Last news in Fakti

9 Март, 2021 08:00 1 976 3

Тръмп се завърна в Ню Йорк за първи път, откакто напусна Белия дом

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • ню йорк-
  • републиканска партия

Прокурорът на Манхатън, както и прокурорката на щата Ню Йорк разследват паралелно Доналд Тръмп по подозрения за банкови, данъчни и или застрахователни измами

Тръмп се завърна в Ню Йорк за първи път, откакто напусна Белия дом - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Доналд Тръмп се завърна в родния си Ню Йорк, предаде Франс прес, цитирана от БТА. Това е първата му визита там, след като той напусна Белия дом.

Бившият американски президент, който живее сега в Мар а Лаго във Флорида, но е запазил луксозен триетажен апартамент на върха на небостъргача Тръмп тауър в Ню Йорк, бе забелязан за кратко при пристигането си вчера късно вечерта.

Днес по обед (8.03) двайсетина негови привърженици демонстрираха мирно в подножието на небостъргача, заобиколени от десетки полицаи. Някои носеха плакати, на които пишеше: "Ние обичаме Тръмп", а други бяха разгърнали голямо знаме, на което пишеше: "Тръмп 2024", визирайки следващите президентски избори.

Засега завръщането на Тръмп в Ню Йорк е дискретно. Няма никакво официално съобщение за програмата му в града, за продължителността на визитата и за целта ѝ. Сикрет сървис - службата, която отговаря за охраната и на бившите президенти, засега не е разпространила никаква информация.

Противници на Тръмп твърдят, че той може да има някои съдебни разправии по време на престоя си в Ню Йорк. Прокурорът на Манхатън, както и прокурорката на щата Ню Йорк разследват паралелно Тръмп по подозрения за банкови, данъчни и или застрахователни измами.

В края на февруари след дълга съдебна битка прокурорът на Манхатън каза, че най-накрая е получил декларациите за доходите на Тръмп за последните осем години.

Засега никой не знае кога ще приключат разследванията и дали ще се стигне до повдигането на официални обвинения на Тръмп.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 имаджин

    6 2 Отговор
    И какво от това? Отива си у тях човекът.
  • 2 Гоуст

    12 4 Отговор
    За да мразиш тръмп трябва да си афро латино азиатски или индиански питек.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.