Last news in Fakti

11 Февруари, 2021 15:25 2 557 18

САЩ с призив към Унгария

  • унгария-
  • радио-
  • сащ

Държавният департамент наблюдава въпроса с медийната среда

САЩ с призив към Унгария - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

САЩ обявиха дълбока загриженост за медийната среда в Унгария, съобщи Политико.

Коментарът идва след последните събития в страната. През тази седмица стана ясно, че опозиционно радио ще спре излъчване.

Клубрадио опита да оспорва решението за спиране в съда, но то беше потвърдено. Радиото е известно със своето опозиционно поведение.

От Държавния департамент обявиха, че това значи отпадането на още един независим глас в страната. САЩ вярват, че разнообразието от независими гласове е от съществено значение за демокрацията.

Правителството на Унгария се насърчава да не подкрепя отворената медийна среда. Говорителят на унгарското правителство Золтан Ковач отхвърли твърденията, че радиото е свалено, заради своите позиции.

Решението е взето, заради забавяне на представянето на музикалното програмиране на радиото. Ковач заяви, че няма място за реално оспорване на решението.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Щатите да млъкват

    49 1 Отговор
    Вече са регионална сила..
  • 2 сПас

    64 1 Отговор
    КАК ПЪК СТРАНАТ С НАЙ ГОЛЯМА ЦЕНЗУРА ДАВА ПРИЗИВИ А СВОБОДА НА СЛОВОТО.НАХАЛНО И ПАРАДОКСАНО.
  • 3 Хаха

    63 1 Отговор
    Намер се кой да дава съвети. В САЩ поставиха собствения си президент в изплация. Блокираха му достъпа до фейсбук и инстаграм. Смях в залата. Когато си оср*н, не давай акъл на другите как да се бършат!
  • 4 Виктор орбан

    50 0 Отговор
    И ние сме загрижени за медийното затъмнение в САЩ и суспендиране на свободата на словото със изтриването на над 10 милиона акаунти от фейсбук и туитър на опозиционери и граждани републиканци само защото имат различно мнение мислене и не са на страната на рептила Нанси и дядото байдън . Загрижени сме за убитите чрез разстрел граждани в Капитолия само за това че са протестирали срещу преврата който евреите и Сирос наложиха в САЩ както и за липсата ба свобода на медиите в САЩ
  • 5 Дада

    41 2 Отговор
    В САЩ всеки който протестира срещу дълбоката държава е отвличан от дома си посред нощ уж за Справка и че е участвал в протести и повеме бе се появява . Деца се обаждат по националните телефони ядосани на родителите си че не са им купили нивия плейстейшън к ги докладват на тяхната държавна сигурност след което родителите се залавят от полицията и биват вкарани в затвора . Същата тази Северна Корея наричаща се САЩ се загрижила за една старинна демокрация като Унгария . ??? Какво безочие каква наглост каква арогантност

    Коментиран от #8

  • 6 А стига бе

    29 0 Отговор
    Абе тия се америте се врът навсякъде-най накрая ще си наврът тиквите в някой кенеф...
  • 7 324

    27 0 Отговор
    Откак байдан е президент САЩ като свекърва само кудкудякат, колко са загрижени за демокрацията по света и май не остана страна на която да не й е размахан пръст. Смешковциии, кой ви бръсне за слива след 6 януари кой?
  • 8 Русия

    2 14 Отговор

    До коментар #5 от "Дада":

    Какво знаеш ти за "дълбоката" държава?!..Дълбоката държава не е нито полицията, нито КГБ/FBI и другите служби. Дълбоката държава е националния патриотичен елит от самостоятелни във всяко отношение влиятелни личности, които поставят националния интерес над своите лични интереси. Този елит определя зад кулисите националните цели и поведението на държавата по пътя на постигането им. Където има такъв елит или елити, там има държавност и прогрес. Където няма има територии на които се блъскат чужди елити. България е типичен пример за такава територия, в която самозвани назначавани от вън" елити" се надпреварват да служат на чуждите елити. Затуй нямаме нито държавност нито национални цели, нито прогрес. Дълбоката държава е добро.

    Коментиран от #9, #15

  • 9 Някой си

    15 0 Отговор

    До коментар #8 от "Русия":

    Много точно казано. Само не се съгласявам с епитета "патриотични". Ако САЩ са примера, то не виждам народа да тъне в охолство, по-скоро на "елитарните" не им пука за хората. Те мислят само за себе си, всичко друго е ресурс за постигане на целта - пълен контрол над всичко и всички.
  • 10 оня с коня

    1 10 Отговор
    Унгария е НА 73 МЯСТО по Свобода на словото,България - на 111-то.В Унгария СЕ ЗАКРИВАТ неудобни на Властта Медии НА ГЬОТЕРЕ, в БГ НЯМА ТАКОВА НЕЩО,ДОРИ ОБРАТНОТО.Е питам аз КАКВО трябва да попитам,след като Отговорът е НА АЧИК?!
  • 11 ПЕНКО

    11 0 Отговор
    НОВИЯТ ДС НА САЩ Е ГНУ СЕН ЕВРЕИН ОТ УНГАРИЯ - НАЙ ПОДЛИТЕ ХОРА НА ПЛАНЕТАТА ---И ГРАБИТЕЛИ СЪЩО !!!!!!!!!!
  • 12 Сандо

    14 0 Отговор
    САЩ са загрижени за Унгария,а поддържат Украйна и Латвия за подобни действия.Някаква шизофрения е обхванала "изключителните"!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 И да ми

    13 0 Отговор
    триете коментарите САЩ са най-големите мизерници и нтриганти на този свят.
  • 15 Верно ли

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Русия":

    Чудесно изказване! Предполагам си нахлузил 5 маски и противогаз, докато го сътвориш и всъщност целият този мозъчен напън е в следствие на липсата на кислород, ммм?
  • 16 свобода

    7 0 Отговор
    Това как да го разбираме?
    Страната с напълно несъществуваща медийна свобода каквато е САЩ определя отсъствието в европейска държава на медийна свобода
    Излазоха записите каква медийна свобода следва FNN/фейк NN/ на която демократите казват CNN.В продължение на 3 месеца са записани всички оперативки на които мениджърът на компанията е заповядвал какви лъжливи новини да се разпространяват.
    А Туитър и фейсбук изтриват профилите на хората които говорят срещу демократите.
    Те това е демокрация и медийна свобода
  • 17 1520

    3 0 Отговор
    най престъпната държава се казва сащ това вече става непоносимо
  • 18 Бодак

    3 0 Отговор
    Абсалютно навсякъде по Земята трябва да се прави това, което 250 годишна Кравария, казва че е единствено правилно.

    Срещу непослушните следват, според обстановката, демократични бомбардировки, политико-икономически (студени, хибридни) войни, цветни революции или удари под кръста от всякъкво естество, докато клекнат по единствено правилните ценности.