17 Февруари, 2021 09:07 3 410 17

Война в Републиканската партия. Тръмп: "Никога повече няма да ни уважават"

  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • републиканска партия-
  • мич макконъл

Републиканската партия никога повече няма да бъде уважавана, каза бившият президент

Война в Републиканската партия. Тръмп: "Никога повече няма да ни уважават" - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Доналд Тръмп отправи остри критики към лидера на републиканците в Сената на американския Конгрес Мич Макконъл, което е индикация за нарастващо разногласие между двата най-влиятелни гласа в Републиканската партия, предаде БТА.

Тръмп призова партията си да обърне гръб на Макконъл, който публично обвини бившия американски президент, че е отговорен за щурма срещу Конгреса на 6 януари. Досега останал доста дискретен след оттеглянето си от Белия дом, 45-ият американски президент обяви открита война на Макконъл, който е ловък стратег и който дълго време беше съюзник на Тръмп.

"Мич е един намусен и сърдит политик, който не се усмихва никога и ако републиканските сенатори останат с него, те няма да спечелят повече", се казва в изявление на Тръмп. "Републиканската партия никога повече няма да бъде уважавана или силна с политически лидери като Мич Макконъл начело й", допълва Тръмп. Макконъл гласува в събота за оневиняване на милиардера в процеса за импийчмънт в Сената, като каза, че горната камара на Конгреса не е компетентна да съди бившия държавен глава. Но същевременно той заяви, че Тръмп е морално отговорен за щурма срещу Конгреса, в който загинаха петима души.

Размирниците действаха така, защото "най-влиятелният човек на планетата ги подхрани с лъжи, като отказа да признае поражението си на президентските избори на 3 ноември", заяви Макконъл. Той припомни, че Тръмп е обикновен гражданин, който може да бъде съден от обикновен съд в САЩ. Макконъл заяви също така, че "Тръмп е отговорен и за всичко, което е направил, докато беше на поста" и предупреди, че "Тръмп все още нищо не е избегнал".


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Шекел

    38 9 Отговор
    Всеки час ни заливат с информация за Сащ.А в същото време нгрите и папуасите решават в Американският падоль дали да ви дадат виза 30 години след падането на БКП.Дори вече китайците ходят безвизово в Сащ.Българина освен за гаврене за друго не става.

    Коментиран от #3

  • 3 Не бе нали нямали пленено знаме😂😂😂

    4 16 Отговор

    До коментар #2 от "Шекел":

    Били независими в бегето ами чужди сили и отнели множество територий а и по добре щото те и тях щяха да превърнат в пустиня като клоаката им😂😂😂😂😂лъвове тигри на байряка им а 500 години роби били на турция иначе много силни били в битките😂😂😂😂и сега пак се пънат че щели да завладяват тоя оня ама целата им армия и по малко от готвачите в чуждите армий😂😂😂
  • 4 Точен

    25 6 Отговор
    Народът на САЩ е робослуга на Сорос и Байдън е неговото пророче.
  • 5 Пацо

    24 4 Отговор
    За съжаление много малко се пише за истинските проблеми в САЩ. Тръмп е най малкия проблем.

    Коментиран от #6

  • 6 УдФ

    8 6 Отговор

    До коментар #5 от "Пацо":

    И за чии хй ми е да знам какви са пробоемите на сащ?
  • 7 Аз40🏴‍☠️

    16 3 Отговор
    Тръмп е враг на Култа, защото ги ужили там, където най-много боли. В медийните манипулации на човешките маси, удобно контролирани от десетки години, и програмата по депопулация чрез ваксините.
  • 8 ЦРУ

    14 2 Отговор
    За Тръмп гласуваха НАЙ-МНОГО американци в ИСТОРИЯТА - 75 милиона - №1 .......№2 - Обама -66 милиона ....№3 - РЕИГЪН - 63 милиона и печели в 49/ щата ( но преди близо 40 години )...... ....Нямало ФАЛШИФИКАЦИЯ за Джо !!!!!!!!!!!! абе ние го гледаме ДИРЕКТНО по ЮТУБ......хора ПОД КЛЕТВА потвърждават ...а продължават да ЛЪЖАТ !!!
  • 9 1357

    3 14 Отговор
    По тъп от Тръмп няма. Затова се харесаха с Борисов.И двамата са без образование,не знаят езици ,освен родния/тръмп говори на диалект ;на диалект говори и Борисов/,и двамата са крали пари , нямат морал/спомнете си изказванията на Тръмп за жените:"хващаш я за п.тката и решаваш въпроса"/цитат-намерете го /,а нашия глупак ,мошеник нарече Цвета Караянчева-ПКП/без извинение/.Затова не мога да проумея ,от какво някои /явно българи с много нисък морал / се впечатляват от малоумници /Тръмп и Борисов/и дори ги хвалят/имам предвид преводача Мермерски/.Уважение може да имаме към Президентите от Русия,-Вл. Путин;от Франция -Еманюел Макрон ;От Гърция/винаги истински родолюбци/,дори от нашия враг ЕрдогаВ сащ истински Президент беше Джон Кенеди-католик, с образование ,езици, но убит по нареждане на сър Уилям Стивънсън от английското разузнаване и изпълнено от тъпите американци.Англия винаги е поръчвала убийства, винаги е давала подкупи/не забравяйте ,че Англия е на дъното на Революцията в Царска Русия през 1917 г. и идване на власт на сифилистичния Ленин.Англия се опитваше да попречи на Генерал дьо Гол ,но не успя. Затова ,не мога да приема ,че една страна с колониално и робовладелско мислене трябва да беде уважавана ,напротив презирам я /сащ/.Посетихме сащ след 10.11.1989 г. Нищо и половина.Дори образованието, икономиката, здравеопазването е на посредствено ниво .Негри -мързеливи и неграмотни и бели негодници-пияници престъпници, убийци ,клошари.Бяхме потресени/знаехм
  • 10 ХайлАдолф

    7 3 Отговор
    Кaзaх гo вeчe: Тръмп cи ocтaвa eдинcтвeнoтo cпaceниe oт джeндъртoлeрacтиятaикoмунoидния диктaт нa пceвдoдeмoктчecкaтa пaртийкa нa прeзoкeaнcкия крaвaрник . Тoвa e пътя друг нямa ..... Или ни чакакачеренрасизъм.

    Коментиран от #11

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 кочо

    2 3 Отговор
    ПРЕДАТЕЛ ИСКА ДА ОСТАНЕ ЛИДЕР НА Р.П.
  • 13 стоян георгиев

    2 4 Отговор
    ще трябва да го пиша отново.моля факти да допишат инструкциите си по отношение на критериите си.та тръмп много прилича на хитлер.нарцис и посредствен тарикат.използва наи-необразована и маргинална част на американското общество и е подкрепен активно от руските служби ,които чрез тролове налагат опорките му в социалните мрежи.тръмп няма нито една реална идея и не е успял в мандата си да постигне нищо освен разделение на американското общество и сриване на американския авторитет по света.заради бездеиствията му сащ станаха шампион по смъртност от коронавирус и накрая брутално наруши американската конституция и предизвика метеж.лошото е че заради малодушието си американските сенатори републиканци не го оптлюспиха.

    Коментиран от #15

  • 14 Кисел

    1 2 Отговор
    Споделям напълно мнението на #9/1357/. Не видях по неграмотен и пословично слаб президент от Тръмп.За циничното изказване за жените всичко е вярно/проверих:цитирам"Хващаш я за п*тката и въпросът е приключен".По тъпота, липса на образование, незнание на езици,крадене на пари Тръмп прилича или Борисов прилича един на друг.Споделям ,че единственият истински Президент на сащ е Джон Кенеди.Наистина е убит от тъпите американци по нареждане на Английското разузнаване -сър Уилям Стивънсън.Англия наистина винаги пребягва до подкупи и убийства.Тя/Англия е втория противен народ след евреите.Всичко това може да прочетете в книгата:"КОМИТЕТЪТ 300 -Най-строго пазената тайна в света,автор д-р ДЖОН КОУЛМАН,изд.ЕРА-2020 г.Вместо да пишите МИНУСИ/-/ ,по-добре четете важни книги,написани от хора с много познания и които не са страхливци и предатели като БОЙКО БОРИСОВ.Докато всички българи не се оттърсят от помията ГЕРБ, глупавата Ек. Захариева ,ПКП-Цвета Караянчева, пияния Симеонов в съюз с осъдения на 4 г Марешки, няма да има страна България.Къде отивате с пропаднали държави -сащ-мързеливи негри,бели негодници,убийци гейове, лезбийки, престъпници.Учете се от Русия, Франция, Гърция, Италия, та дори и от нашите врагове Турция и Германия.Англия и тя потъва с наводняването й с негри, мюсюлмани мелези, неуки индийци.Следвайте правилните народи,а не измета като сащ и ЕС/всички джендъри/.Великите държави за сега са най-силната страна в света Русия и следващата е Китай, а защо не
  • 15 Стига бе

    4 1 Отговор

    До коментар #13 от "стоян георгиев":

    Ти да не би онзо ден да се върна от щатите. За твое и джендърите сведение- имам поснат млад и образован човек, който бе отявлен антитръмпист на първите избори, та познай за кого гласува сега...
    То не стига само да четеш опорките. По повод руската намеса- никой в САЩ не вярва в това, дори и самите демократи. Това бе фейк за зарибявка на такива като теб и да си оправдаят икономическата агресия и вътрешните проблеми (Що е социализъм и има ли той почва и САЩ)
  • 16 мнение

    1 1 Отговор
    Всичко написано за тъпия Тръмп е вярно.Проверих.За новия президент Байдън ,също няма какво положително да се напише.Цялата проста ,изпаднала държава сащ ,не струва и две пари пред Русия, която винаги е била и ще бъде Империя.И аз като написалите преди мен,ще потвърдя ,че след посещение на сащ и Русия се убедих в първенството на Русия.Ако не са евреите тази пропаднала страна на мързеливи и неграмотни негри и бели престъпници,нямаше да има дори храна. Не е тайна ,че Израел управлява сащ.Разбира се т. нар. американци използват много робски труд от бедни латино страни-Коста Рика, от Мексико, от страни в Африка.Но вървят към своя си край.Той е предвиден не от врачки ,а от голям учен Мишел дьо Нострадамус.Всичко написано от него на базата на изследвания се получава. Когато тази фалшива страна сащ отиде в небитието ,според Нострадамус ще останат Франция/и някои католически страни/Русия и България/ще обеденят Православните народи/.На мястото на изчезналите сащ/и Слава Богу/ще отидат да живеят нормални народи ,с вяра /без 20 престъпни секти ,които мътят главите на сегашните уж американци/.Истината е много неприятна за тези ,които са от сектите-адвентисти, петдесятници.Защото именно те мътят главите на млади момчета и момичета ,българи и ги отклоняват от правилния път и избор в живота. България е Православна държава и всички българи трябва да се придържат към тази вяра Другото е от "лукаваго".
  • 17 туйонуй

    1 0 Отговор
    Не "да ни", а "да ме".