Last news in Fakti

16 Февруари, 2021 14:18 2 311 43

Русия обвини САЩ и ЕС в "маниакалност"

  • русия-
  • мания-
  • ес-
  • сащ-
  • санкции

Москва винаги смята, че нейните интереси са приоритет

Русия обвини САЩ и ЕС в "маниакалност" - 1
Снимка: Shutterstock

Русия е за разрешаване на най-трудните въпроси със Запада в рамките на диалога, въпреки че ЕС и САЩ продължават да говорят за санкции с маниакална настойчивост. Това подчерта във вторник прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков, отговаряйки на молба от журналисти да коментира възможността за въвеждане на нови ограничения срещу Москва, предава ТАСС.

„Разговорите за санкциите, за съжаление, се водят и в Брюксел, и в САЩ с абсолютно маниакална настойчивост. Това е нещо, което не приветстваме, това е нещо, което не бихме искали“, каза говорителят на Кремъл, съобщи агенция "Фокус".

Според него Русия се надява, че „в крайна сметка политическата воля за продължаване на диалога ще надделее и най-трудните въпроси“ от отношенията със Запада ще бъдат решени „изключително в рамките на диалога“. „От друга страна, потенциалната заплаха от подобни недружелюбни прояви, разбира се, ни задължава да бъдем в постоянна мобилизация и готовност за подобни прояви“, подчерта Песков.

В същото време той отбеляза, че Москва никога не е предприемала ответни мерки „по такъв начин, че да размрази от злоба бабешките уши“. „Това винаги е било обмислено и винаги е отговаряло на нашите собствени интереси“, уверен е прессекретарят на президента. Говорителят на Кремъл увери, че Русия е готова да разбере притесненията на своите колеги, но винаги смята, че нейните интереси са приоритет.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 29 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 555

    64 14 Отговор
    Абсолютно точно. Новите властимащи в ЕС и САЩ страдат от шизофренията! Жалко че се плаща от хората.

    Коментиран от #9, #17

  • 2 КАТУН С РАКЕТИ

    19 50 Отговор
    Тея мизерници в северноазиатския обор така са напълнили памперсите ,че не са спряли да реват..

    Коментиран от #11, #30

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 КОТарАК

    50 8 Отговор
    скоро очаквам и Япония да се освободи от ,,опеката '' на щатите. отдавна намекват за това
  • 5 Cenzurata

    56 3 Отговор
    Всеки лидер на държава, който е нормален, ще брани интересите на своята държава! За съжаление това не се наблюдава сред елита на България!
  • 6 324

    40 4 Отговор
    Санкции санкции, но ако Русия ви наложи санкции за газта, олеле ще опищат ортълъка! Чудя се защо още не са предприели тази стъпка.?

    Коментиран от #15

  • 7 Д. Петров

    7 40 Отговор
    Нали санкциите помагали на РУШИЯ бе, тия що пищят?!

    Коментиран от #31

  • 8 Нормално

    42 7 Отговор
    Русия знае коя е и с достойнство си пази интересите. Какво не е ясно тук. Ненормално е като при нас, заповядайте, сложете си базите тук и безплатно! Един ден ще си платят.
  • 9 Бутача

    6 27 Отговор

    До коментар #1 от "555":

    Ей комсомолеца, пи ли хаповете

    Коментиран от #13, #16, #32

  • 10 Браво

    28 4 Отговор
    Крадко,ясно и най-вече адекватно мнение и позиция на Москва....
  • 11 Някои

    22 5 Отговор

    До коментар #2 от "КАТУН С РАКЕТИ":

    Някои не са губили войни от столетия и няма какво да "пълнят" исторически, но бай Ганьо съди по себе си и проектира дребнавия си манталитет на околните.
  • 12 pepy

    3 9 Отговор
    И по точно в манискално джедарство!
  • 13 Не са а ли хаповете твои?

    5 2 Отговор

    До коментар #9 от "Бутача":

    Ако не, иди на лекар.
  • 14 Монгола

    24 7 Отговор
    Нападат вербално Руската Федерация от завист заради природните ресурси!
  • 15 Д. Петров

    7 7 Отговор

    До коментар #6 от "324":

    Нормално е да се чудиш, като гледам какви глупости си напляскал! Все едно, да си спреш заплатата, без да имаш други доходи!

    Коментиран от #33

  • 16 А ТИ ЧОРЕЙБЕТО

    5 4 Отговор

    До коментар #9 от "Бутача":

    ПИЛИ НА ЗАКУСКА?
  • 17 Stéphanie 🎲

    7 16 Отговор

    До коментар #1 от "555":

    Да ти изгори дъното на компа сигурна си с настолен компютър от 20 години.Че да спреш да ръсиш глупости тук ,често и си отговаряш сам разпознаваем си по тъпите коментари .

    Коментиран от #29, #35

  • 18 Го4о

    7 23 Отговор
    За двореца на Путин признаха ли вече, та почнаха да обвиняват ЕС в маниакалност? Грандомана - джудже спи ли нощем?

    Коментиран от #20, #36

  • 19 ужас

    20 6 Отговор
    От 2014 до сега са въведени 350 вида санкции, резултатът е в полза на Русия. Русия замени със собствено производство 1300 високотехнологични изделия, които бяха внос. От вносител на храни, страната се превърна в износител- 30 млр долара миналата година е износа. Въпреки санкциите СП2 ще се построи, А Навални ще търка наровете много години.

    Коментиран от #22

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 ПиПи

    18 1 Отговор
    "В същото време той отбеляза, че Москва никога не е предприемала ответни мерки „по такъв начин, че да размрази от злоба бабешките уши“." Става въпрос за баба Меркел и баба Меца(Урсула) и техните уши.
  • 22 Д. Петров

    3 15 Отговор

    До коментар #19 от "ужас":

    Аз питах вече! Като е от полза, защо са се разкудкодякали??? Да кажат едно благодаря!

    Коментиран от #37

  • 23 Сесесере

    4 19 Отговор
    Руската кочина се е отърсила от високотехнологичното производство на самагон, матрьошки и проститутки и преминава на аналогово производство!
  • 24 Факт

    17 5 Отговор
    И все пак Путин е велик!
  • 25 ДжафДжаф

    16 5 Отговор
    Най-големият майтап в цялятя история, е че формално ЕС налага санкции на Русия, а дефакто е точно обратното. Санкциите на ЕС засягат основно физически лица, които са част от администрацията и икономическият елит, като най-често засягат правото на пребиваване и бизнес в страните от ЕС. От своя страна Русия въведе контра санкции, при това засягащи силно най-чувствителната сфера на европейската икономика- селското стопанство, което и без друго от десетилетия е на дотации. Всъщност би било справедливо да се казва, че Русия е наложила санкции на ЕС, а не обратното. При това тези санкции се оказват изключително болезнени.
  • 26 червена коприна

    17 3 Отговор
    Ако беше само двореца на Путин,с мед да го намажеш. В Русия има много дворци. Само в Москва са 7-8. Да не говорим за онези в Санкт -Петербург или в другите им големи градове. Дворци и големи православни храмове валяло.
  • 27 цербер

    13 1 Отговор
    Петерхоф е преименуван на Петродворец (Дворецът на Петър) през 1944 г., но след това се е върнал към първоначалното си име. В дворцовия комплекс влизат сградите на: Голям дворец, Вилният дворец, Дворец „Монплезир“, Екатеринински корпус, Дворец „Марли“, Павилион „Ермитаж“. Дворецът и сградите са заобиколени от зелени градини и ефектен ансамбъл от фонтани с гравитационно захранване. Руският Версай е първата кралска лятна резиденция, построена за Петър Велики и семейството му. Дворците и градините се намират във Финския залив (на около 30 километра западно от Санкт Петербург) и са част от списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО.

    Коментиран от #38

  • 28 глоги

    19 1 Отговор
    Само в „Ермитаж“-а ако влезете,ще се шашнете от това,което ще видите вътре. Затова ,че не бъзикайтеся с Русией,тъй като това е една много голяма и много богата държава. За българските представи е нещо,което трябва да се разглежда с години.
  • 29 Бегай

    5 3 Отговор

    До коментар #17 от "Stéphanie 🎲":

    за нов комп. който нож вади от нож умира.

    Коментиран от #34

  • 30 Други пълнят

    10 3 Отговор

    До коментар #2 от "КАТУН С РАКЕТИ":

    памперсите и те са доста известни,още смърди от тях на румънското пристанище. Объркал си посоките тези с пълните памперси са на запад. ТНастрой си компаса в правилната посока,че нещо се е размагнетизирал ако въобще е бил настройваннякога. Усеща се злоба и безсилие в квиченето ти и това ме радва.

    Коментиран от #41

  • 31 Те не пищят

    8 2 Отговор

    До коментар #7 от "Д. Петров":

    бее,просто отговарят на тъпите западни изтривалки.Защото като опре ножа до кокала всички ги търсят,а иначе са големи ама посерковци.
  • 32 А ти за

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "Бутача":

    деменцията пи ли ги или пак си забравил?
  • 33 Нещо не си

    7 2 Отговор

    До коментар #15 от "Д. Петров":

    наясно стази обстановка,която е в момента,и Русия е самодостатъчна за себе си,а в съюз с Китай е просто непоклатима и Европа не я вълнува как ще е,но тук има и доза разум от страна на руснаците,абсолютно лопсваща в западняците,които на гол г.з носят чифте празни пищови и си мислят,че плашат мечка с лай.яна пръчка. Това за заплатата важи само и единствено за нас и западняците,защото сме напълно васални и зависими роби.
  • 34 Stéphanie 🎲

    1 10 Отговор

    До коментар #29 от "Бегай":

    От години не ползвам лаптоп да не говоря за настолен компютър 🥴🤪 имаме два лаптопа у дома които събират прахоляка само за ксерокс копие включвам лаптоп.3 таблета 2 в колите и един за детето.Да не говоря че съм със samsung galaxy s21 ultra 5g няма как да ми се случи проблем със смартфона а ти си сигурно още със телефон с шайба 😉.

    Коментиран от #40, #42

  • 35 Ама нали

    7 2 Отговор

    До коментар #17 от "Stéphanie 🎲":

    знаеш,че клетвите се връщат с двойна сила към този който ги е отправил,така че ако твоя изгори не се чуди от къде е. По тона ти се усеща,че си много напрегнат и безсилен с пяна на устата.
  • 36 Ами за

    9 3 Отговор

    До коментар #18 от "Го4о":

    двореца признанието дойде ,но явно ти си пропуснал тази новина и тя дойде от Германия студиото приело поръчката на американските служби занимаващи се с подривна дейност,така че от Русия няма как да дойде признанието. А,Путин спи добре и няма проблеми охраняват го строго и зорко,но виж ти си загубил явно съня си,че много се усеща напрежението и безсилиетоти.
  • 37 Ама и аз

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Д. Петров":

    ти отговорих.
  • 38 Прекрасен е

    5 0 Отговор

    До коментар #27 от "цербер":

    Петерхоф,още са пред очите златните фонтани,с нетърпение чакам да премине тази пандемия за даотида отново в Русия. А за Ермитажа нямам думи,нито Лувъра,нито музея в Лондон могат да се сравняват с него.
  • 39 бабаяга

    1 5 Отговор
    Русия е история...
  • 40 Верно ли

    6 2 Отговор

    До коментар #34 от "Stéphanie 🎲":

    Ама не помага samsung galaxy s21 ultra 5g за сивото вещество, нали :))) Там или имаш, или нямаш (не може да си купиш), а при теб е яко дефицит :))))
  • 41 Nnn

    2 2 Отговор

    До коментар #30 от "Други пълнят":

    Злобата и безсилието се усеща именно при вас русофилските продажници,особено с тая измислица за румънското пристанище.По-отчаян си от воя на руснаците и постоянното им мрънкане ,че запада ги натискал..
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 ПЕНКО

    1 2 Отговор
    РУСИЯ -- ПОМОГНИ НА САЩ И ЕС ДА ПРЕОДОЛЕЯТ ТЕЖКАТА СИ КРИЗА !?!?!?!?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания