12 Февруари, 2021 08:03 1 269 2

Защитата на Тръмп ще изложи аргументите си в процеса по импийчмънт

  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • импийчмънт

Поне 17 републиканци трябва да гласуват, за да се стигне до осъждане на Тръмп, но засега няма индикации това да се случи

Защитата на Тръмп ще изложи аргументите си в процеса по импийчмънт  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Защитата на бившия американски президент Доналд Тръмп ще изложи своите аргументи в процеса по импийчънт срещу него. Тръмп е обвиняван в подбуждане на метеж с цел спиране официалното приемане на резултатите от изборите, спечелени от Джо Байдън. Обвинителите настояват, че бившият държавен глава умишлено е подстрекавал симпатизантите си.

Демократите посочват, че бившият президент е виновен за подбуждането на щурма на Капитолия на 6-и януари, при който загинаха петима. Обвинителите заявиха, че Тръмп представлява опасност и трябва да му бъде забранено да заемa държавен пост.

След два дни, през които бяха показани нови клипове от атаката, обвинителите поискаха сенаторите да гласуват за осъждане. Доводите на демократите - речта на Тръмп преди щурма е била част от внимателно обмислена стратегия с много конкретна цел - да не се допусне приемането на изборите, спечелени от Байдън. Обвинителите също така попитаха защо тогавашният държавен глава не е изпратил бързо силите на реда да спре нападението.

Защитата на днес се очаква да застане зад аргумента, че на бившия президент не може да се търси отговорност, защото първо, той не е призовал конкретно за насилие и второ, защото бивш президент не може да бъде съден от Сената.

Президентът Байдън коментира процеса като заяви, че представеното видео може да промени мнението на някои.

Поне 17 републиканци трябва да гласуват, за да се стигне до осъждане на Тръмп, но засега няма индикации това да се случи.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 любопитен

    2 0 Отговор
    Това е цунами в чиния с постна чорба . Само че , чинията е много плитка и чорбата се гребе с вилица .
  • 2 Мнение

    2 0 Отговор
    Мотивите са известни. Наглостта и простотиите са безгранични. Обосновките жалки и престъпни, без аналог на световно равнище.