Last news in Fakti

26 Февруари, 2021 13:13 2 183 19

Байдън отмени важно решение на Тръмп! Пускат отново зелените карти за САЩ

  • сащ-
  • зелена карта-
  • джо байдън-
  • мигранти

Междувременно Джо Байдън предложи законодателство, което да ограничи президентските правомощия за издаване на забрани срещу имигрантите

Байдън отмени важно решение на Тръмп! Пускат отново зелените карти за САЩ - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на САЩ вдигна забраната за издаване на зелени карти, въведена от Доналд Тръмп, съобщи Ройтерс.

“Решението на Тръмп не защитава интересите на САЩ. Напротив, това вреди на САЩ”, каза Джо Байдън. Той поясни, че указът на Тръмп не позволява на членове на семейства на американски граждани и законни постоянни жители на страната да се присъединят към своите роднини. Според Байдън ограничението за пътуване “вреди и на индустриите в САЩ, в които работят таланти от цял свят”.

Доналд Тръмп издаде забраната миналата година, като каза, че тя е необходима, за да защити американските работници насред високата безработица, дължаща се на пандемията. Първоначално ограничението трябваше да действа до края на 2020 г., но Тръмп го удължи до края на март. С ограниченията милиардерът затвори вратата на хиляди победители в лотарията за зелена карта, избрани на случаен принцип от около 14 милиона кандидати по света.

Президентът на САЩ не е обявил дали ще има обезщетение за спечелилите визови лотарии, които са загубили правата си за тях заради политиките на Тръмп. Байдън все пак призовава САЩ да увеличават броя на визите за разнообразие, предлагани чрез лотария всяка година, от 55 000 на 80 000.

Къртис Морисън, адвокат по въпросите на имиграцията в Калифорния, който представлява клиенти с жалба срещу забраната, коментира, че Байдън ще трябва да се справи с камарата от молби, които са се натрупали през месеците заради спирането на процеса по издаване на визи от Държавния департамент. Разрешаването на проблема може да отнеме години, смята Морисън.

Според адвоката Тръмп е разбил имиграционната система.

Междувременно Байдън предложи законодателство, което да ограничи президентските правомощия за издаване на забрани срещу имигрантите.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Covid

    10 4 Отговор
    Набират роби

    Коментиран от #5, #7, #13

  • 2 Диктатори

    4 0 Отговор
    Които не осъзнават че с нови технологии трябва и нова система.
  • 3 яяяяяя

    10 2 Отговор
    Тока и водата в Тексас ще пускате ли?
  • 4 един българин

    2 16 Отговор
    Надежда за милиони хора от цял свят, да започнат на чисто в страната на неограничените възможности, осигурени от най-цивилизованото законодателство в света! Браво Байдън ти си смел човек, а не като предишния страхливец национал-популист!

    Коментиран от #6, #15

  • 5 111 ИСТИНАТА

    3 7 Отговор

    До коментар #1 от "Covid":

    По липсата на емигрански натиск се разбира къде са робите, основно в Иран, Русия, Китай и особено Северна Корея, а все още и в Куба - все бивши управлявани от простите взели с кръв влъстта през 1917г в люлката на човеконенавистта Русия!

    Коментиран от #8

  • 6 Иван Шишман -- 😒🇧🇬🇷🇺

    11 3 Отговор

    До коментар #4 от "един българин":

    Сега е момента Столипиново да си потърси щастието.
    Това е шанс за нашите мили роми.
    Да живее байдан.

    Коментиран от #9

  • 7 111

    5 8 Отговор

    До коментар #1 от "Covid":

    Набират работни и спазващи законите хора! Робите като теб са в бившия комунистически блок, с промити или без мозъци картуни!

    Коментиран от #10

  • 8 В Русия

    5 2 Отговор

    До коментар #5 от "111 ИСТИНАТА":

    Е бъкано с емигранти.Не пиши глупости.

    Коментиран от #11

  • 9 един българин

    5 6 Отговор

    До коментар #6 от "Иван Шишман -- 😒🇧🇬🇷🇺":

    Наивитета е присъщ за простия обикновен човек! Мислиш ли, че на всякого дават зелена карта, цедилката/подбора е прецизен кокто само еврейн и немец може да направи! Такива драскащи по цял ден на заплата от Русия като теб , нямата никакъв шанс! Единствено можете да крадете и страхувате народа, от всевъзможни измишльотини само и само да представите Русия като единствено спасение! Русия е ЗЛО!

    Коментиран от #12, #14

  • 10 Ха ха

    6 2 Отговор

    До коментар #7 от "111":

    А не набират ли кадри точно от бившия соцблок с промити или без мозъци,като теб,но безплатно и добре обучени?
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Само питам

    8 3 Отговор

    До коментар #9 от "един българин":

    Тоест лотария и томбола няма.Има подбор на безплатно и добре обучени специалисти, защото те са тъпи и образованието им е НУЛА.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Иван Шишман -- 😒🇧🇬🇷🇺

    5 2 Отговор

    До коментар #9 от "един българин":

    Да живее байдан.
    Ще ни изчисти ,,държавата,,
  • 15 Стискам палци

    9 3 Отговор

    До коментар #4 от "един българин":

    Да кандидатстНапредваш,и спечелиш Зелена карта.Да кацнеш безаварийно в бленувания Рай. И след година- две да ни пишеш. Но истината.Което малцина преди теб,заминали също със Зелена карта, се осмелиха да направят.Било от срам,било от страх,че биг Брадър е дежурен.А това е лошо. Ни напред,ни назад! Напред- ще си затънал до шията с кредитни карти и няма измъкване. Назад- ще те скъсат от бъзик" Алоо,хамериканеца! Как си?

    Коментиран от #16

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 туйонуй

    1 0 Отговор
    Имаше един предиод преди около 20 години, връщаш се в БГ през лятото, виждаш някой едва свързва двата края, без парно, с окъсани дрехи, но с последен модел телефон и те пита с надежда... "Ама американците са много прости, а?" Май няма много промяна, а?

    Коментиран от #18

  • 18 Калоян

    1 1 Отговор

    До коментар #17 от "туйонуй":

    Имам един приятел,беше учител,дадоха му зелена карта и сега е таксиметров шофьор там.Тегли 400 000 $ за дървена къща,после като влязъл в мазето,проядена от термити.Разказва как веднъж се прибирал от супермаркета пеша.Ченгетата го застигнали,пльоснали го на предния капак и го държали така докато направят справка.Било подозрително да ходи пеш.Преди си идваше през година,сега през три.Да е жив и здрав.

    Коментиран от #19

  • 19 туйонуй

    2 1 Отговор

    До коментар #18 от "Калоян":

    Къде пък ги намерихте вашите приятели. Аз под дърво и камък да търся, няма да намеря такъв. Всичките, които дойдоха в САЩ, рано или късно се оправиха. Имаше няколко, които се заричаха да се връщат в БГ, но досега само един се е върнал. Това е около 1%. Който е дошъл с надежда да се реализира е останал. Не съм съдник, само отчитам. Та така по въпроса с... приятелите.