Last news in Fakti

12 Февруари, 2021 16:09 5 007 61

Германия: Позицията на Русия е странна и неразбираема

  • ес-
  • русия-
  • германия-
  • сергей лавров

Лавров заяви, че Москва е готова да прекрати отношенията с Европейския съюз

Германия: Позицията на Русия е странна и неразбираема - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

От Министерството на външните работи на Германия определиха изявлението на първия дипломат на Москва Сергей Лавров за възможен срив в отношенията с ЕС „странно и неразбираемо", цитира РИА Новости говорителя на ведомството Андреа Сасе, предаде агенция "Фокус".

По-рано през деня Лавров заяви, че Москва е готова да прекрати отношенията с Европейския съюз, ако ѝ бъдат наложени нови санкции, които създават рискове за чувствителните области на икономиката. По-късно прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков заяви, че смисълът на изявленията на Лавров е изкривен: Русия няма да инициира подобен разрив, тя иска да развива отношения с ЕС. Думите на Лавров бяха обяснени по същия начин от руското външно министерство.

„Що се отнася до думите на руския външен министър, мога само да кажа, че това изявление от наша гледна точка или за нас е наистина странно и не се поддава на разбирането", каза Сасе. Тя припомни речта на Хейко Маас, външен министър на Федерална република Германия, в която той говори за интереса си към сътрудничество с Русия. „В този смисъл днешните изявления на външния министър Лавров са наистина странни", добави тя.

Отговаряйки на въпроса дали думите на Лавров са адресирани до вътрешна аудитория и дали те не трябва да се възприемат като такива, Сасе отговори: „Ние възприемаме изявлението така, както е направено, а именно като изявление, адресирано до нас, което считаме за много странно“. Говорителят на кабинета Щефен Зайберт заяви на свой ред, че становището на германското външно министерство отразява това на правителството.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 24 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Верно ли

    64 9 Отговор
    Яко ви тресе шизофренията май? Аз па си спомням, че и Хайкото се пенеше, като назобен със сапун, ама щом го интерпретирате като "интерес за сътрудничество"...

    Коментиран от #10, #13, #26

  • 2 Само се

    95 12 Отговор
    правят немците че не им е ясно.
    Правят постановки на Русия със Скрипали и Навални, Русия ги отсвирва и те след това налагат санкции.
    Драги немци и други дженъри, с всеки такъв акт заздравявате руско-китайската дружба.
    И като дойодат ония дръпнатите няма да има кой да ви спаси.
    И това само за да защитите краткосрочните интереси на американците.

    Коментиран от #30

  • 3 миш

    74 6 Отговор
    Вие,ли не сте разбрали?Правите се на умрели.Ако не сте разбрали,да вземат да ви напомнят.
  • 4 Оставете ги

    15 59 Отговор
    да станат като Северна Корея. Те само от това разбират.

    Коментиран от #51

  • 5 Костова

    62 7 Отговор
    Хайде да вземат да се определят вече.И да бъдат по точни в целите си и изказванията. От една страна Хайко Маас изяви, че ще наложат санкции на Русия, въпреки че самите санкции не са никакъв инструмент на влияние върху нея. От друга страна Хайко Маас има интерес към развитие на сътрудничество с Русия. Това са две различни посоки.

    Коментиран от #56

  • 6 Мъдрият

    78 9 Отговор
    Кое не ви е ясно, бе дойчовци?

    Човека в прав текст ви каза, че вече сте ги изнервили и повече няма да ви търпят евро-гейските номера!
  • 7 гадно

    54 8 Отговор
    Ще горазберете само да не е по трудния начин.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Рокосовски

    41 8 Отговор
    А,не била разбераема Руската позиция е ми то германците като не могат да я разберат дето бяха толкова близки до не толкова далечното минало когато тогавашния СЪВЕТСКИ СЪЮЗ ги поздрави накрая за втората свтовна.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Шустрик

    7 3 Отговор

    До коментар #8 от "Серебряков":

    А хоть бь! и так.
  • 12 Ender

    41 6 Отговор
    Точно пък този Хейко Маас колко плю Русия, а сега тръгнали да се оправдават...

    Коментиран от #50

  • 13 Глупости!

    17 6 Отговор

    До коментар #1 от "Верно ли":

    Последната реч на Хайко Маас беше в защита на СП-2 и напомни, че тези, които са най много против копуват най много руски газ
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Истатков

    9 4 Отговор

    До коментар #8 от "Серебряков":

    Това е за друга супердържава национална политика и всички добре знаем коя е.

    Коментиран от #18

  • 16 az #Победа75

    42 8 Отговор
    Газовите хранилища в Германия са с най-ниските запаси от 7 години! Газът свършва насред зимата, а те тръгнали да се дървят на най-големия си доставчик... и сега мигат на парцали, уж не разбрали какво им каза Лавров в прав текст!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Анджи Меркел към Сергей Лавров

    8 31 Отговор
    Сергей, ти знаеш ли какво е ИДИОТ ? Това е човек който разяснява своята позиция, но никой не го разбира , по една или друга причена ! Ти Разбра ли ме сега ? Лавров : " Опасявам се , че НЕ !"
  • 20 JEB

    13 35 Отговор
    истината е че мераците на пундю да анексира крим и след време нещата да продължат по старо му няма да се сбъднат..една десета от бвп-то им изчезна заради санкциите..това значи че на 10 години една я няма..лавров напоследък е силно неуравновесен и през 2 дена си сменя говоренето..не е добре за дипломат който трябва да е балансиран и да не изпада в ултиматуми

    Коментиран от #25, #28

  • 21 Седесарят.

    19 8 Отговор
    Няма да има търпимост,вече.!!Може би ,заради Джо,Русия втвърдява тона..А пък и ЕС ,само ги заплашва,изнудва.постановки прави..санкции...Така трябва да е ..Слаба Рф,много войни по света..Балансът е важен.
  • 22 Стига бе

    27 7 Отговор
    Какво се правят тия немци на ощипана стара мома. И нямат ли сериозни въпроси да си задават
  • 23 Сандо

    38 5 Отговор
    Какво не е ясно на фрау-то?Русия ви казва просто и ясно:Омръзна ни от вашите номера!Или започваме да общуваме като нормали хора,или се насочваме към други,доброжелателни страни.И още:Досега се борихме ние за СП-2,а вие се въртяхте като пумпали.Сега се борете вие,защото вие имате интерес и вие ще загубите пари.И това е видимата част,която на обикновените е ясна.
  • 24 ТтТ

    6 14 Отговор

    До коментар #10 от "СССР":

    Точно!!!Путин ще спре вятара от Сибир към ЕС !!!!

    Коментиран от #44

  • 25 Гост

    37 3 Отговор

    До коментар #20 от "JEB":

    Човече, опитай се да разбереш статията и дискусията. Изказването на Лавров е провокирано от заплахите на ЕС, че ще наложат санкции на Русия заради Навални. Какъв Крим ти е в ума? Някак инфантилно е да коментираш без да знаеш за какво става въпрос.
  • 26 ТтТ

    6 25 Отговор

    До коментар #1 от "Верно ли":

    Братушките са за съжаление!!!
    Но те това заслужават, като вярват още в безплатния обяд!!!
  • 27 Цепкало

    9 2 Отговор
    Ще има ли пакХайлв Германия?
  • 28 Илия

    25 5 Отговор

    До коментар #20 от "JEB":

    Лавров през два дни си сменял мнението? Дали е обещал, че под натиска на ЕС ще освободят Навални? И сега си взима думите назад? Не? Тогава къде видя разнопосочност в неговите думи? Външният министър е достатъчно ясен, Русия ще сътрудничи с ЕС, ако се отнасят с нея като с равностойен партньор.
  • 29 Кое му е

    15 2 Отговор
    Странното, то толкова плюене и поучаване и занзазуците няма да истраят, камо ли една велика сила!!! Търпяхте Сталин, Хрущов, Брежнев сега Путин ви е виновен!! Ами да идват болшевиките белким по- добре ще се разбирате! Иначе прав им път на руснаците!!! Ама чак да не разбирате ... те от Карлуково разбраха , та ...
  • 30 Бкп

    5 21 Отговор

    До коментар #2 от "Само се":

    Вече на китайците ли разчитате? Какво стана със заспалата мечка- да не би да е умрела?

    Коментиран от #35

  • 31 Фактолог

    15 2 Отговор
    Историята разбира всеки език!
    Тръгнал германеца да мисли на руски и стигнал до Москва...
    Трягнал руснака да мисли на немски и стигнал до Берли...
  • 32 Немаскираният

    6 19 Отговор
    Политиците на рашките са включили на задна скорост веднага. Олигарсите няма да допуснат да им се развали харашото - ресурсно източване на Матушката и после харчене на парата в Западния Свят. Запада чрез натиск върху олигархията спря расийската армия през 2014 вна Украина.
  • 33 3,14К

    27 4 Отговор
    Интервюто е 59'. Всеки , който го е слушал би трябвало да е разбрал какво точно е казано.Той им казва в прав текст: не ни правете на малоумни! Ако така продължавате няма да се разберем. Оправяйте се както знаете без нас.
  • 34 Ицках

    5 14 Отговор
    Германия купува руска газ, но има нужда от НАТО.
    Защо САЩ да пази Европа от Русия, щом Германия и ЕС купуват руска газ? СИРЕЧ, както казва Боко-Тиквата... ще се търси повод да спре СЕВЕРЕН ПАТОК на всяка цена. Което е ОК, мен ме устройва.
  • 35 Булаир

    28 4 Отговор

    До коментар #30 от "Бкп":

    Докато живееш 100 години назад, хората, които смятате за първобитни, ви изпревариха ,,с 200". Москва и Питер са едни от най-страхотните градове на света, в топ 5 със сигурност. И понеже хората имат ресурси, не им дреме за евроатлантическите им ,,приятели". От тях те могат да спечелят само такива невероятни ценности като джендъризъм, осемдесет пола, ученици с пушки в училищата...

    Коментиран от #37

  • 36 пръдливия Ханс

    6 6 Отговор
    Време е баба Меркел да се пенсионира Стига са я баламосвали ушанките
  • 37 ГЕРБав ТУЛУП

    23 2 Отговор

    До коментар #35 от "Булаир":

    Ама на нас друго ни казват.Господарите от КРАВАРНИКА ни казват, че сме добре със €150 пенсия!!!!!!Казват ни, че е демократично с тия пенсии, да плащаме по 6000лева за смяна на става, защото вече сме демократи!!!!Демократично било и улиците ни да са мръсни и дупка до дупка....Така било и във ФАЩ.!!!!!!Демократично било да си имаме и ГЕЙпаради, те били наш'та гордост!!!!!!

    Коментиран от #43

  • 38 Интересно????

    4 3 Отговор
    Не им ли се изясни 1941-1989 че искат пак.Но този път ще е за мноооого по дълго.
  • 39 Историята не се мени !

    22 3 Отговор
    Когато Запада я ОКЪСА - тръгва на Изток да краде ! Но похода им завършва с посещение на РУСКИ ВОЙСКИ В СТОЛИЦИТЕ ИМ !

    Коментиран от #46

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Ну ! Ну ! Жопу подняли и

    2 2 Отговор
    Землю потеряли !
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 тъпотията на някои е безкрайна

    10 5 Отговор

    До коментар #24 от "ТтТ":

    От санкции към Русия, губи и европейския найвече германския бизнес. А ти с кашони си спирай вятъра.

    Коментиран от #53

  • 45 като в бял ден

    10 3 Отговор
    Фрау Шмъркел, чногто добре знаете, че не може една работа да е в..., а едновременно с това душата да ви е в рая. Наса че не се п равете на света вода ненапита, а милите ви очичики да са вперени зад океана.
  • 46 Иван Грозни

    10 2 Отговор

    До коментар #39 от "Историята не се мени !":

    Иван Грозни след като пресъединява към Русия независимият град държава Новгород западът спира търговията с Русия (санкции). Иван Грозни е принуден да се обърне на изток и завзема Сибир и Астрахан
  • 47 ИНТЕЛЕКТ

    13 4 Отговор
    Лицемерните продажници от целия ЕС, които са се надупили на цялата Англо-саксонската измет и САЩ МНОГО СКОРО ЩЕ ИМ СТАНЕ ЯСНО С КОЙ СИ ИМАТ РАБОТА, А ДОЦЕНТА ПО РАЗГЪВАНЕТО НА МАРКУЧИ,ПСЕВДО КАРАИСТА И ПСЕВДО МУТРАТА,СТРАХЛИВЕЦА ОТ БАНКЯ БОЙКО ТИКВУНИЙ ВЕЧЕ СЕ ЧУДИ НА КЪДЕ ДА ОТЛИТА,ЗАЩОТО ВСЕ ОЩЕ ЛИПСВАТ ЕДНИ БЛИЗО 1 МЛР.ДОЛАРА ЗА ПРЕДИШНИЯ ПОТОК!
  • 48 big

    16 3 Отговор
    Няма нищо странно и неразбираемо, независимо, че Песков обяви за "неправилно разбиране" думите на Лавров. Лавров е стара "лисица" с огромен опит в дипломацията и ядосан, говори нещата много ясно, дори използвайки недипломатично нецензурни думи! Просто им го каза: гледайте си вашата демокрация, решавайте си вашите проблеми и не се еб.авайте с нас. Ние имаме всичко да преживеем без вас, но вие не можете без нас!
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Някой

    0 2 Отговор

    До коментар #12 от "Ender":

    Не да ги плюят, трябва с храчки да ги удавят!!!
  • 51 Свърши

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Оставете ги":

    се с болните ви мечти!
  • 52 Думите и Историята не помагат !

    8 3 Отговор
    Само КАЛЪЧКАТА и до раменете ! Пруз 1941 тръгнаха като Аслани а се завърнаха 1945 кат ОСРАНИ ! Забрави ли са и , че Русия ги ОБЕДИНИ ! Народната мъдрост гласи : " Направи Добро, че после да ядеш Ла/но !" Май народа ще е прав ?
  • 53 7264

    3 6 Отговор

    До коментар #44 от "тъпотията на някои е безкрайна":

    Много ми е интересно как губи немския бизнес с подобно мижави търговски партньори като руснаците ?

    Коментиран от #54, #57, #60, #61

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Странно

    9 2 Отговор
    На мен хич не ми се вижда странно. Световен дипломат като Лавров не е правил и не може да прави странни изказвания.
  • 56 ИМПЕРИАЛИСТ

    4 6 Отговор

    До коментар #5 от "Костова":

    След масовите чистки по времето на Сталин е утопия, че Русия ще се развие към добро....Генетичният код на мужиците вече е сменен.

    Коментиран от #58

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 $%$%$%

    4 1 Отговор

    До коментар #56 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    След масовите чистки след 1944г е утопия, че България ще се развие към добро....Генетичният код на калпаците вече е сменен.
  • 59 4627

    1 1 Отговор
    ум не се набива, ум се придобива, ще се справиш сам? Един жокер, можеш ли да търгуваш със себеси? Не ми се губи времето с такива елементарни тролчета.
  • 60 до номеролога

    2 2 Отговор

    До коментар #53 от "7264":

    ум не се набива, ум се придобива, ще се справиш сам? Един жокер, можеш ли да търгуваш със себеси? Не ми се губи времето с такива елементарни тролчета.
  • 61 до мижавия

    2 2 Отговор

    До коментар #53 от "7264":

    Въпреки икономическите санкции, Русия, както и Китай, през 2018 г. в сферата на външната търговия бележат впечатляващи успехи. Салдото на търговския баланс на Русия в периода януари-ноември 2018 г. е в размер от 191,4 милиарда долара, което е със 75,4 милиада долара повече отколкото в аналогичния период през 2017 г. Търговският оборот на Русия е в размер на 629 милиарда долара и в сравнение с аналогичния период през 2017 г. се увеличава с 19,3%. Цифрите са постигнати основно за сметката на благоприятната конюнктура на световните пазари на въглеводороди (петролът, природния газ, петролните продукти са близо 2/3 от руския износ).
Новини по държави: