Last news in Fakti

18 Февруари, 2021 11:49 1 282 4

Медиен бунт срещу премиера на Словения

  • словения-
  • медии-
  • янез янша

Той отхвърли медийна публикация

Медиен бунт срещу премиера на Словения - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Премиерът на Словения Янез Янша атакува чуждестранни журналисти, съобщи Политико.

Медията излезе с голям анализ за поведението на премиера. Посочват се негови атаки срещу медии и прокарването на закони, които ограничават медийната свобода.

Янша обяви, че статията не казва истината. Според него стоящите зад статията са инструктирани да не казват истината.

Отправят се атаки и към кореспондентка на „Ню Йорк Таймс‘‘. Медийни представители се опитват да получат коментар от председателя на Европейския съвет Шарл Мишел.

Той все още не е коментирал медийните противоречия. Словенският премиер е известен със своето негативно отношение към медиите.

Смята се, че Янша опитва да разшири правителственото влияние над тях.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    12 2 Отговор
    То да само там, в момента на 90%от медиите им е наредено да говорят само за ковид заразени намордници и ваксини, всичко е планирано
  • 2 Йосиффф

    9 1 Отговор
    99% ОТ МИСИРКИТЕ ПРОИЗВЕЖДАТ ФЕЙК НОВИНИ ВМЕСТО ДА РАБОТЯТ ЗА ТОВА КОЕТО СА ПРИЗВАНИ-ИСТИНАТА. ЗА ИСТИНАТА ТРЯБВА ДА РАБОТИШ УСЪРДНО,ДОКАТО ЗА ЛЪЖАТА ТЯ ПРОСТО СЕ ЛАНСИРА СРЕЩУ ЕДНИ ПАРИ.ВСЕКИ ТЪРСИ ЛЕСНОТО.
  • 3 Гошо

    4 0 Отговор
    Премиера вместо да приказва , да им проследи парите в сметките и веднага ще му се изясни истината
  • 4 Явно

    3 0 Отговор
    слободните медии искат да могат както в краварника безнаказано да лъжат, манипулират и безчинстват в угода на наднационалните финансови мошеници и техни господари.
Новини по държави: