13 Февруари, 2021 13:42 1 889 7

Унгария да си оправи обществените поръчки

  • унгария-
  • правителство-
  • ес

ЕС очаква промени в страната

Унгария да си оправи обществените поръчки - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Европейските представители настояват Унгария да промени своите закони за обществени поръчки, съобщи EUObserver.

Това е основно условие за осигуряването на достъп до европейския фонд за подкрепа. Призивът е публикуван в поверителен документ.

Заявява се, че унгарското правителство трябва да спре със систематичните нередности в тази сфера. Европейският фонд се управлява от Европейската комисия.

Няколко държави са били предупредени, че трябва да подобрят своите предложения за това как ще използват предвидените средства. От унгарското правителство директно се иска промяна в законите за обществени поръчки.

Посочва се, че конкуренцията в обществените поръчки е недостатъчна. Очаква се подобряване на прозрачността и достъпа до данни, за да стане процесът по-открит.

Очаква се отговор от унгарското правителство.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гадно

    18 1 Отговор
    Хе-хе явно у нас всичко с обществените поръчки е наред след като от ЕС си правят пас.
  • 2 Пеевско

    17 1 Отговор
    Аз мога да им покажа как става.

  • 3 ****

    15 4 Отговор
    Този идиотски съюз нали е бил създаден за свободно движение на хора и стоки,а не някъкви чиновници да обсебват власта,и да се разпореждат в суверените държави. Всяка страна си има правителство което е избрано за водачи от народа си,за какво ни са още хрантутници с тлъсти заплати в този европарламент,това котило европарламент трябва да се сакрие.
  • 4 айде де

    11 2 Отговор
    ЕС-то не може да преодолее факта за закупуане на ваксина от Русия, направо си хапят задните части, номерът им не мина и сън не ги лови, но предстоят и още самостоятелни решения на унгарците, по-наивни са останалите послушковци, но пък цената за този факт е твърде виска
  • 5 Таня

    9 0 Отговор
    Аз не зная как е в Унгария ,обаче в България е нещо страшно с обществените поръчки .
    краде се поголовно от ГЭРБ -за това всичко е некачествено
  • 6 ПЕНКО

    3 0 Отговор
    СОРОСЦИЦЪРСЪТ И НОВИЯТ ЕВРЕИН СЕМИД-- -ДЪРЖАВЕН СЕКРЕТАР НА САЩ СА ЕДНО КОТИЛО -ЦИОНИСТКО !!!! НО С РУСИЯ И КИТАЙ ЩЕ ГИ ЕЛИМИНИРАШ -УНГАРИО !!!!!!!!!ПРОСТО -УНГЪРИТЕ СЕМИТИ У ШИШЕ И ТАПА ОТГОРЕ !!!!!!!!!!!!!
  • 7 Орбан не Козирува нито, на Меркел

    1 0 Отговор
    Нито на Урсула аи не яде торта"Сахер" "явно и не се Кланя подлизурски, има Гръбнак и Собствено мнение, Държавник!!!
Новини по държави: