Last news in Fakti

11 Февруари, 2021 07:18 1 342 10

Наказанието остава! Туитър няма да върне акаунта на Доналд Тръмп

  • сащ-
  • туитър-
  • доналд тръмп

Социалната мрежа премахна и множество радикални акаунти, които подкрепяха бившия президент

Наказанието остава! Туитър няма да върне акаунта на Доналд Тръмп  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Туитър, който реши да премахне акаунта на бившия американски президент Доналд Тръмп за системни подстрекателства към насилие, няма да му върне акаунта, дори и той отново да се кандидатира за Белия дом, съобщи финансовият директор на социалната мрежа.

"Според нашите правила, когато някой е с премахнат акаунт от платформата, той си остава с премахнат акаунт, без значение дали е коментатор, финансов директор или бивш или настоящ политически ръководител", заяви Нед Сегал по телевизията за финансова информация Си Ен Би Си.

През януари, след нахлуването на привърженици на Тръмп в Капитолия, Туитър замрази, а след това премахна акаунта на Доналд Тръмп, който имаше 88 милиона последователи. Мрежата премахна и множество радикални акаунти, които подкрепяха бившия президент.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Някой

    25 3 Отговор
    Нека после говорим за свобода на словото и демокрация в САЩ. Дори и някога да ги е имало тези неща, в което искрено се съмнявам, то сега са само мит.
    Отделно от това, интересно ми е как може частна компания (Twitter) все още да съществува след няколко поредни години на загуба. Само тази година е на загуба от над $ 1 млрд. Явно пазарните механизми не действат в САШ...
  • 3 Наказаха действащ президент на САЩ

    24 2 Отговор
    Да не говори!!! И кой го наказа, кой има по-голяма власт и влияние да го направи??? Питате ли се изобщо? И после - нямало “дълбока държава” и “световна конспирация”!!! Я пак помислете!
  • 4 Тръмп Forever

    16 1 Отговор
    Пичагата е роден победител,Джо Катафалката е родена Скука..
  • 5 Стана ли ви ясно сега

    20 2 Отговор
    На кой притежава и управлява социалните мрежи? Ако не бяха тайните служби на САЩ, да видят шпионския им потенциал и да застанат зад тях, и до днес Зукърбърг щеше да управлява студентско електронно вестниче!
  • 6 Бай Аз

    14 1 Отговор
    И така тези чукове от туитър не се ли сещат, че хората ще им се ядосат за това! Защото бай Тръмп все пак го подкрепят 75 милиона амеровци.

    И ще има огромен отлив от тъпия им туитър!
  • 7 Наказанието

    0 0 Отговор
    Ти да видиш...Това заглавие Анатолий ли го измисли ?
  • 8 Свобода на словото

    1 0 Отговор
    По добре да се забрани twitter! Или да продават цървули от него.😀
  • 9 фАНТОМасс

    1 0 Отговор
    Това ЦЕНЗУРА ли е ? И то в УЖ най-демократичната държава ?
  • 10 rocknroll

    1 0 Отговор
    никога не е имало и няма да има демокрация и свобода на словото отвъд океана, а само износ на тези две думи на върха на щиковете зад граница с оглед на финансовите интереси на шепа богоизбрали се...