в Европа .Разликата е че в Русия има селца без ток не са чували за интернет факт !!!Цяла Европа и Америка ще смее с това видео вярвай ми повече се вдига рейтинга на Навални .Защо не покажат на руските богаташи около Путин и мафията руска -къщите и хотелите в чужбина които наистина са лукс това е пародия с Навални.

    Коментиран от #49, #64

  • 35 Stéphanie 🎲

    11 10 Отговор

    До коментар #23 от "Емил Боев":

    Знам знам знам и за тях тези една шепа които живеят за сметка на руския беден народ.Знам за няколко жени на "красавци"от Кремъл жените и дъщерите идват да пазаруват от  LOUIS VUITTON и се прибират със самолет.Тъжното е че Навални не знае други езици не съм сигурна може и да греша има много инфо за руските богаташи по Европа ,Америка ,Дубай 😉да ги питат как са спечелили пари ????

    Коментиран от #63

  • 36 висок

    9 11 Отговор
    Навални живял в къща с вътрешна тоалетно, имали течаща топла вода, дори четка за тоалетната..... позор! 90% от руснаците още са да дворен нужник....топлата вода е от кофатана печката... а той в дворец!

    Коментиран от #37

  • 37 Asterix

    7 4 Отговор

    До коментар #36 от "висок":

    ....обаче,имат всички смартфони...с тях си светят,като ходят вечер до тоалетната...
  • 38 Ама не пишете

    8 7 Отговор
    че въпросната мисирка е приближена на Путин. Има снимки как той я награждава с орден.
  • 39 Stéphanie 🎲

    9 7 Отговор

    До коментар #28 от "35см безглавата":

    Горкия ти на клавиатура ли се мъчиш 😂завалията .Със Samsung Galaxy S21 Ultra даже съм съм мобилен план 5G съм няма проблем дори и във басейн да вляза с телефона .Може и да не си чувал за такива неща че има мечтай за четката на Навални във тоалетната

    Коментиран от #52, #60

  • 40 Зайо

    12 6 Отговор
    Аз имам друг въпрос: колко струва на немския данъкоплатец охраната на нахални ? Всички ескорти, целия полицейски президиум на фрайбург са били в пълна бойна готовност, за да не го докога Путин. И после са го ескортирали до самолета за Русия. Логиката ми убягва.

    Коментиран от #44, #46

  • 41 небрежнев

    1 0 Отговор

    До коментар #30 от "6327892":

    Всички
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Георгиев

    9 7 Отговор
    Навални, играта свърши. Ти и приятелите ти върнахте нещата в 1937 г. Ще има масова сеч. Ти беше употребен и изоставен от цру.
  • 44 Asterix

    4 3 Отговор

    До коментар #40 от "Зайо":

    Ти..от Магадан ли пишеш...
  • 45 Руснак

    7 4 Отговор

    До коментар #21 от "Stéphanie 🎲":

    От къде ще сме чували, че ние се перем и мием на реката, а нали и компютрите са ни с дървени клавиши...

    Коментиран от #48

  • 46 гост

    1 2 Отговор

    До коментар #40 от "Зайо":

    Навални сам отиде при Путин. Защо да те охраняват от някой при когото отиваш?
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 красотата и лукса в Русия

    5 4 Отговор

    До коментар #45 от "Руснак":

    И манталитета ,прекрасно спирам да мечтая Америка искам в Русия

    Коментиран от #72

  • 49 Да запитам

    9 6 Отговор

    До коментар #34 от "Stéphanie 🎲":

    В кои селца беше,че толкова напористо обясняваш? Изобщо стъпвала ли си в Русия? Съмнявам се,защото когато видиш Москва,Санкт Петербург, Екатеринбург,Омск и още СТОТИЦИ руски градове,ще ти стане ясно къде са те. Да,бил съм и в села,имат всичко от първа необходимост,за разлика от много наши села.
  • 50 стоян георгиев

    3 11 Отговор
    руснаците имат един номер,като се издънят веднага се опитват да изкарат и другите маскари.путин има дворец ама за навални е проблем че не е умрал в русия отравянето.егати логиката комунярска!навални дрогари го пое германската държава на издръжка.няма дилеми и таина в това.германия потдържа хора които страдат заради човешките права в други държави.по същия начин деиства и русия ,а преди това ссср даваики пара на терористи и убиици дето нещат демокрация.
  • 51 Да ама Не.....

    13 4 Отговор
    Алоооо -тук става въпрос кой е платил престоя му на Невални..-защото той официално няма доходи...И точно това казват по руската телевизия-"той е без официални доходи-значи за него е лукс да си позволи това"...-за него е лукс-за безработният Невални...-а не че къщата е луксозна...Айде малко по-сериозно де..-ако пуберите хейтъри не знаят руски-има хора които го разбират-и няма как да изопачите истината пред тях...
  • 52 А стига бе-верно ли

    6 5 Отговор

    До коментар #39 от "Stéphanie 🎲":

    Ама много си напред бе-аууууу....Явно това ти е върховната мечта и постижение--да си в басейна с телефона..-мани-мани...големата работа си ти-надвила си над масоафа си..Ма ти си супер куулллл бе момиче-хванала си Бога за...шлифера...
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Щерев

    5 2 Отговор
    Соросоидите да се подготвят за затвора... всички вече са регистрирани, знае се от къде тролят, и няма да могат да избягат никъде.

    За тези, които не са в България е предвидено елиминиране чрез нещастни случай и никой няма да избегне разплатата за предателството си.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 JEB

    3 4 Отговор
    дали са му вила с басейн защото човека имаше нужда от рехабилитация и за да ограничат достъпа до нея..рос тв малко повърхностно поднасят фактите..до ниво на евтина пропаганда за кухи кратуни..
  • 59 JEB

    3 2 Отговор
    само като то и видиш на таз православната прическа и ти става ясно колко има в главата..
  • 60 Да попитам?

    4 4 Отговор

    До коментар #39 от "Stéphanie 🎲":

    Със всички изброени "екстри"'който изреждаш,каква самобръсначка ползваш? Класически" Солинген" или някоя ултра лукс джаджа.Че с този ултра,мултра 5 G, ще ти избие четина,като на авгански селянин.Поглеждай и между бедрата,докато се плацикаш в басейна.Да не се е появила и дръжка.Егати баятата ,кози,аначена кифл@,самопровъзгласила се за френски кроасан.

    Коментиран от #62

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 във Европа хората са така,

    4 4 Отговор

    До коментар #60 от "Да попитам?":

    това е нещо нормално не е лукс .Вие в Русия ще с тези теледони ☎📞📺📻и телевизори и тива са богатите .По селата хабер нямат .
  • 63 Емил Боев

    4 4 Отговор

    До коментар #35 от "Stéphanie 🎲":

    Мозъкът ти е толкова гладък ,че нищо не знаеш .а затова дето си го написала че във Русия има села дето нямат ток си го избии от чугунената глава .Защото във Сибир даже и по вилните зони имат ток и интернет и и мобилни и стационарни телефони .А когато някой човек или дете се разболее веднага идва хеликоптерът на спешна помощ даже и там дето има път само през гората . Ако ти позволява гладкият либерален мозък гледай във Ютуб Във Дебрите на Сибир да видиш хората как живеят там за да разбереш че човек може и да е щастлив без благата на съвременият свят .
  • 64 Емил Боев

    4 4 Отговор

    До коментар #34 от "Stéphanie 🎲":

    Какъв нормален дом ма ,това е къща на Немските специални служби предоставена за направата на филма за двореца на Путин .Този имот не е частен та да гледаш какво има вътре . Аман от неграмотници дето не могат да асимилират за какво иде реч .
  • 65 Рико

    3 4 Отговор
    Какви сравнения се правят!? Навални е частно лице и като такова може и небостъргач да си купи. Путин е на хазна!
  • 66 Дърваря

    4 1 Отговор
    ....видеоклипът не е налице в Германия и Австрия ... защо ли ?
  • 67 Рико

    3 2 Отговор

    До коментар #10 от "!!!?":

    Има тайна на влога. Като частно лице неговите влогове са тайна(докато съд не постанови друго). Държавният глава е публична личност, на издръжка на бюджета и неговите собствености са публично открити. Държавата, т.е. всички граждани му плащат заплата и имат правото да знаят каква е тя.
  • 68 Бодак

    3 2 Отговор
    " Опозиционерът се лекуваше там от отравяне с новичок"

    Пропагандата продължава да е Джелезна. Бай Гьобелс бледнее... Едно нещо, вече за да стане "истина" се прповтаря не по 100 а по няколко пъти по 100 от единомислещото Медийно войнство.

    Тва КГБ хептен не умеят да трепят. Цял Крим превзеха от раз, без жертви, а един опозиционер не могат утрепа. Преди тва имаше един дето го тровиха с Полоний. Скрипал - с новичок. И Навални с новичок.
    При положение че всяко разузнаване знае по 101 начина за трепане, да избереш най-сложните - с радиоактивно заразяаване и с бойно отровно вещество ... само лумпените верват на такива съчинения...

    Пропагандата ни взе хептен за мезе. Но стана кат вица с вола дето риел и го фъргал връз гърба си -- все по-малко хора вярват на фалшивите Западни новини или Западна пропаганда, все тая
  • 69 Dr.mengele

    1 2 Отговор
    Навалнята е шпионин и предател ако беше преди 20г.това наказанието му щеше да разстрел
  • 70 Доцента

    1 0 Отговор
    За русняците четката за кенеф е върха на лукса.
  • 71 э абаротное

    3 0 Отговор
    А само да видите къщата на бойковата мис Бикини ? Ама на , крият я !
  • 72 Това филмче

    1 1 Отговор

    До коментар #48 от "красотата и лукса в Русия":

    го имаше преди около половин година във Феисбук. Но ти малоумни че се огледа в огледалото-още не са ти на боли мустаци. И какво искаш да кажеш с него, ти самия наясно ли си?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания