Last news in Fakti

17 Февруари, 2021 15:26 2 637 5

ЕК предложи нови мерки в борбата с пандемията

  • пандемия-
  • коронавирус-
  • ваксина-
  • ек

Комисията изразява очакване да сключи допълнителни и нови рамкови споразумения с производителите на ваксини, съобразени с новите вирусни щамове

ЕК предложи нови мерки в борбата с пандемията - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Европейската комисия предложи днес план за готовност за биозащита, който предвижда ускоряване на одобрението на нови ваксини и разширяване на тяхното производство, подобрено проследяване на щамовете на вируса на ковид, както и необходимото за целта европейско финансиране.

Комисията предвижда поне 75 милиона евро да бъдат насочени за подробно изследване на пет на сто от положителните проби на заразени с новата болест. За проучвания и обмен на данни за щамовете ще бъдат осигурени 150 милиона евро, предава БТА.

Предвижда се 16 държави от ЕС, заедно с Швейцария и Израел, да обменят лабораторни данни и наблюдения при разширяването на изследванията към младежи и деца.

ЕК изразява очакване да сключи допълнителни и нови рамкови споразумения с производителите на ваксини, съобразени с новите вирусни щамове.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЕК-мошениците

    13 0 Отговор
    Няма да дишате ей!
  • 2 честен ционист

    1 11 Отговор
    Само 16 държави от ЕС, понеже ЕС вече би дузпата на Кочинката, която заминава в руския лагер. Сега само да дойдат руските васкини и ше се наредите на опашка да ви боцкат. Само че още не знаете, че с руска ваксина няма да ви пускат да шавате на Запад.
  • 3 Б.Б.

    6 0 Отговор
    Приемам плана. А, евраците в кеш ли ще са?
  • 4 Баба ви МЕркел

    7 0 Отговор
    Не мрат достатъчно младежи и деца - ще оправим тая грешка с финансиране да видим защо така става!!!
  • 5 Европейка

    8 0 Отговор
    Стига глупости с тая ЕК май само си прави реклама за дейност, безхаберни и мързеливи чиновници навсякъде са едни и същи