Last news in Fakti

11 Февруари, 2021 22:39 1 601 7

Нападателите на Капитолия изпълняваха нареждане на Тръмп

  • сащ-
  • сенат-
  • доналд тръмп

Позиция на демократите

Нападателите на Капитолия изпълняваха нареждане на Тръмп - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Участниците в протестите във Вашингтон на шести януари вярваха, че изпълняват инструкции на Доналд Тръмп и за това няма да бъдат наказани за това. Това заяви прокурорът на демократите Диана Дегет, съобщи Вашингтон Пост.

Днес продължава процеса срещу Тръмп. Дегет твърди, че нападението срещу Капитолия е било извършено, за да удовлетвори тогавашния президент.

Смята се, че то е било наредено от него. Той е казал на протестиращите да бъдат там.

Това реално ги е накарало да смятат, че няма да последва наказание. Демократът Тед Лю припомни, че президентът така и не е изразил угризения за случилото се.

По-рано бяха показани допълнителни кадри от протеста. Вероятно процесът ще приключи до седмица.

Все още не е ясно какви са позициите на отделни републиканци.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БПФ

    16 3 Отговор
    Нищ0жества, добре че изпълняваха инструкциите на Тръмп, който ги помоли да се оттеглят от Капитолия, защото иначе щяхте да си получите заслуженото !!!
    Ама да знаете, че пак ще се върнат гневните американци - ще бъдат милион и повече вместо 250-300 000... и тоя път ще бъдат въоръжени по-сериозно, а не само със знамена и плакати... и тогава нищо няма да ви спаси мрсните кожи !!!
  • 2 Шекел

    7 2 Отговор
    Няма кой да спре демократските кпелета освен русия с атомни бомби.
  • 3 нашия

    12 2 Отговор
    да бе да ...само че започнаха да изпълняват това"нареждане" преди да го е дал.....вижте кога започват безредиците...по това време той още говори и е на трибуната да призове за "мирен и легален " протест
  • 4 USA

    16 2 Отговор
    Няма ли някое соросоидче да каже каква "велика демокрация" е в краварника - съвсем демократично застреляха протестиращи които протестират срещу изборни измами.

    Сега за назидание ще се разправят с бившия си президент и то на нагласен процес който от сега започва с лъжи.

    САЩ отдавна не са това което бяха - добре дошли в новия световен ред с най-голямата диктатура начело.

    Коментиран от #5

  • 5 Ужасонн

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "USA":

    Спокойно, ще започнат още 1-2 войни на чужда територия и ще ги заличат от планетата, ще остане необитаема територия САЩ, СЛЕД 35 години хората ще ходят да гледат развалини, както в чернобил!
  • 6 стоян георгиев

    2 3 Отговор
    дрогарите как плачкат за тръмп!!!и много разбират от демокрация !не правят разлика от това управляващия да вика привърцжениците си за да не загуби властта от демонстрации на опозицията ,но това са подробности нали дрогари,а подробностите нямат значение важни са опорките от масква.те в масква много разбират от всичко затова и потдържат такива високи доходи и доволност на народа!интересно обаче ни един дрогар не си праща децата там,а напротив децата на руските дрогари бягат насам.явно не разбират завалиите че там е хубавото ,а тук лошото.те и дрогарите ги знаят работите не са толкова луди.нали дрогари?
  • 7 big

    3 1 Отговор
    А, дали наистина е било нареждане на Тръмп? Цялото развитие на нещата и приказките и обвиненията на "демократите", по-скоро приличат на една добре организирана от тях провокация. Такава, като в Украйна, Русия, "пролетите" в арабските държави и т.н. - всички организирани и проведени по време на "демократичните" американски президенти - Клинтън и Обама!