Last news in Fakti

11 Февруари, 2021 16:49 5 719 21

Убиха трима турски войници - Февруари 2021

  • войници-
  • турция-
  • турски войници-
  • ирак-
  • пкк-
  • кюрди

Турската армия редовно провежда гранични операции там

Убиха трима турски войници - Февруари 2021 - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Трима турски войници са били убити в нова офанзива срещу кюрдските бойци в Северен Ирак, съобщи турското военно министерство, цитирано от "Франс прес", предаде News.bg.

Вчера Турция започна операция, наречена "Нокът-орел 2" срещу бунтовниците от Кюрдската работническа партия (ПКК), укриващи се в северния иракски регион Дохук. Двама турски войници са загинали, а други двама са били ранени вчера в сблъсъци с "терористите", уточниха от турското военно ведомство. Друг войник е убит днес, допълни министерството, без да доказва данните за жертвите за ПКК.

ПКК, посочена като терористична групировка от Турция и голяма част от международната общност, в продължение на десетилетия използва планинските райони на Ирак като трамплин за бунта си срещу турската държава. Турската армия редовно провежда трансгранични операции и въздушни нападения срещу бази на ПКК в Северен Ирак.

Турция предприе първата си операция "Нокът-орел" през юни. Миналия месец турският военен министър Хулуси Акар посети Багдад и Северен Ирак, където заяви, че Турция възнамерява да ликвидира атаките на ПКК в региона, за да осигури гранична сигурност и регионален мир. Смята се, че в кюрдския бунт срещу турската държава са загинали десетки хиляди хора откакто започна през 1984 г.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Военен

    23 16 Отговор
    Урааааа...
  • 2 Монгола

    29 15 Отговор
    Турците ги гърбят навсякъде където отидат!
  • 3 Орлоф Мостъ

    32 4 Отговор
    Тв нищо не е виетнамците изтепаха американците с лъкове и стрели.

    Коментиран от #10, #16

  • 4 Има морабе

    13 4 Отговор
    Има умрели..
  • 5 Румен

    23 8 Отговор
    При Алах е добре. Там да ходят
  • 6 Херо Мустафа

    23 12 Отговор
    Браво само така скоро ще има кюрдска държава

    Коментиран от #8

  • 7 човек

    30 3 Отговор
    А колко са убитите кюрди? Защо никой не брои тях?
  • 8 до бившия затворник

    8 5 Отговор

    До коментар #6 от "Херо Мустафа":

    подбудителите и агитатори за отделянетеритория с целсъздаване на държава са престъпници в целия свят и се наказват с лишаване от свобода за дълъг период от време.

    Коментиран от #13, #14

  • 9 чудя се

    12 5 Отговор
    как новината избяга от цензурата. всеки ден умират. всеки ден го крият.
  • 10 GUASTATOYA

    18 3 Отговор

    До коментар #3 от "Орлоф Мостъ":

    те само Американците да са...... Виетнамците победиха и други в различни епохи питай Китайци,Монголци,Японци,Французи и т.н как ядаха Виетнамската пранга преди хах тея са просто железни доста корави... филма Сандокан трябваше да се снима в Виетнам а не в Малайзия

    Коментиран от #20

  • 11 Столтенберг

    6 8 Отговор
    Този безполезен хулуси акар всички в НАТО се чудеха как успя да стане генерал.
  • 12 Седесарят.

    21 14 Отговор
    България,българите и политиците,всеки божи ден по два пъти,да благодарят на Русия,че ни е поднесла ,,Свободата,,.Иначе щяхме да сме като нещастните кюрди..Бити и убивани.. Поклон пред руските.
  • 13 Краварче

    6 1 Отговор

    До коментар #8 от "до бившия затворник":

    Въх, ми ний какво да правим, като създадохме туй Косово?
  • 14 историята

    8 10 Отговор

    До коментар #8 от "до бившия затворник":

    кюрдите имат държава според севърският договор,ама амуджите вземат цялата територия на кюрдите.ЧЕТИ
  • 15 Евала,евлаааааа

    9 9 Отговор
    Да живее СВОБОДЕН КЮРДИСТАН

    Коментиран от #17

  • 16 😁😁 ха-ха-ха-ха

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Орлоф Мостъ":

    Само Джон Рамбо оцеля от войната във Виетнам...
  • 17 🍕🍕🍕🍕

    4 6 Отговор

    До коментар #15 от "Евала,евлаааааа":

    Най хубавите пици ги правят кюрдите нема бате италианци нема бате сицилианци
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Знаещ

    4 7 Отговор
    Турската армия е една от малкото армии в света, която "продължава политиката си с други, насилствени средства".
    Тя редовно пращаа войски в Ирак, там има незаконно и 1-2 батальона. има редовни и частни восйки в Сирия, има войски в Либия. С Гърция от десетилетия а на ръба на войната. Върхът на безочието, беше окупирането на Кипър, при това там имаше Английска база ( тва го давам за тези, които си въобразяват, че чуждата база в страната ти е гаранция да не те нападат)
    И това Зло, което продължава политиката сис военно средства граничи с България.
    Обаче в нашта отбранителна стратегия, за Турция ни дума ( в Гръцката си пише че Турция е главната заплаха за сигурността и).

    В нашата стратегия пише че врагът е ... Русия.
    Обяснението на политико-военните ни "експерти" кърти мифки: понеже така пишело в концепцията на НАТО ( разбирай тартора на НАТО - САЩ) и ний така трябвало да правим ( нещо като от скеча на Комиците "Той така ми каза да направя, батко")
  • 20 Знаещ

    2 3 Отговор

    До коментар #10 от "GUASTATOYA":

    Всеки народ е железен, ако слуша и се води по неговите си разбирания. Това е отличителната черта на силните народи - те се водят единствено по своите ценности.
    Такъв е и илния човек - той се води по даденото му от Бога, а другите ползва само за справка, за справка, а не за ръководство, и "не си прави кумири ...", какъвто е заветът на Втора Божия.

    И за това, народите се отслабват по един лесен начин - като им се вменяват чужди разбирания и схващания. Проводник и налагач на такива схващания са т.н. Неправителствени организации (НПошки) повечето издържани с пари на чужди, богати правителства, освен тях проводници на чужди "ценности " са чуждите меди и чуждите училища. Друг голям проводник е т.н. гнила интелигенция, която има своя народ за нисш, а величае и се ръководи по чужди величия и "ценностите" им.

    Виетнам мяса на него си - води се по себе си и по ценностите си и не му пука кой какво му говори, и не си прави за кумир никоя държава и не дели държавите на "цивилизовани, бели" и на нецивилизовани, от "третия свят " и прочие ...
    Затова Виетнам и Афганистан и др. народи са сила - те се водят само по себе си
  • 21 Знаещ

    2 4 Отговор
    В Европа, такъв народ е Швейцария, въпреки нарастващите опити да я "вкарат в пътя", в пътя на Сорос, джендъризма и либертализма, чиято цел е отслабване на държаавностт чрез развала на семейните ценности.
    Бог да пази Швейцария
    И Бог да даде повече здрав разум и на Българските държавни и други ръководители да се водят по Българските ценности
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Афганистан, Новини Албания