23 Февруари, 2021 20:08 4 478 128

Новите санкции срещу Русия: какво трябва да знаем за тях

  • русия-
  • ес-
  • санкции-
  • алексей навални-
  • владимир путин

След натравянето на Навални с Новичок миналата година ЕС наложи санкции на отговорни за това хора от близкото обкръжение на президента Путин

Новите санкции срещу Русия: какво трябва да знаем за тях - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Външните министри на ЕС дадоха зелена светлина за налагането на нови санкции срещу Русия - заради задържането на Навални. Кого ще засегнат те и кога ще влязат в сила?

Много политици и наблюдатели очакваха, че още на предишната среща на външните министри преди месец ЕС ще одобри нови санкции срещу Русия заради задържането на Алексей Навални. Вместо санкции обаче тогава беше решено отговорникът за външната политика на ЕС Жозеп Борел да замине за Москва. Визитата му претърпя пълен провал и беше много остро критикувана. Сега външните министри откриха пътя за налагането на нови санкции срещу Москва. Очакванията са, че до една седмица процедурата ще бъде финализирана и санкциите ще влязат в сила.

Не и за олигарсите, близки до Путин?

Чак тогава ще бъдат съобщени и официално имената на санкционираните лица, които ще се окажат със замразени авоари в страните-членки и със забрана да стъпват на територията на Общността. Най-вероятно сред тях ще бъдат председателят на Следствения комитет на Руската федерация Александър Бастрикин, главният прокурор Игор Краснов, директорът на затворите (Федералната служба за изпълнение на наказанията) Александър Калашников и шефът на Националната гвардия Виктор Золотов.

Алексей Навални и Европейският парламент настояваха да бъдат наложени санкции и срещу руски олигарси, близки до президента Владимир Путин, за което настояваше лично Навални. Това обаче се оказва по-сложно от очакваното. "Не можем да налагаме санкции на някого само защото не ни е симпатичен. Дори и да не харесваме олигарсите, ние трябва да можем да докажем, че санкционираните лица са пряко замесени в това, в което ги обвиняваме", заяви по този повод Жозеп Борел.

Германският външен министър Хайко Маас не потвърди, но и не отрече четирите цитирани имена в списъка със санкциите. Много журналисти изразиха изненадата си от това, че списъкът е твърде къс. Още повече, че преди европейската среща двамата ръководители на антикорупционния фонд на Навални - Леонид Волков и Иван Жданов - са информирали външните министри, че мекият подход към президента Путин не върши никаква работа, а само го убеждава в слабостта на ЕС. Волков твърди, че верните на Путин руски олигарси играят централна роля в "репресивната машина" на Кремъл.

Междувременно руското правителство заплаши с последици. Санкциите няма да останат без отговор от руска страна, заяви пред агенция Интерфакс шефът на Комисията по външните работи в Държавната дума Леонид Слуцки. Подробности обаче той не посочи, а само увери, че налагането на санкции заради казуса Навални са "още една стъпка по пътя на влошаването на отношенията с Русия". А руското външно министерство нарече решението на Брюксел "разочароващо".

Намеса във вътрешните работи?

От около три седмици ЕС настоява за освобождаването на Навални - дотук без успех. Москва смята това за намеса във вътрешните работи. В началото на февруари 44-годишният Навални беше осъден за това, че многократно бил нарушил мерките от предишна негова условна присъда от 2014 година за измама и присвояване на средства. Миналата събота на по-горна инстанция беше потвърдено изпращането му в наказателен лагер. Освен това на Навлани му беше наложена и парична санкция за обида на ветеран от войната.

След натравянето на Навални с Новичок миналата година ЕС наложи санкции на отговорни за това хора от близкото обкръжение на президента Путин. В Брюксел смятат, че зад атентата срещу непримиримия критик на Кремъл стоят държавни органи.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    106 28 Отговор
    Вече е,, натравяне с Новичок"тези в ДВ са световен сородоиден смех!

    Коментиран от #31, #37

  • 2 Хиляди

    34 61 Отговор
    ютюбъри живеещи в България всеки ден призовават руснаци да се заселват в България. Застрашена е националната ни сигурност.

    Коментиран от #22, #23, #123

  • 3 Обикновен Бг

    104 32 Отговор
    ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ.

    Коментиран от #125

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Жак Фреско

    57 2 Отговор
    Планетата на маймуните.....Банани има за всички нооооо хората пак не могат да ги разделят..
  • 6 Аномалия

    3 27 Отговор
    Ревльо ,рева да те спасят ...
  • 7 Обесен Язовец

    41 26 Отговор
    На първо място трябва да знаем, че са самоубииствени. Губим пазари и възможности.
  • 8 смерш

    84 14 Отговор
    Цирковия спектакъл "ЕС налага санкции"продължава!
    Поне преди въведението към спектакъла да бяха сменили новичока с нещо по загадъчно!
    А то за Скрипал-новичок,че и за нашия приватизатор Гебрев-новичок,банално стана!
  • 9 Private Spaсe

    62 12 Отговор
    Какви са тези измислени думи олигарси? В Обора са едри бизнесмени на корпорации в РФ олигарси кой ги разделя и защо?
  • 10 Дойчо Зелев

    59 19 Отговор
    Някои от поробените Българки са скачали от скалите за да не спят с Турците поробители , .........
    НО е имало и такива които са отваряли баджаците пред Чичо Сам (Сюлейман) :)))

    Коментиран от #25

  • 11 Разтреперен соросид

    35 5 Отговор
    Не са това, на което се надявахме санкциите, ще се поболея жлъчката ще ме заболи разтреперах се не издържам ще пия транквиланти за нервата.
  • 12 Мутафчийскийййъ

    30 9 Отговор
    След 6 месеца отново ще се ваксинирам. И така до края на света.
  • 13 Дончичо

    37 10 Отговор
    Е,те в Брюсель всички са на 74"новичок"
  • 14 Русия

    76 15 Отговор
    17 000 000 км2.. 150 000 000 човека, огромни залежи на природни ресурси(петрол, газ, руда, злато, платина,гори,...) ... огромна воена мощ вкл ядрена... Какво можете да ни направите всички заедно.. НИЩО... Човек първо трябва да мисли(да премери яйцето на зс ка...) , анализира и тогава като петле (малко) да се изхвърля

    Коментиран от #27

  • 15 Навални

    47 10 Отговор
    Натрових се с новичока в указанията на чича ми Сорос пишеше по 3 грама на 24 h аз изпих тройна доза и се натрових
  • 16 1234

    57 14 Отговор
    Налагайте. 21 януари Шайгу беше на посещение на своя колега в бившата Бирма. На 31 януари този негов колега извърши преврат и арестува проамериканското правителство. Подобни удари ще има още.

    Коментиран от #18, #20

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 КОНТРАТА

    48 16 Отговор

    До коментар #16 от "1234":

    Бирма е суверена държава и тскив прокраварски правителства съществуват само на Балканите. Във столицата на Краварника също имаше гражданска революция с 4 официални жертви!
  • 19 Грозно

    46 10 Отговор
    Но на Русия нищо качествено лошо не могат да й направят.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Георгиев

    62 11 Отговор
    Днес изтече информация в Русия , че е готово новото обвинение срещу навални и щаба му за разхищение на 380 млн рубли от даренията. И като Организирана престъпна група годинките варират от 8 до 20. С тези смешни санкции ЕС развързва ръцете на Путин да изреже до кост този тумор, наречен Навалнисти.

    Коментиран от #101

  • 22 Гост

    27 5 Отговор

    До коментар #2 от "Хиляди":

    Както и тази на Испания, Италия, Кипър, Великобритания, и т.н където руснаците са с по-голяма концентрация, отколкото в България. Ей сега като изгледат някой блог в YouTube и хиляди руснаци ще хукнат да се заселват у нас.
  • 23 Карлуково

    13 3 Отговор

    До коментар #2 от "Хиляди":

    Връщай се или поне намали белото.🤣🤣🤣
  • 24 БЪЛГАРИН

    48 18 Отговор
    Да живеят БРАТУШКИТЕ.

    Коментиран от #38

  • 25 Четник

    55 14 Отговор

    До коментар #10 от "Дойчо Зелев":

    Българите страдат от Стокхолмски синдром,обичат повече поробителите си Турция .Възхваляват САЩ ,които срутиха София с бомбандировки ,камък върху камък не остана от столицата ни.Сега българите слугуват на Окупирана Европа—IV Райх и винаги в завера против Русия.

    Коментиран от #126

  • 26 MARUSIA

    60 10 Отговор
    DW е най просташката медия още от едно време, там професионслизма е нулев водещото е да си простак!

    Коментиран от #35, #39, #124

  • 27 Гост

    49 10 Отговор

    До коментар #14 от "Русия":

    Първо място в света по износ на зърнени култури за 2019. Факт, съвсем немаловажен.

    Коментиран от #52

  • 28 Blackthorn

    54 9 Отговор
    Трябва да знаем, че русия ще си го премести орт единия крачол в другия, но ЕУ ще реве с кървави сълзи съвсем скоро! Предстои да видите.
  • 29 Дъртият ➖ 0️⃣4️⃣▪️0️⃣4️⃣▪️2️⃣0️⃣2️⃣1️⃣

    25 6 Отговор
    Трябва ново правителство че доста пари заминаха в офшорните зони.
  • 30 Бизнес или....

    41 5 Отговор
    Поредната демагогия.Налагат ограничения на трима генерали които и без това ще сменят .Все пак ЕС е най заинтересуван от икономическите отношения с Русия. Най близката суровинна база и пазар за стоките. На кого ще си продава стоките а милионерите харчат пари на френската Ривиера.Затова много не им налагат санкции. Без газ и метали фабриките спират
  • 31 Смрадлив скункс си ти

    18 7 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен Язовец":

    Не си никъв язовец ...

    Коментиран от #36

  • 32 Зайо

    46 5 Отговор
    Браво, дойче веле, много добре си заработва хонорарите. Само с едно не съм съгласен: нямало е новичок. Последно четох за литий в кръвта на руския пациент, описанията му как се е почувствал в самолета много подхождат на предозиране. Освен това литиеви препарати се прилагат при шизофрения и мании, това също някак пасва на Навални:)))

    Коментиран от #43

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Бах

    50 5 Отговор
    Европейските лидери са пълни смешници относно Русия и детските им санкции . Преди две седмици станаха за смях с посещението на външният министър Борел . Гейропа е зависимата от Руснаците а не обратното . Нема да я бъде тази Европейска сбирщина от от държавни . Разпада е въпрос на време за радост !
  • 35 Гост

    38 9 Отговор

    До коментар #26 от "MARUSIA":

    Преди време прочетох тук една статия на Дойче Веле за ползата от пилешка та супа.. Не би било зле да се преквалифицират и да се занимават само с готварски рецепти. Защото в пропагандата хич ги няма. Надъхани са, но суховати и скучни.
  • 36 Бесен Язовец

    5 18 Отговор

    До коментар #31 от "Смрадлив скункс си ти":

    А ти си чистокръвна,, Palomena prasina "

    Коментиран от #42

  • 37 Бесен Язовец

    20 4 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен Язовец":

    Не ми обръщайте внимание. Аз съм трол.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 мдаааа

    17 7 Отговор

    До коментар #26 от "MARUSIA":

    ТАСС е истинската медия , нали ? Или Russia today ru
  • 40 20471

    37 6 Отговор
    А диктатора на България Бойко Методиев Борисов които смаза от бой протестиращите тези от ЕС защо гузно мълчат или това е храненика на Меркел и за него може всичко!
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 хахаха

    20 7 Отговор

    До коментар #32 от "Зайо":

    Литий, ама демократичен литий. Не е като диктаторския новичок.

    Коментиран от #55

  • 44 Кучкар

    13 6 Отговор
    Намерили кого да плашат като го гледам нашия как се подхилква какво ли си казва че плашат куче с кренвирш!
  • 45 Да се знае

    19 10 Отговор
    Днес е важен ден - Деня на армията на Русия.

    Коментиран от #47, #54

  • 46 да питам

    12 9 Отговор
    Що Х@йлото на снимката гледа , като че ли е напълнил памперса ...🤭
  • 47 ми ,

    16 2 Отговор

    До коментар #45 от "Да се знае":

    Пусни един пълнител с АК-то ...

    Коментиран от #51

  • 48 Каишков

    28 9 Отговор
    По смешни санкции от тия има ли ? Кой от изброените горе има авоари в ЕС ? И кой от тях ще се трогне , че нямало да ходи в Европата ?
  • 49 Диверсант

    21 9 Отговор
    Доколкото си спомням, санкциите от 2014 година заради Крим си ги бяха напечатали на тоалетна хартия.
  • 50 Балъков

    27 9 Отговор
    Русия накрая да не ви замрази заводите дето ги имате там , че тогава ще ви се види нанагорнище . Собствените ви бизнесмени ще разкостят ЕС.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 ми ,

    16 8 Отговор

    До коментар #27 от "Гост":

    Едно и също си пишеш от 1 година .. Зърно , та зърно ..

    Коментиран от #65

  • 53 Черен Петър

    32 10 Отговор
    За всичко, дето Нахални натвори, трябва да бъде изкаран на мегдана/ Червения площад, гол и наг@@ен! И който иска да му се пробва! Щото в последните няколко години едва ли има гражданин на една държава, който да е навредил на собствената си родина повече от тоя мошеник!
  • 54 Жуков

    23 8 Отговор

    До коментар #45 от "Да се знае":

    Да на Червената армия онази която би пътя от МОСКВА,до райхстага че и заби едно знаме та да се помни вовеки!

    Коментиран от #59

  • 55 Зайо

    5 2 Отговор

    До коментар #43 от "хахаха":

    Ха-ха! Точно! Страничните ефекти на линия били: чувстваш се непобедим, обичан от народа и говориш пълни тъпотии :)))
  • 56 арто

    12 5 Отговор
    ЕС на Русия ли налага санкции,или на трима чиновници?
    Чиновниците изпълняват съдебни решения.
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 pepy

    23 15 Отговор
    Мишлетата от ЕС не смеят да, налижат санкци на Великата Руската Федерация защото знаят, че там са им интересите, а Хамерика вече е фалирала и изчерпана!

    Коментиран от #62

  • 59 Бръмбаров

    12 19 Отговор

    До коментар #54 от "Жуков":

    А помниш ли този , който заби знамето , колко часовника имаше на ръката ? Отде ли са ...🤔🤫

    Коментиран от #61, #120

  • 60 Смрадлив скункс си ти

    9 1 Отговор

    До коментар #57 от "Бесен Язовец":

    Мерси , подобно !
  • 61 Ева Браун

    8 0 Отговор

    До коментар #59 от "Бръмбаров":

    Моя го снимаха щпиц с кърпени чорапи!
  • 62 Оооо

    13 1 Отговор

    До коментар #58 от "pepy":

    СКАЧАЧКАТА ...😁😁🤫
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Дервентев

    14 8 Отговор
    За новите санкции трябва да знаете, че Путин даже няма да си го премести.
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 JEB

    10 14 Отговор
    пингвинчето искаше да става шефче да ходи по конференции да го дават по тивито..сега пак му показаха мястото в ъгъла..наказан
    никакви компромиси с пропадналата диктатура не трябва и няма да има
  • 67 JEB

    9 7 Отговор
    научи си мястото ейй
    пингвин скиор
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 ми ,

    15 14 Отговор

    До коментар #65 от "Де Факто":

    Я напиши какво произвежда и изнася .. имам време . "Микробус " УАЗ , МОСКВИЧ И НИВА ли ...

    Коментиран от #73, #82

  • 70 JEB

    11 9 Отговор
    прозвежда..болни мозъци на юг от дунава
  • 71 Алексей Сергеев

    12 21 Отговор
    Русия е била, сега е и ще бъде винаги:
    ИМПЕРИЯ НА ЗЛОТО

    Коментиран от #109

  • 72 Политолог

    12 16 Отговор
    ГОЛЕМИ СМЕШКИ ПРОЧЕТОХ ! Русия това изнасяла, това произвеждала
    ГРЪНЦИ-
    В момента, Русия по вътрешен брутен продукт е на 12 място
    САЩ, Европейския съюз, Китай, Япония, Германия, Англия, Франция, Индия, Италия, Бразилия, Канада..РУСИЯ,Южна Корея, Испания

    Коментиран от #74, #110, #111

  • 73 Де Факто

    18 9 Отговор

    До коментар #69 от "ми ,":

    Трета поредна година износът на руска селскостопанска техника чупи рекорди!
    През 2020 г. доставките зад граница се увеличиха с 30%.
    Доставките са за 38 държави, като основните са страните от ОНД и ЕС, както и Монголия, Африка и Близкия изток.
    Така през 2020 г. износът за Германия в парично изражение се е увеличил 4,6 пъти, за Австрия - 4,5 пъти, Чехия - 2,9 пъти, България - 2,1 пъти, както и за Франция - с 84%, за Холандия - със 73% , Киргизстан - с 51%, Унгария - с 44%, Казахстан - с 29%.
    ......
    АЕЦ „Акую“, която се състои от 4 ядрени блока, всеки с мощност 1200 мегавата ПРОИЗВЕДЕНИ в Русия.
    ......
    А НИЕ в 21-ви век правим ЧУШКОПЕК за ЦЕЛИ ТРИ ЧУШКИ.
    В края на 21-ви век, ЩЕ НАПРАВИМ ПРОТОТИП НА ЧУШКОПЕК за 5 чушки, и ще го изнасяме за Камерин, Судан и Сомалия....ако обаче си намерят чушки.....хахахаха.🤣🤣🤣

    Коментиран от #87

  • 74 КОНТРАТА

    15 11 Отговор

    До коментар #72 от "Политолог":

    Ти не лежи нс тоя БВП, а гледай задължения и как печатат пари без стойност, скоро ги чака хипер инфлацията в САЩ и ЕС и тогава ще рзбереш кой е ГОЛЕМИЯ в Света!

    Коментиран от #80

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 🇷🇺РУСКАТА⛦ФЕДЕРАЦИЯ🇷🇺

    19 5 Отговор
    Руснаците купуват от ЕС единствено разни стоки които изобщо не са необходими жизнено на РФ не са необходими никави технологии от ЕС. ЕС има по голям интерес от Русия отколко Русия от ЕС, то и смешните санкции го доказаха, че ЕС не е готов ама изобщо да прекрати търговски отношения с Федерация!

    Коментиран от #96

  • 77 Джизепе Бианки

    18 3 Отговор
    Дават соросите за пример как икомиката на Италия била по голяма от икономиката на Руската Федерация, обаче не виждат сиросите как Италия няма 1 € в хазната което да е нейно!
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 сергей

    6 13 Отговор

    До коментар #74 от "КОНТРАТА":

    Затова ли рублата е 2 стотинки и продължава да пълзи надолу?

    Коментиран от #83, #88

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Де Факто

    13 1 Отговор

    До коментар #69 от "ми ,":

    През последните две десетилетия Русия успя да се превърне в най-големия износител на оръжие за Черния континент. В момента, според данните на Стокхолмския международен институт за изследване на мира (SIPRI), доставките от Русия представляват цели 49% от общия износ на големи оръжия за Африка.

    Коментиран от #127

  • 83 Private Spaсe

    13 1 Отговор

    До коментар #80 от "сергей":

    Лева е много стабилен затова 23 години РБ е под валутен борд! Само за справка Аржентина седя под валутен борд 10 год. и ги изгониха
  • 84 🐷 Боко ТИКВАТА

    1 1 Отговор

    До коментар #79 от "Гъчко":

    Става.Винаги готов...хахаха🤣🤣🤣

    Коментиран от #121

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 завист

    1 4 Отговор
    ПОРЕДНАТА НАГЛА ЛЪЖА ; Новите санкции срещу Русия И МЕРКЕЛ И СЪРКОЗИ И ДР , СА ДЕСНАТА РЪКА НА ПУТИН И НИЕ СЪС БАТЕ БОЙКО КОЙТО МУ ПОДАРИ НАЙ ЗЛАТНОТО КУЧЕНЦЕ ЗА ДА МУ СЕ ПОДМАЖЕ -БЪЛГАРИЯ ДО КОГАТО ПОДЪРЖА ВРЪСКА И ДОБРИ МАЗНИ КИТКИ СЪС ЕРДОГАН И ПУТИН -ОДЗАД ЩЕ НИЕ ПОДУТИН СЪС МАРЛИ И ПРЕВРЪСКИ
  • 87 ми ,

    6 5 Отговор

    До коментар #73 от "Де Факто":

    Браво ! Ама много малко за такава територия бе ...

    Коментиран от #89

  • 88 Професора

    13 5 Отговор

    До коментар #80 от "сергей":

    Ганьо, $ има САМО стойността на хартията върху която е изрисуван.ПЕТ ПАРИ НЕ СТРУВА, защото печатницата ги бълва,както по времето на Хитлер "марките".Всичко е въпрос на време.
  • 89 Де Факто

    10 4 Отговор

    До коментар #87 от "ми ,":

    Малко за душманите.🤣🤣🤣
    Затова пък ние правим много ЧУШКОПЕЦИ.🤣🤣🤣
    5% от БВП на Ганьо са кражбите,проституцията и парите изпращани от чужбина, с които бай Ганьо вегетира.
    Много е нали.
    9% от приходите в хазната на Ганьо са от ТЮТЮНЕВИТЕ ИЗДЕЛИЯ, а в Германия това е 1%.
    Как е?!Имаме страхотна икономика.🤣🤣🤣

    Коментиран от #91

  • 90 Решило

    8 5 Отговор
    пуделчето Ес да налага санкции на кавказка овчарка... Пък после се напикало...
  • 91 ми ,

    8 2 Отговор

    До коментар #89 от "Де Факто":

    По принцип , ти и ЧУШКОПЕК не мойш направи ...😁😁😁
  • 92 ЕЕЕ

    13 4 Отговор
    скоро ще станат 10 години от както наложиха първите санкции за Крим...и си спомням как даваха няколко месеца "живот" на Русия, била отлъчена, зарязана незнам си какво още... и какво стана накрая Русия си седи непокътната, брюкселските дядки си джафкат, но без резултат....даже Путин си е все така на власт, абе цирк безподобен.

    Коментиран от #93

  • 93 да питам

    1 2 Отговор

    До коментар #92 от "ЕЕЕ":

    Е , колко да е скоро ? Май си се забързал нещо ...😁

    Коментиран от #97

  • 94 Ганьо

    5 1 Отговор
    Само ЕС, ще мием чинии за 1300€ в Белгия или ще консервирам храна в Германия и ще събирам кинти за голф 5.
  • 95 Кочината се тресе та дрънка😂😂😂😂

    2 11 Отговор
    Трябва нато и китай да настъпят жужето и да превземат територията и да си я поделят....ушанкия си е едно зло със сателити около него и всичко това трябва да баде унищожено

    Коментиран от #99

  • 96 да питам

    1 7 Отговор

    До коментар #76 от "🇷🇺РУСКАТА⛦ФЕДЕРАЦИЯ🇷🇺":

    Я ми разясни "ненужният" бартер - изтребители за палмово масло , с една друга азиатска държава , който не се състоя ...
  • 97 ЕЕЕ

    12 2 Отговор

    До коментар #93 от "да питам":

    7 години минаха, още 3 останха и все Русия фалира и се разпада ма нещо не става.... интересното е,че 2014 още живеех там и най-голямият майтап беше като пишеха за празните супермаркети в Москва, уж нямало западни стоки, а аз се хранех само със западни стоки, закупени от магазините в Москва, ама карай важното е западната пропаганда да върви :D

    Коментиран от #128

  • 98 Бодак

    6 4 Отговор
    Съчетанието от колониален манталитет и мисъл за изключителност води до неадекваатност при оценка на обстановката.
    Някой е решил че на руснаците може да придава колониални номера...
    Последствията САЩ и подвасалната му Европа му се карат с Русия. Китай печели
  • 99 Знаещ

    8 4 Отговор

    До коментар #95 от "Кочината се тресе та дрънка😂😂😂😂":

    И после ? За после мислиш ли ? Или само тъй - до петилетка пред носа.
    После: = до 1-2 поколения православието ще е разбито;
    = след 1-2 поколения славянството ще е разбито. най-силната славянска държфава Полша, вече няма да е нужна нилуму; тя ще си е изиграла ролята на прокси таран срещу Русия; ненужните ги отсвирват, след използването им;
    = след като се разправят с Русия, ще започнат разправа с Китай;
    = и след като се разправят с Китай, ще остане само един център с пълна власт - САЩ.

    Както показва историята всяка еднолична власт се иражда в тоталитаризъм. Това ще бъде тотален тоталитаризъм на САЩ, по точно на кмета даскала и попа на САЩ над целия свят. Бедна ни е фантазията, даже и на Оруел, какво ни чака.
    САЩ и сега дерибействат над света нагло и безочливо. Какво става ако се скапят Русия и Китай ...
  • 100 барчо

    16 3 Отговор
    Виждате ли как едно недоказано твърдение за "отравяне" от непрекъснати повтаряния, без да се е изменил доказателствения материал, който всъщност липсва вече се превръща не в твърдение, а истина. Не ви ли писна да се занимавате с доказан и осъден мошеник, а и да го превръщате в политик??? ЕС трябва да знае, че по този начин работи срещу собствените си народи и може да ги обрече на нелицеприятни неща.
  • 101 барчо

    12 3 Отговор

    До коментар #21 от "Георгиев":

    Това за разхищението отдавна се говори. Разследваха за какво са разходвани и намериха два апартамента на името на Наглонахални. Други подробности не се съобщават, но материали се събират за обвиненията и може би вече са готови. Може би това имаш в предвид. Наглонахални си е просто мошеник и нищо повече.

    Коментиран от #103, #105

  • 102 барчо

    11 4 Отговор
    Такива плахи, нещастни и смешни санкции много ме навява на мисълта, че лично са се обадили на президента на РФ В. Путин и са го попитали какви точно да наложат и на кого, за да не ги отреже.

    Коментиран от #106

  • 103 Другарката Милиончева

    4 7 Отговор

    До коментар #101 от "барчо":

    Навални с това апартаменче не може да стъпи на малкия пръст на таварищ Путин с неговия дворец и на другарката Импексова с Техноимпекса

    Коментиран от #107

  • 104 Олигарсите

    4 8 Отговор
    Горкото Путинче Ако знае какво го чака ще направи някоя беля в Бункера
  • 105 Георгиев

    6 3 Отговор

    До коментар #101 от "барчо":

    22 пъти със семейството си е бил на най скъпите курорти.
  • 106 Карчо

    1 4 Отговор

    До коментар #102 от "барчо":

    Тъй , как та навява , глей те не затрупа ...

    Коментиран от #108

  • 107 барчо

    9 4 Отговор

    До коментар #103 от "Другарката Милиончева":

    Първо - преди години всички западни разузнавания, като започнеш от ЦРУ, ФБР и стигнеш до последния разследващ журналист по цял свят търсеха парите и имотите на Путин и нищо не намериха, което със сигурност значи, че няма.
    Второ - той е президент от 2000 година намас или 20 години на най-голямата държава в света.
    Трето - няма как да има сравнение между една мижитурка с очички на селски тарикат с мошеническа душичка като Наглонахални, който през живота си не е направил нищо, освен измами и човека, който изправи държавата си на крака.
    Четвърто - всички тия простотии с дворците се разбра цялата натъкмена 3 Д анимация, както и всички останали "материалчета" снимани от дронове на имоти и вкаран текст.
    Пето - и т.н. и т.н.
  • 108 барчо

    5 1 Отговор

    До коментар #106 от "Карчо":

    Никой не те задължава да ми харесваш коментарите, а що се отнася до затрупването, не се безпокой. Много съм нависоко и едва ли ще се случи подобно нещо, а и да се случи теб какво те боли?
  • 109 ми добре тогава, ето

    12 2 Отговор

    До коментар #71 от "Алексей Сергеев":

    Освен нефт и газ, Русия изнася метали, дървесина, химикали и разнообразна гражданска и военна продукция. В това число влизат злато, торове, зърнени култури, турбини, ядрени реактори, техника, оптически и медицински инструменти, автомобили, пътнически самолети, железопътни вагони, кораби, електроника, пластмаси и други. Започва активно да се развива и в производство и износ на високо качествено LTE оборудване и високи технологии. Ми, к'во да ти кажа Тролчо, цифровото изражение, можеш сам да си го провериш, както написа време имаш. А, щях да пропусна УАЗ, МОСКВИЧ И НИВА, както ти вече отбеляза също изнася...!!! В допълнение и С400 започна да изнася... И не на последно место, Русия е четвърта, по внос в ЕС. Разбира се в БГ, нищо, че все още е в ЕС, вноса от Русия е силно възпрепятстван. Естествено подразбира се, че причините за това са конюнктурни. Господарите ви от Козяк 19, са много чувствителни, на тази тема. Вие, като верен слугинаж, без съмнение изпълнявате безпрекословно, всяко тяхно желание! Беше удоволствие за мене, да дам така необходимата ти информация.
  • 110 ми добре тогава, ето

    8 3 Отговор

    До коментар #72 от "Политолог":

    Освен нефт и газ, Русия изнася метали, дървесина, химикали и разнообразна гражданска и военна продукция. В това число влизат злато, торове, зърнени култури, турбини, ядрени реактори, техника, оптически и медицински инструменти, автомобили, пътнически самолети, железопътни вагони, кораби, електроника, пластмаси и други. Започва активно да се развива и в производство и износ на високо качествено LTE оборудване и високи технологии. Ми, к'во да ти кажа Тролчо, цифровото изражение, можеш сам да си го провериш, както написа време имаш. А, щях да пропусна УАЗ, МОСКВИЧ И НИВА, както ти вече отбеляза също изнася...!!! В допълнение и С400 започна да изнася... И не на последно место, Русия е четвърта, по внос в ЕС. Разбира се в БГ, нищо, че все още е в ЕС, вноса от Русия е силно възпрепятстван. Естествено подразбира се, че причините за това са конюнктурни. Господарите ви от Козяк 19, са много чувствителни, на тази тема. Вие, като верен слугинаж, без съмнение изпълнявате безпрекословно, всяко тяхно желание! Беше удоволствие.
  • 111 прочетох още една смешка

    8 3 Отговор

    До коментар #72 от "Политолог":

    Жалките напъни, да се омаловажи икономиката на Русия са обречени. Ето каква е вярната статистика...!!! Данните са изнесени в края на януари 2021 год. Световната банка определя Русия, като държава с висок доход на населението, чийто брутен вътрешен продукт (ППС) се равнява на 2,55 трилиона щатски долара – СЕДМИЯТ НАЙ-ГОЛЯМ В СВЕТА И ВТОРИЯТ В ЕВРОПА
  • 112 Ццц

    10 2 Отговор
    "Не можем да наказваме хора, без да посочваме доказателства за вината им"???? Че доказахте ли кой го отрови? Когато разбрахте, че Меркел е подслушвана от американците какви санкции наложихте при всичките доказателства??? Лицемерие.
  • 113 44444

    4 10 Отговор
    В Русия не трябва да се борят caмo срещу Путин и срещу определени личности или срещу полициятa, А трябва да се борят за изцялo нова СИСТЕМА, при кoято такова cвoeвoлиe и поведение на властите ще е изключено И нямa дa e възмoжнo..!!!!
    Oт 100 гoдини Руcия Нe e нoрмaлнa държaвa c нeйнaтa бoлнa пaтoлoгия нa рeпрecивнa кoмуниcтичecкa идeoлoгия, прoвaлилa ce кaтo нeocъщecтвимa фaнтaзия нaвcякъдe пo cвeтa зa тoвa e в Cтудeнa вoйнa c цeлия ocтaнaл cвят и oтвcякъдe cи e cъздaлa и e зaoбикoлeнa caмo oт врaгoвe и caнкции..!!
    Cвeтът би бил едно пo дoбрo и cпoкoйнo мяcтo зa живeeнe, aкo Руcия ce излeкувa и приeмe рeaлнocтитe нa живoтa и нe ce пoвeчe кoнфрoнтирa cъc зaплaхи и кoнфликти , a ce прoмeни и зaвърнe в cъюз cъc cъврeмeнния нaчин нa живoт нa дeмoкрaциитe oт EC и CAЩ..!!!!!!

    Коментиран от #122

  • 114 Възмутен

    7 4 Отговор
    Пълна еврогейска простотия и страх. Надупени пред краварите и смешни в останалия свят! Жалко.
  • 115 JEB

    4 10 Отговор
    брях..изнася високонетехнологични стоки за клиентските си държави в средна азия..и между другото 150 тона злато в англия за миналата година..пък кораби на кой изнася и как само троловете могат да обяснят

    Коментиран от #118

  • 116 JEB

    2 7 Отговор
    ако тръгнеш да изследваш по сегменти сега какво изнася
    ще бъдат 2 топ 5 само в 2..ядрени реактори и военно производство..
    като ядрените реактори са на лимита вече така или иначе..в останалите ще са след 10 и на долу..и главният обем в милиони тонове ще е ресурси

    Коментиран от #117, #119

  • 117 Хи их хи

    7 2 Отговор

    До коментар #116 от "JEB":

    Я па тоя, най-големия спец по рашките! От Козяк с конкурс по простотия ли ви избират или ако мустаците ви са по-големи от на Херо Мусака?
  • 118 JAV

    8 1 Отговор

    До коментар #115 от "JEB":

    Все едно за кои държави изнася. Същественото е, че изнася! Кораби също изнася!
    Боли нали...!!! Едно е да плюеш лъжите и сляпата си омраза, а съвсем друга е действителността!
  • 119 JAV

    8 2 Отговор

    До коментар #116 от "JEB":

    Леко, не се напрягай, че ще се задавиш. Атамномните им реактори, са най-добрите, в световен план. Рез*няците в Мала Азия, не случайно купуват атомни реактори от Русия. Хайде, трепери от ненавист и страх. Изплюй следващата лъжа троле!
  • 120 хахаха

    2 0 Отговор

    До коментар #59 от "Бръмбаров":

    колко? Сподели, нали знаеш...
  • 121 Гъчко

    1 1 Отговор

    До коментар #84 от "🐷 Боко ТИКВАТА":

    Много си бил прост ве тикво
  • 122 55555

    6 3 Отговор

    До коментар #113 от "44444":

    Не разбрах, кой имаш в предвид, че в Русия трябва да се бори срещу системата! Външна намеса в собствения си двор Русия няма да допусне! Времето на Елцин отдавна и безвъзвратно отмина. Русия има закони и ги спазва. Тези, които не ги спазват, си понасят последствията. Очевидно е, че живееш в миналото. Комунистическия период на Русия е минало. Системата към която ти имаш някакви претенции не е комунистическа. Системата е такава, че Русия не приема външен диктат от ФАЩ и васалния му Европейски съюз. Русия не приема, демонкрацията на ФАЩ и болните им амбиции за господство и налагане на собствена воля в световен мащаб. Болните мозъци на повечето западни политици си мислят, че, като спускат поредната желязна завеса, пред Русия могат да постигнат нещо. Не няма да могат, Русия е доказала силата си през хилядолетната история. Все повече хора по света осъзнават правотата на Русия и застават на нейна страна. Така наречената демокрация и силно разклатената ценностна система на Запада в лицето на ФАЩ и Европейския съюз, са чужди за Русия и огромната част от Руския народ. Русия залага на собствените си традиции, собствената си ценностна система и Православието. В това е нейната сила, това е нейната СИСТЕМА и това Запада неможе да и прости. Толкова!!!
  • 123 Милиони

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Хиляди":

    предпочитат Руснаци отколкото емигранти и талибани.
  • 124 И не само

    1 1 Отговор

    До коментар #26 от "MARUSIA":

    простак и продажник който мрази родината си.
  • 125 Българин

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Обикновен Бг":

    Да живее България
  • 126 Българин

    2 2 Отговор

    До коментар #25 от "Четник":

    България е под руско робство а ти си четник ама от червената армия.Типично за неграмотници като теб.
  • 127 А фактичеки

    2 2 Отговор

    До коментар #82 от "Де Факто":

    Продажбите на руско оръжие са спаднали с 28% за последните две години
  • 128 Фактичеки

    2 2 Отговор

    До коментар #97 от "ЕЕЕ":

    Си живял в МаЦква а си се хранил със западни стоки.Защо така?Абе вие руските патриоти въобще ползвате ли нещо от великата кочина?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания