Last news in Fakti

12 Февруари, 2021 23:10 23 218 52

Защо в Израел изхвърлят ваксина

  • израел-
  • ваксини-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксинация

В Израел всичко тръгна по вода. Но желаещите изведнъж намаляха. На места вече изхвърлят ваксина.

Защо в Израел изхвърлят ваксина - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Огромна палатка е разпъната в центъра на Тел Авив от началото на годината. Допреди няколко седмици пред нея имаше голям наплив. Но този следобед пред палатката рядко се събират повече от десет човека. Израел си е поставил за цел да ваксинира по 200 000 души на ден. Към момента обаче тази цел се изпълнява само наполовина. Немалко от ваксинационните центрове стоят празни. Съобщава се дори, че на места изхвърлят дози от ваксините в края на деня, защото не са употребени в срок.

"Това не е ваксинация, това е проучване"

“Ние, лекарите, сме запознати с данните. И затова знаем колко ефективна е ваксинацията. Почти не се налага да приемаме пациенти, които са получили и двете дози от ваксината”, казва инфекционистката Яел Паран. Добрата новина е, че почти всички по-възрастни израелци са избрали да се ваксинират. Лошата: колкото по-млада е възрастовата група, толкова повече намалява готовността за имунизация. А вече всички граждани на Израел над 16-годишна възраст мога да се ваксинират.

Според изследване на телевизионния канал KAN, около една трета от израелците са скептично настроени. Най-резервирани към ваксините се оказват точно онези групи от населението, сред които болестта се разпространява най-силно. Процентът на ваксинираните сред ултраортодоксалните евреи и израелците от арабски произход е значително по-нисък от средните стойности. Но дори млади и прогресивни представители на обществото като Тамила Назаров имат резерви към ваксините. „Страхувам се да се ваксинирам", казва Назаров. „Това не е ваксинация, това е проучване. Никой не знае какви са дългосрочните странични ефекти.“

Тамила Назаров членува в групи във Фейсбук, които събират противници на ваксините. В тях се разпространяват и неистини. Има и призиви към хората да си записват час за ваксинация, а след това да не се явяват, за да се изхвърлят приготвените за тях дози. Противниците на ваксините се обявяват и срещу „зелените паспорти“, които израелското правителство се готви да въведе. Който е получил и двете дози от ваксината, няколко дни по-късно вече ще може да отиде на ресторант. Някои общини дори планират да освободят ваксинираните от определени данъци.

"Все повече тежки случаи и при младите хора"

Инфекционистката Яел Паран подкрепя подобни мерки. Тя се надява, че чрез тях най-после ще се повиши готовността на младите да се ваксинират. “Аз съм против принудата. Изследвания показват, че тя обикновено не води до по-висок процент ваксинирани. Привилегиите за ваксинираните обаче не са санкции. Още повече, че са налице данни, които ги оправдават. Например, че при ваксинираните има по-малък шанс да заразят останалите”, казва Паран и добавя: “Младите са прави, че при тях има по-малка вероятност да изкарат тежко COVID-19. Но вече виждаме все повече тежки случаи и при тях”. И наистина: възрастта на пациентите в интензивните отделения намалява. Те са на 40-50 години, понякога и по-млади, казва Паран. Според нея обещанието на правителството за завръщане към нормалния живот още през март едва ли ще може да бъде изпълнено.

Автор: Бенямин Хамер (АРД)


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 56 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шекел

    135 14 Отговор
    Пропагандата на немчугите е тотална.

    Коментиран от #5

  • 2 К 1929

    155 11 Отговор
    В АРАБСКИТЕ ШАТРИ КАК ЛИ УСПЯВАТ ДА ДЪРЖАТ ВАКСИНИТЕ НА –70 ГРАДУСА.

    Коментиран от #46

  • 3 ман

    208 24 Отговор
    Медиите крият ,но уста на уста се чува за смъртните случаи след ваксиниране и стадото вече не се реди за стрижба.

    Коментиран от #25, #39, #51

  • 4 Дельо Хайдутин

    136 5 Отговор
    У нас не хвърлят щото няма.ха ха ха
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Шпек

    139 14 Отговор
    Прави са да се страхуват,още помнят как немците са ги къпали с “Циклон В” в лагерните бани.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 потребител

    86 11 Отговор
    Много евтина пропагандна писаница!
  • 10 Phd

    157 9 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Защо в Израел изхвърлят ваксина
    Защото в Израел има умни хора, не вярват на техните (израелски) хора от Phizer.
  • 11 Ваксината

    130 10 Отговор
    е многопрофилна и много вредна,с една дума - геноцид.Щом ти натрапват нещо,то със сигурност ти вреди..

    Коментиран от #50

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Еврей

    30 9 Отговор
    Дреме ми за другите. Купувам наред всички ваксини. Ако нащте не искат - в канала. "Приятелите" от ЕС и САЩ да се спасяват - както могат.

    Коментиран от #37

  • 14 мжкн

    71 6 Отговор
    Сигурно защото е опасна.
  • 15 синагогист

    106 14 Отговор
    Нормалните хора, няма значение дали са евреи или не, не искат ваксини, защото са НОРМАЛНИ хора. Искат да имат нормални деца, които да живеят в нормални условия.
    ЦИОНИСТИТЕ са тия, които искат да рестартират, редуцират и прочее. Междувпрочем, да си ционист, не е задължително да си БАШ евреин. Там нещата са по друг начин. Там е важна ВЯРАТА в сатаната и преклонението пред смъртта.
    Многото пари събрани на едно място, водят точно до това!

    Коментиран от #19

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Защото

    38 4 Отговор
    няма на кого да я продадът-))
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 БГ ганьовщина

    24 88 Отговор

    До коментар #15 от "синагогист":

    "Нормалните" хора в Израел щяха да борят вирусът с молитви но се оказа че Господ Бог не им вдига телефона и вирусът ги изпердаши с кеф. Затова сега се ваксинираха масово. А на вас ганьовците главите не увират, нищо че имате по-висока смъртност на глава от населението. За Ганьо това е нищо работа след като той е жив и още пълни търбуха. Затова и след 300 години няма да сте "оправени".

    Коментиран от #45

  • 20 Кински

    42 20 Отговор
    Как няма да намалеят .пак пишат глупости .9 милиона са Израел . Над 6.2 милиона ваксинирани вече ,близо 4 милиона имат по две дози.над 700 хиляди са прекарали ковид и имат само над 5000 хиляди починали .,
    .ние на 220 хиляди имаме над 9 хиляди починали.без коментар..махнете и онези ортодоксите близо милион.които живеят като нашите роми .ам то останаха май само деца под 18 години.след месец пак ще пишат не остана вече за ваксиниране в Израел .и защо никой не обелва дума за лекарството което използват Allcetra което дали много обещаващи резултати ,подобряващо състоянието на тежко болни само за часове.поредната заблуждаваща статия

    Коментиран от #32

  • 21 Ели Оригинал

    46 7 Отговор
    Някой да си спомня нашумелият случай тръгнал от САЩ с Дюпон и химикал С8-тефлон, използван за покритие на домакински съдове, препарати за мебели, материи якета и др..
    Освен че тази фирма в сътрудничество с Фарбен активно съдрудничи с Хитлер-газови камери-химикали, се води скандално дело от 2000 г. САЩ.
    Дюпон изхвърля с8 в река Охайо отровния химикал десетилетия, фермер открива че кравите му умират, раждат се деца с увреждания, ракове. От 6 жени 2 раждат деца със сериозни увреждания. От 12 учени в Дюпон 8 умират от различни видове рак до 50 г. възраст.
    Годишно Дюпон печелят 24 милиарда, хората с колективен иск по поречието на реката получават обезщетение 243 милиона.
    Но вместо да ги вземат, започват да правят изследвания на хората живеещи в близост до заводите на Дюпон в САЩ.
  • 22 Лост

    41 8 Отговор
    Докъде стигнахмеDW да са загрижени за евреите.
  • 23 Ели Оригинал

    39 7 Отговор
    Оказва се, че в кръвта на всички живеещи, работещи, позващи техни продукти Дюпон е усстановено наличието на С8. В Германия, Италия, Нидерландия.
    Но-най страшното е, че Дюпон си купуват щатските органи отговорни за изследвания на вреди химикали.
    Още по-страшното, че още от 60-те на 20 век, са знаели за опасните послеследствия-смърт, рак, деца с увреждания и не са взели никакви мерки.
    Един от директорите на Дюпон не е в затвора, ЕДИН.
    Разминават се с глоба от няколко милиона обезщетения, при над 20 милиарда годишна печалба.
    Не само че Дюпов е трябвало да бъде закрита при откриване на сйтрудничеството й с Хитлер, но тя продължава да трови американците.
    Следствие на множеството заведени дела в цял свят, Дюпон спира проезводствотохимикалът с8, започва да работи с нов химикал.
    Който обаче не подлежи на изслезвания от САЩ служби за опасност за здравето.

    В България представител на "Дюпон" е фирмата за посадъчен материал "Пионер".
    След 2012 Дюпон сменя името си, поради лошия имидж и хилядите колективни искове.
  • 24 BigBulgarianBoss

    16 3 Отговор

    До коментар #18 от "Би трябвало":

    До колкото знам имаме една пратка, после сме се светнали и спираме да пращаме. Та може да е изтеглил късата клечка деда му. Не му се сърди
  • 25 Учуден

    9 26 Отговор

    До коментар #3 от "ман":

    Медиите крият,ама ти не си ли партизанин скрил се в гората в землянка на връх Балкана и зъбите ти трактат от страх, че ще загубите Изборите и ще трябва пак да не крадете?
  • 26 Ели Оригинал

    38 7 Отговор
    От фирми сътрудничели печелейки от Шикългрубер, не очаквайте нищо добро.
    нямат етика и морал-разбиране за добро и зло, в името на печалбите-Дюпон-бивша, Фарбен, Сименс, Круп-БМВ, IBMq ITT.

    И когато надъхани нацистчета почват да проповядват, колко велик бил австрийското наркоманче с основно Алф Шикългрубер, докато наследниците на извратената му идеология ги тровят без да знаят, да се замислят и за Монсанто, ГМО и др.-сътрудничела с Алф Шикългрубер.

    Защо описвам този случай-който не е единичен, нацистките компании нямат морал,дори живота на децата по цял свят.
    Затова казвам, че 4 Райх, не си е отишъл, той е тук и сега, и продължава да ни убиват-Тихите войни.
    Един Господ знае какво има в тези ваксини, изработени за 6 месеца, без необходимите изпитания. Някои от ефектите ще се появят едва при следващите поколения.
    Хора бдете, най-тревожното е че лекари проповядват безвредността на ваксините, което е чудовищно, без изследвания.
    -винаги, когато масовите престъпници ви хвалят нещо, първо проследете историята на компанията, сътрудничела ли е с Шикългрубер? ще попаднете на интересни и страшни неща, за нацистките изр#оди човешкият живот е нищо.

    Коментиран от #29

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Ковидиот

    32 1 Отговор
    Тоест....евреи...излъгаха евреи!!!
  • 29 Един мой роднина

    50 5 Отговор

    До коментар #26 от "Ели Оригинал":

    Изкарал леко ковид, на 27години. Под влияние на масовата психоза и облъчване, преди няколко дни си сложи първа доза. Оттогава е постоянно с 40 градуса температура и не може да я смъкне с нищо. Родителите му са много притеснени.
  • 30 Гост

    31 2 Отговор
    Проучване на степента на послушните( да разберат какъв щее броя на хората, които няма да са съгласни с терора, който се очаква) и пробен период, който да покаже как ще започне чипирането, и при какъв брой хора-послушници.
  • 31 тралала

    20 2 Отговор
    Защо в Израел изхвърлят ваксина? Защото в България изхвърлят храни.
  • 32 Гост

    10 35 Отговор

    До коментар #20 от "Кински":

    Точно а тука ще се бориме с вируса години... Няма как да обясниш на народ който вярва , че го пръскат от въздуха с частици ... Скоро ще свършат парите които ей така се раздават наляво надясно и искат не искат мерките ще паднат е тогава вече който оцелее ще разказва!
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 В България изхвърлят храни 2-%. 3%от

    28 2 Отговор
    Хората, останалите не, на Запад са тези, които са презадоволени, не тука!!, Рови в кофата Ромката от Чистотата, но няма нищо, псува!! Отсреща има други кофи там намират, от гаражи те излизат, Ягуари, Мерсидеси, Поршета, а аз имам 26год кола на газ, в моята кофа няма какво да намерят!!
  • 35 Мерседеси

    7 0 Отговор
    Мерседеси
  • 36 мнение

    25 2 Отговор
    Как ще искат да се ваксинират израелците с "ваксината на д-р Менгеле"?
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 ЗЕЛКИТЕ ПАК ПИШАТ ГЛУПОСТИ

    14 4 Отговор
    Само голям наивник ще повярва на лъжливите ДОЙЧ ЗЕЛКИ!
  • 39 😂😂😂

    2 17 Отговор

    До коментар #3 от "ман":

    Чува се от уста на уста....ти от кое село си бе... или по-точно от коя пещера?!

    Коментиран от #40

  • 40 Гост

    5 14 Отговор

    До коментар #39 от "😂😂😂":

    Мани го това в точно от типа една лека казала на друга , че прочела в бг мама...
  • 41 Тра-ла-ла

    24 1 Отговор
    Привилегиите за ваксинираните не били санкция? А какво са тогава??? Когато на един се дава право на нещо до което достъпа на друг е отнет, то не излиза ли, че този друг е санкциониран, като му е отнето правото???
  • 42 У НАС

    10 3 Отговор
    нищо не се изхвърля. Ще я боцнат на някой нещастник.
  • 43 ИВАН

    35 2 Отговор
    Брееей, как изведнъж в цял свят правителствата се замислиха за хората ... те ако много мислеха за хората, нямаше да позволяват замърсявания, екологични катастрофи, нямаше да пръскат земята с всякакви отрови
  • 44 ТИКВАТА

    11 5 Отговор
    ЗАЩО НИЕ НЕ ИЗХВЪРЛЯМЕ В КОФАТА МУТРАТА БОКО ТОВА Е ВЪПРОСА , ТОЛКОВА ЛИ СМЕ ТЪПИ , ПЪК СЕ ГОВОРИ ЧЕ СМЕ НАЙ - УМНИТЕ ?
  • 45 хахахахахахаха

    10 4 Отговор

    До коментар #19 от "БГ ганьовщина":

    виждаме какъв е разултатът след ваксиниране дано се намери някой да те излекува чадо заблудено...
  • 46 сПутник

    5 10 Отговор

    До коментар #2 от "К 1929":

    Ти как ще я съхраняваш на Червения площад?
  • 47 9674

    17 8 Отговор
    Ще се вааксинирам само при условие,че ваксината е "СПУТНИК V"!ВЯРВАМ САМО НА "БРАТУШКИТЕ"!!НА ДЖЕНДЪРИТЕ КАТЕГОРИЧНО "НЕ"!ОЩЕ ПО ВЕЧЕ НА НАШИТЕ "ТИКВИ",КРАТУНИ И ТКП-ТА!!Само питам:КОЛКО ОТ ТИЯ 240 Т.Н. НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ СА СЕ ВАКСИНИРАЛИ?И ДАЛИ И ПРАВИТЕЛСТВОТО Е ВАКСИНИРАНО?!!Е МОЖЕ И ДА Е САМО С ВОДА ,НО НАЛИ ЗНАЕТЕ:"ОКО ДА ВИДИ!РЪКА ДА ПИПНЕ"!!!!!ГУМАТА.А.А.А.А.А.А.А.А!

    Коментиран от #48

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 иван

    13 1 Отговор
    Прочетете статията "Третият локдаун и ваксинацията в Израел – спектакъл на неуспеха?" в новинарска агенция "крос" (търсете с гугъл) и ще разберете защо изхвърлят ваксини. Превод от : Memoria de futuro
    Защото в кварталите с ваксинирани има повече болни!
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Хаха

    8 2 Отговор

    До коментар #3 от "ман":

    Мрът като мухи! Ходят и падат по улиците без предупреждение! Веднага се появява черен бус без номера и до минути прибира трупа и разчистват всичко. Дават по 10,000 долара на всеки очевидец, за да мълчи. На роднина дават по 100,000!
  • 52 Баце

    14 2 Отговор
    През 2019 се крихме от вируса.
    През 2020 се крием от ваксината.
    През 202, че 2022 ще се крием от ваксинираните.
    Кой разбрал, разбрал. :-)