Last news in Fakti

24 Февруари, 2021 23:05 3 145 6

Взаимни обвинения на върха в Шотландия

  • шотландия-
  • никола стърджън-
  • великобритания

Противоречие между Алекс Салмънд и Никола Стържън

Взаимни обвинения на върха в Шотландия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Голямо противоречие по върховете на шотландската администрация стана център на вниманието в региона, съобщи The Telegraph.

Първият министър на Шотландия Никола Стърджън води движението за нов референдум за независимост. Нейният предшественик Алекс Салмънд беше едно от водещите лица в идеята.

Сега те двамата обаче се намират в политическа вражда. Смята се, че тя води до противоречия в Шотландската национална партия.

Двамата си отправят непрестанни взаимни обвинения. Салмънд беше оправдан по обвинения за сексуално насилие.

Той трябваше да даде обяснения пред парламента, но се отказа, след като свалиха свидетелствената му декларация от сайта на институцията. Политикът смята, че това е част от действия на правителството, опитващи да оспорят репутацията му.

Салмънд твърди, че Стърджън отправя неверни твърдения, относно срещи между тях двамата. Стърджън заяви, че тези твърдения са неоснователни и призова да се дадат доказателства за общи действия на правителството.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 No Exit

    4 8 Отговор
    Алекс загуби референдума и сега работи за руснаците. Момата може и да не я е пипнал, но с руската рубла е в интимен контакт.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 700

    4 1 Отговор
    Разделяй и владей, стара практика на онези от юга))
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 до no exit

    0 0 Отговор
    А Никол за чии рубли работи
Новини по държави: