24 Февруари, 2021 11:06 3 003 2

Земетресение в района на Вранча

  • вранча-
  • румъния-
  • земетресение-
  • трус

Трусът е станал на дълбочина от 137 км

Земетресение в района на Вранча - 1
Снимка: Shutterstock

Земетресение с магнитуд 3,9 е регистрирано днес в 4,35 ч. румънско време в румънския сеизмичен район Вранча, предаде Нова телевизия.

Трусът е станал на дълбочина от 137 км, съобщи Националният институт по геофизика. Най-близките градове до епицентъра му са Брашов (78 км), Плоещ (94 км), Бакъу (99 км). Епицентърът е локализиран на 210 км северно от Русе. Националният институт по геофизика припомня, че най-силното земетресение в Румъния през 2020 г. е регистрирано на 31 януари във Вранча с магнитуд от 5,2 по скалата на Рихтер.

Трусът тогава, на дълбочина 121 км, е бил усетен и в столицата Букурещ. От института отбелязват, че в последно време във Вранча се регистрират земетресения с магнитуд около 3 и по-слаби. Това е нормална активност за зоната. През около две години става земетресение с магнитуд между 5 и 6 по Рихтер, посочват от института.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дедо Герчо

    1 1 Отговор
    НЕКОЙ ДЕДО СЕ Е РАЗВИХРИЛ,ЛЕКО ,ДЕДО,ЧЕ ОЙДОХА ТРЪБИТИ...И козлудУЙ....ХЪХЪХЪ....
  • 2 Лоша поличба

    0 1 Отговор
    Да се готви Стражица.
Новини по държави: