19 Февруари, 2021 23:20 1 925 26

ЕС и САЩ да си сътрудничат за цифровата икономика

  • ес-
  • урсула фон дер лайен-
  • сащ

Призив от Урсула фон дер Лайен

ЕС и САЩ да си сътрудничат за цифровата икономика - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

ЕС и САЩ могат да си сътрудничат в направaта на правилник за цифрова икономика. Това заяви председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, цитирана от Форбс.

Новият правилник трябва да се основава на демократичните ценности. Идеята е той да важи в световен мащаб.

Европейският представител смята, че важни решения не могат да се оставят на компютърни програми. Същото важи и за големите компании.

Решението на Фейсбук да спре публикуване на новини в своята платформа в Австралия е продукт на липсата на регулация. Фон дер Лайен призова да започне диалог за общи правила.

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел смята, че трябва да се стимулира взаимният обмен на данни. Това ще спомогне за цифровия преход.

Европейският дипломат смята, че ЕС и САЩ трябва да се съсредоточат върху икономическо сътрудничество. Това може да стане чрез основополагащ пакт, който да определи основни правила.Е


Поставете оценка:
Оценка 1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дигитален

    18 1 Отговор
    Браво.Значи,минаваме на цифрови домати,салати и рачия.

    Коментиран от #4

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Боко

    11 0 Отговор
    Заменям пачките с цифрова валута.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Като начало

    3 11 Отговор
    да спрат Ютюб, Фейсбук и други соц мрежи като мощно пропагандно оръжие на Кремъл.

    Коментиран от #7

  • 6 Четник

    15 0 Отговор
    Снимката казва много в случая.Стрина Урсула разбира от цифрова икономика поне толкова,колкото дългошиестата ГЕРБава депутатка с небългарско име Габриел,която отговаряше за този ресор в ЕК .
  • 7 ГРУ

    10 3 Отговор

    До коментар #5 от "Като начало":

    Император Путин е вербувал геносе Урсула по времето ,когато е бил резидент на КГБ е Дрезден(ГДР). Да,имаше такава държава Источна Германиякоето в последствие беше анексирана от ГФР незаконно без референдум .10 000 000 источногерманци останаха поробени от западните им братчеда.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 нашия

    9 0 Отговор
    какво разбираъ под цифрова икономика да дефинират първо и след това ще коментираме какво да правим-защото обикновено се получава така че ТЕ в един термин влагат различно съдържание от това което нормслните хора влагат в същя израз ...и после оравдания...ама вие не сте ни разбрали-и докато ТЕ и НИЕ говорим на различни езици няма как да стане

    Коментиран от #10, #11, #21

  • 10 нашия

    9 0 Отговор

    До коментар #9 от "нашия":

    а най-страшното е че ТЕ трябва да работят за НАС а ТЕ се правят на началници-някой от вас казва ли на работодателя си какво да прави или е обратното
  • 11 Шекел

    12 1 Отговор

    До коментар #9 от "нашия":

    Цифрова икономика означава да седиш доживот у вас да учиш от вас да бачкаш у вас да си поръчвяш храна у вас да спортувяш у вас да ходиш някъде само с електрическа кола аконимаш пари.И всичко това ще става с пари виртуялни явно.

    Коментиран от #14, #17

  • 12 АМАН ОТ ПРИЗИВИ от подобни недорузомения

    10 1 Отговор
    Като тази на снимката.
  • 13 Верно ли

    9 0 Отговор
    Храната на 3D принтери ли ще я принтиме?

    Коментиран от #15

  • 14 нашия

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "Шекел":

    според теб е тов ,но те какво разбират под този термин е....може би друго ?!!!!

    Коментиран от #16

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Шекел

    4 1 Отговор

    До коментар #14 от "нашия":

    и те разбират това става въпрод за виртуални пари и виртуално разплащане а които дори чкането ще димплащаш ще подписвате взаимномче има съгласие да я шбаш иначе затвор.Ще ти ги карат само вкъщи дискотеки барове нищи няма да работи вече целта е намаляне на цо2
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Де Факто

    8 0 Отговор

    До коментар #17 от "Франческа":

    Абе като гледам някои млади, колко са успели, като мият колите на Сиганите и шмъркат, като за световно, направо ми е мъка за тях.
    а това което най-много научихте от новото време са лъжите, самохвалството и лицемерието.🤣
  • 21 И на тях

    3 1 Отговор

    До коментар #9 от "нашия":

    не им е ясно , ама не е буквена де !
  • 22 Българина

    9 1 Отговор

    До коментар #17 от "Франческа":

    Абе моме, къде и кога е имало комунизъм, че нещо не се сещам?!
    И друго.Ти на това капитализъм, ли викаш?
    Наистина, КЪДЕ видя комунизъм ,капитализъм и демокрация, че нещо не ми е ясно?!
    Учете се да ЛЪЖЕТЕ, когато попълвате CV-та, нищо, че 99% нямате представа какво означава това.Оказа се, че и за това има курсове!!!!!
  • 23 БЕЗНАЛИЧНИ

    10 0 Отговор
    БАНКИ ЦИФРОВИ СМЕТКИ,ПРАЗЕН ДЖОБ И РОБСТВО БЛОКИРАНЕ НА СМЕТКА И ЦИФРОВИТЕ ПАРИ ЩЕ ГИ ГЛЕДАТЕ ПРЕЗ КРИВ МАКАРОН ОВЧИЦИ СТАДНИ.
  • 24 Най голямата

    5 1 Отговор
    " Конспирация" било заложеното като крайна цел цифрово робство,а? Ами те вече директно не ви го подсказват,а вече ви го показаха.Със дистанционна работа от дома,със дистанционни уроци, дистанционно доставка на храна и пазаруване на все по голям набор от стоки.Анаконондата не убива за секунда.Стяга прустен след пръстен.Докато не те превърне в безпомощен пакет.Големите " Кефлии"- и подръжници, т.н Компютърни програмисти и специалисти,ще го захапят най здраво.Вярват в миража,че ще бъдат каймака на обществото.Да,със сигурност,но 2-3%.от тях.Подържащ персонал на изкуствен интелект,който ще ръководи всичко.Останалите в къщи.Ще продават,доставят и пренасочват стоки и услуги.Даскали,доктори, също ще хапнат дървото.Всичко ще се случва през компа.Десет подготвени програмисти,ще контролират цялата учебна програма.Във цялата държава.Не казвам че ще се случи сега,след пет или десет години.Иска време,да си отиде и последния от поколението родено около и в началото на деветдесетте на миналия век.Другите са лесни.Родени със айфон в ръката.Те самите,няма да искат стария начин на живот и социални контакти.

    Коментиран от #26

  • 25 По голяма

    4 0 Отговор
    Далавера от тази цифровизация, няма измислена от както съществува днешната цивилизация.Идеални условия за всички търговци на едро.С все по мащабно навлизащото онлайн пазаруване.Няма магазини,с огромни търговски площи,няма персонал,заплати на продавачи, склададжии, доставка с превози.Директно от производителя- в складовата база.Разходи само за компютърчици,приемащи заявки,и скадови работници, който опаковат поръчка.А " напредналите" технологично О,ф,се,купуват котка в чувал.По снимка,правена от експерти във фотографията. Купува,и отива на крака да е получи.Срещу такса доставка!? За да види цветът на" котката" първо плаща.Ако не му хареса цвят,не му става,дай пари за връщане..Миналата седмица,синът си купува по този начин спортен комплект- анцуг.На снимката- перфект.Посочва номерация,цвят. Отива и в Еконт му казват: Първо плащаш,след това проверяваш.Условието е на доставчика.Нсправо котка в чувал! Отваря,и горнището с размери за 12 годишен хлапак.Но освен че вече е назад със 6 лева, трябваше да се върне,да попълни един ферман с данни,да рови в компа и да вкарва още данни.И да чака да му върнат парите.Когато Те решат! Но пак трябваше да занесе обратно пратката плюс фермана.Те това ще е цифровизацията,на която се радват телефонните зомбита от новото поколение.
  • 26 no name no face no number

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Най голямата":

    Тъкмо щях да кажа същото. И какви са тия олита, че техните правила да важат за цял свят. Светът не се състои само от кравари и еврогейове има все още и нормални места за живот, не ги унищожаеайте, че тогава ще се пуцаме без майтап
Новини по държави: