2 Март, 2021 21:58 6 999 110

Любчо Георгиевски: Щом простихме на сърби и турци, го дължим и на българите!

  • любчо георгиевски-
  • северна македония-
  • зоран заев-
  • стево пендаровски

Бившият премиер смята, че Северна Македония трябва да направи компромис с общите исторически личности

Любчо Георгиевски: Щом простихме на сърби и турци, го дължим и на българите! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

За бившия премиер на Република Северна Македония (РСМ) Любчо Георгиевски не би имало нищо спорно, ако от учебниците в югозападната ни съседка бъдат премахнати определенията за българите от типа „окупатори“, „номади“ или „фашисти“, защото Скопие вече е простило на Сърбия 30-годишната окупация и на Турция петвековната и на този принцип трябва да прости и на България.

В ново интервю за „А1 Он“, цитирано от "Фокус", той за пореден път подчерта, че РСМ трябва да промени виждането си за България и да спре антибългарските настроения, защото според него в миналото България е била най-големият поддръжник на Македония, особено през XIX век. Напротив, казва Геориевски, Скопие трябва да отдаде почит и признание на България.

„Ако сме простили на сърбите, които са били три пъти по-жестоки окупатори на тези територии, ако сме им простили в най-новата история на УЧК (Армията за освобождение на Косово) и те седят в правителството, не виждам проблем в опрощаването и на българите. Трябва да мерим с еднакъв аршин. Ако не прощаваме, не прощаваме на никого. Трябва да променим възприятието и да признаем, че България е била най-големият поддръжник на Македония през XIX век. Факт е, че всеки ранен комита от Македония заминава за лечение в България. Всички, които бяха преследвани, се криеха в България, 90 процента от оръжията идваха от България, обученията бяха там в България. Тази връзка България-Македония е била много силна, какъв е проблемът да го признаем“.

„Говоря това 30 години. Ако бяхме утвърдили приятелските места, нямаше да стигнем до тук, ако всеки политик правеше по една стъпка, нямаше да имаме задължения, нито щяхме да имаме тази шокова терапия“, заяви Георгиевски.

На въпрос за отказа от малкедонското малцинство в България, Георгиевски отговори, че това не е нищо ново и че Македония с Преспанския договор и Договора за приятелство с България се е отказала от малцинствата.

„Предлагам да се даде гаранция, че с нищо няма да се подкрепят аспирациите за македонско малцинство в България. Отново парлама, викове, патриоти колкото искате, а не виждам защо. През тези 30 години Македония официално се отказа от малцинствата в Гърция и България шест пъти. Три пъти в споразумения с Гърция, още два пъти в споразумения с България. Малцинствата са изтрити от Конституцията, вече не знам с какви промени и накрая с член 11 от последното споразумение между Заев и Борисов, където има шест подточки, с които се ангажираме, че няма да окажем никаква подкрепа там. И сега, когато го предлагам аз, съм крив. Ако досега сме се отказали от тях пет пъти, нека се откажем и този път да дадем гаранция на българите“, обясни Георгиевски.

Бившият премиер смята, че Македония трябва да направи компромис с общите исторически личности. Според него трябва да се направи списък с исторически биографии, в които ако има факти, че са се обявявали за българи, това да бъде обявено официално.

„Да се направи списък от 15 личности и да се каже, че те са общи личности без много подробности, като така ще се сложи край на дискусията. И независимо от това да се обявят основните биографични данни за тях, защото българите смятат, че македонската историография ги крие. Тези данни трябва да се добавят. И да се каже, че Гоце Делчев, Даме Груев и всички други са били учители на българската екзархия. Истина ли е, че македонската историография не знае този факт? Защо го крие?

Като признаете, че са били училители, с това се променя глобалното възприятие. Разбира се, че те не са толкова лоши и дори са били приятели, но ние не го казваме този факт. След това ще обясним при какви обстоятелства са работили тук. Така ще се успокоят и двете страни. Те ще си го тълкуват по тяхному, а ние по нашему“, казва Георгиевски.

За бурните реакции в обществото, след като той представи и сега потвърди пред „А1 Он“ своите виждания, Георгиевски каза, че застава зад тях и не е проблем, ако някои политици поемат инициативата да го изгонят от страната. Той казва, че има три гражданства, освен македонско и българско, но не каза кое е третото.

Той не се чувства като защитник на българската страна и добавя: „От 1990 г., след като се появих на политическата сцена, получавах етикети за кого и за какво работя, но никога не съм се подвел по популизма. Както не се отказах от идеята за независима Македония през 1990 г., когато повечето от тях бяха за Югославия“, каза Георгиевски.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 51 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ха ха

    35 12 Отговор
    е ти не си ли българин?? нали уж сте българи?
    долни макета.

    Коментиран от #5

  • 2 Врачка

    85 8 Отговор
    Кои и какви са македонците,че да прощават на България?Ние не искаме прошка а историческата истина.

    Коментиран от #22, #28

  • 3 Кой го боли фара

    26 22 Отговор
    Тоя смешко какви брътвежи мънка?!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Алфа Чакал

    32 6 Отговор

    До коментар #1 от "ха ха":

    Чакай де.Той ти прави компромис ,а ти пак мърмориш като леличка. Не дтавай като тях.
  • 6 гост

    7 18 Отговор
    скрий се маймуноооо !!!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Перо

    55 1 Отговор
    Ако не крадат БГ история и исторически личности,измислената държава ще се разпадне за 24 часа. За това анти-българизма ще се подклажда непрекъснато за да съществува македонизма!

    Коментиран от #81

  • 9 ТОЧКАТА

    19 6 Отговор
    Кво дрънка тоя бе????САМО БОГ ПРОЩАВА!!!!!Аиди де той ще ни ,,прощава,,!!!!!А НИЕ СМЕ ГРЕШНИ!!!!!!!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Полковник РУМНО

    38 3 Отговор
    Българските политици,каквито и да са те на цвят, имат само една,единствена опция: Никaквo влизaнe нa CМaкeдoния в EC! Aкo тoвa cтaнe, крaй c Бългaрия и бългaрcкият eзик. Македонистите, ca иcтoричecки тeрoриcти, a c тeрoриcти нe ce прeгoвaря. Освен това,тe ca бългaри и в тecкeрeтaтa на техните деи гo пишe. В турcкитe aрхиви в Aнкaрa e пълнo c тaкивa дoкумeнти и тoвa ce много добрезнae. Вcичкo другo e прикaзки.
  • 14 Пичагата каза;

    3 33 Отговор
    Прощаваме и на българите - какво повече?! Да се отрекат от себе си и да се развикат на 50 децибела - ние сме 100% Ганьовциии.А поемете дъх бе,барабани,по-мешани сме и от тях,славяни,турци,гагаузи,роми,арменци,черкези,татари,евреи и пр.Смешковци патриотарски..

    Коментиран от #58

  • 15 българина

    36 2 Отговор
    ами да, най трудно е да простите не на българите а на самите себе си щото сте българи
  • 16 Полковник РУМНО

    26 0 Отговор
    Бългaрcкитe пoлитици, кaквитo и дa ca тe нa цвят, имaт caмo eднa, eдинcтвeнa oпция: Никакво влизане на СМакедония в ЕС! Ако това стане, край с България и българският език. Мaкeдoниcтитe, са исторически терористи, а с терористи не се преговаря. Ocвeн тoвa,те са българи и в тескеретата нa тeхнитe дeди го пише. В турските архиви в Анкара е пълно с такива документи и това се мнoгo дoбрe знае. Всичко друго е приказки.
  • 17 Брендилия

    10 12 Отговор
    Точно и ясно се е изразил Л.Георгиевски. Все пак неговата партия е асоцииран член в ЕНП. Това че наши воеводи си ги мерят политически маневри с неговите и не могат да го стигнат, си е техен проблем..

    Коментиран от #18, #19

  • 18 Полковник РУМНО

    28 1 Отговор

    До коментар #17 от "Брендилия":

    Георгиевски ще си остане сс казаното. Нека види тескерето на дядо си и баба си какво пише за произход. И така:- Докато не признаят българският език като роден и че са българи никакво влизане в ЕС. Другото са добри пожелания и приказки.

    Коментиран от #20, #68

  • 19 Полковник РУМНО

    19 2 Отговор

    До коментар #17 от "Брендилия":

    Апропо нашите "политически воеводи" няма защо да си го мерят с българина Любчо Георгиевски. Просто няма за какво. ЕС...., през крив макарон.Това е. След като признаят ,че са БЪЛГАРИ тогава може да се помисли дали заслужават да са в ЕС.

    Коментиран от #24

  • 20 Абе льохман

    2 15 Отговор

    До коментар #18 от "Полковник РУМНО":

    И за дневален не ставаш,защо и какво да ти признава?! Я си вижте партийните книжки до 1990,признайте си какво пишеше в тях,и тогава лайте срещу месечината,льохмани с льохмани..

    Коментиран от #23, #27

  • 21 Грогу

    22 0 Отговор
    Той поне каза , че сърбите са окупатори , ама сега ще го анатемосат .Никакви патриоти не са сегашните им политици , предават интересите на народа си и работят за защита сръбските интереси. Позната картинка , няма какво да се бият в гърдите , че не са като нас .
  • 22 Скопjе

    2 21 Отговор

    До коментар #2 от "Врачка":

    Се согласувам. Само гола вистина. Па да се види какви злодела имаат направено бугарите во МК...

    Коментиран от #72, #75

  • 23 Полковник РУМНО

    12 1 Отговор

    До коментар #20 от "Абе льохман":

    И какво пише в Партийната книжка я кажи. Държа я в ръката си, хайде сега да те видим.... Пишеш глупости. Лош манипулатор си.
  • 24 Брендилия

    3 7 Отговор

    До коментар #19 от "Полковник РУМНО":

    Нима? Любчо Георгиевски бивш Министър-Председател. ВМРО ДПМНЕ 1990 асоцииран член на ЕНПартия. Сега е на ВМРО НП от 2003. Нашите патреоте....

    Коментиран от #29

  • 25 бай Даньо

    36 2 Отговор
    Любчо е голям българин! Възхищавам му се на смелостта в тая отровна и откачена македонистка среда да отстоява пробългарски позиции. Дори името му се изписва по български ЛюБчо , а не по мънкидонски ЛюПчо. Според мен това което той прави в момента е взривява темелите на македонизма и България трябва да му оказва подкрепа безапелационно... Не хвърляйте огън и жушел по него , България няма по голям приятел в македонската политика от него.

    Коментиран от #70

  • 26 Интересно

    10 1 Отговор
    Излиза, че след като има точки за отказ за подкрепа на малцинствата, то значи, че такива малцинства има. Иначе как да откажеш подкрепа за нещо което го няма? Пак ще ни изклатят...
  • 27 Полковник РУМНО

    7 1 Отговор

    До коментар #20 от "Абе льохман":

    Апропо форумецът "Абе льохман" е самата "Брендилия.

    Коментиран от #32, #35

  • 28 Ленин

    3 8 Отговор

    До коментар #2 от "Врачка":

    Ние можем да искаме прошка само от рашките.
  • 29 Полковник РУМНО

    11 0 Отговор

    До коментар #24 от "Брендилия":

    И какво от това? Както вече писах с това ще си остане. ЕС за тях скоро няма да има!

    Коментиран от #31

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Както върви ЕС

    4 4 Отговор

    До коментар #29 от "Полковник РУМНО":

    Едва ли ще е голяма загуба за тях...

    Коментиран от #36

  • 32 Брендилия

    1 5 Отговор

    До коментар #27 от "Полковник РУМНО":

    Грешите! Аз съм тя и не зная кой пише с ник-а когото сте задал за мой

    Коментиран от #34

  • 33 Полковник РУМНО

    4 1 Отговор
    Какво стана с любопиткото за Партийната книжка и какво пишело в нея? Изглежда юнака, отишъл да спи.
  • 34 Полковник РУМНО

    11 2 Отговор

    До коментар #32 от "Брендилия":

    Без значение Брендилия. Нещата са фактически изяснени. Скоро няма да има ЕС за СМакедония ,докато не признае българският си корен и българският език на който са говорили техните родители дадовци и баби. Мандалото за тях хлопна, това е.

    Коментиран от #37, #40

  • 35 Бъркаш,аз съм нейният Крал

    3 6 Отговор

    До коментар #27 от "Полковник РУМНО":

    И първо ми отговори - кои са на Люпчо баба му и дядо му,и какво пише на партийната книжка,дето я държиш в ръката си?

    Коментиран от #38

  • 36 Полковник РУМНО

    4 0 Отговор

    До коментар #31 от "Както върви ЕС":

    В загуба са, не се съмнявай в това!

    Коментиран от #48

  • 37 Брендилия

    3 4 Отговор

    До коментар #34 от "Полковник РУМНО":

    А с българските паспорти патагонци или европейски граждани са?

    Коментиран от #39

  • 38 Полковник РУМНО

    5 0 Отговор

    До коментар #35 от "Бъркаш,аз съм нейният Крал":

    БЪЛГАРИ са. За книжката,няма нищо интересно в нея.

    Коментиран от #45

  • 39 Полковник РУМНО

    7 0 Отговор

    До коментар #37 от "Брендилия":

    Българи:- европейски граждани.

    Коментиран от #41

  • 40 Абе льохмане

    1 5 Отговор

    До коментар #34 от "Полковник РУМНО":

    С този императивен тон и на котка не можеш да заповядаш,ако ти си полковник,то аз съм генералисимус И не дочух - какво пише в партийната ти книжка и в родословието - каква кръв тече в жилите ти?

    Коментиран от #43

  • 41 Брендилия

    1 6 Отговор

    До коментар #39 от "Полковник РУМНО":

    Значи са в ЕС☺вече.. Въпрос на малко въртележки и средства ще си набавят. Румънците например, са получавали евросредства преди да влязат в ЕС

    Коментиран от #44

  • 42 Трагично

    11 4 Отговор
    Виждам, че повечето тук коментират без въобще да са запознати с личността Любчо Георгиевски един от малкото пробългарски политици в Македония и човек с българско самосъзнание. Слагате плюсове и минуси първосигнално без да разбирате какво казва всъщност човека.

    Коментиран от #49

  • 43 Полковник РУМНО

    4 1 Отговор

    До коментар #40 от "Абе льохмане":

    Незнам какъв си, но си много елементарен и ти липсва информация. Иначе голям мерак имаш да пишеш и да обиждаш знаещите хораукогато нещо не ти изнася. Слабият човек,на който му липсват аргументи в диалога, така като теб постъпва.
  • 44 Полковник РУМНО

    8 0 Отговор

    До коментар #41 от "Брендилия":

    Мисли каквото си искаш. Важни са фактите. А, фактите са, че не са в ЕС и с тази антибългарска политика скоро няма да влезят.

    Коментиран от #46

  • 45 Ми що ми я държиш в ръка?!

    0 6 Отговор

    До коментар #38 от "Полковник РУМНО":

    И ми дай,моля,конкретна дефиниция за "българин",щото и Барак Хусейн Обама си е 100% американец..

    Коментиран от #47, #64

  • 46 Абе льохман

    1 5 Отговор

    До коментар #44 от "Полковник РУМНО":

    И като не влезнат при рухващото ЕС,какво следва?

    Коментиран от #50

  • 47 Полковник РУМНО

    6 1 Отговор

    До коментар #45 от "Ми що ми я държиш в ръка?!":

    С теб приключих. Казах:-елементарен си. Липсват ти знания! По добре си легни, не пречи на Форума.

    Коментиран от #53

  • 48 Затова ли ЕС дава мило и драго

    3 5 Отговор

    До коментар #36 от "Полковник РУМНО":

    Да ги прилапа? Затова ли кралството напусна? Доста е спорно какви са ползите за Македония от този съюз...

    Коментиран от #51

  • 49 Брендилия

    1 4 Отговор

    До коментар #42 от "Трагично":

    Как да не се разбира? В заглавието още ясно се е изразил
  • 50 Полковник РУМНО

    1 1 Отговор

    До коментар #46 от "Абе льохман":

    Пишеш глупости! Лягай да спиш! Утрото е по мъдро от вечерта!.
  • 51 Полковник РУМНО

    3 0 Отговор

    До коментар #48 от "Затова ли ЕС дава мило и драго":

    Кралството напусна, защото САЩ така е заповядал. Исторически, Великобритания винаги е била патерица на САЩ.

    Коментиран от #52

  • 52 Брендилия

    2 1 Отговор

    До коментар #51 от "Полковник РУМНО":

    Помислете отново. Исторически САЩ получава независимост от Великобритания, която на свой ред исторически се явява държава-колонизатор

    Коментиран от #61

  • 53 Ти приключи,аз не

    3 3 Отговор

    До коментар #47 от "Полковник РУМНО":

    Освен общи фрази и заплахи,че РСМ без твоята благословия нямала да влезе в ЕС,друго не чух.И си оправи правописът,пишеш като редник с гумени цървули от 1932г.
  • 54 Полковник РУМНО

    7 2 Отговор
    И така, към интелигентните форумци и българи-Патриоти ще кажа отново следното: Бългaрcкитe пoлитици, кaквитo и дa ca тe нa цвят, имaт caмo eднa, eдинcтвeнa oпция: Никакво влизане на СМакедония в ЕС! Ако това стане, край с България и българският език. Мaкeдoниcтитe, са исторически терористи, а с терористи не се преговаря. Ocвeн тoвa,те са българи и в тескеретата нa тeхнитe дeди го пише. В турските архиви в Анкара е пълно с такива документи и това се мнoгo дoбрe знае. Всичко друго е приказки.

    Коментиран от #55

  • 55 Г-син полковник

    3 5 Отговор

    До коментар #54 от "Полковник РУМНО":

    Явното желание на ЕС е да приобщи РСМ към себе си,нашият демонстративен патриотизъм е в ущърб на интересите на ЕС - какво губим и какво печелим в този казус?

    Коментиран от #56

  • 56 Брендилия

    2 1 Отговор

    До коментар #55 от "Г-син полковник":

    Сложните исторически маневри до създаването на РСМ са оставили сериозна следа. Под "терористи" има предвид македонисти-българи. Ако РСМ влезе в ЕС като българи с български език и с български паспорти едната от двете държави е в повече. Не говорим за малцинство, за български граждани в РСМ. Страшно политическо творение. Докога ще го премятат тоя горещ картоф не е ясно?!

    Коментиран от #59

  • 57 Дърт пее..раст...

    4 2 Отговор
    Любчо,,виж,кво,,.И ,българите прощават на 5века,робство на Османската империя,но не прощават ,ОСВОБОЖДЕНИЕТО от Русия..Така е по нашите клети земи...ЧЕСТИТ ПРАЗНИК ,БЪЛГАРИ!!
  • 58 Ха ха

    5 1 Отговор

    До коментар #14 от "Пичагата каза;":

    То си личи ,че си омешан.В главата.Марш в Скопие да замазваш българските надписи по църквите и да трошиш паметните ни плочи.Даже и на удавени от бюрмаджиите наши пенсионери.Аз не им прощавам за това.
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Леле,леле

    7 0 Отговор
    Тия са като шопите.Ако шоплука си направи държава,от тех по-големи нема !
  • 61 Ха ха

    2 0 Отговор

    До коментар #52 от "Брендилия":

    След война драги,след война.4 юли им е Националният празник.Както на нас 3 март.

    Коментиран от #65

  • 62 Брендилия

    1 2 Отговор

    До коментар #59 от "Само питам":

    Това, което казах. Извъртяни са нещата много отдавна като при Одринска Тракия. А зелева чорба с ориз обаче хапвах, но беше отдавна..
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Ха ха

    3 1 Отговор

    До коментар #45 от "Ми що ми я държиш в ръка?!":

    Ти не си100% българин.Лягай и сънувай и Барак, и Обама ,и Хусейн.Вчера един като теб твърдеше,че пакитата и индийците не били англичани.Ти днес обратното.Явно троловете сте в шах.Лош материал от Козяк постъпва.
  • 65 Брендилия

    2 0 Отговор

    До коментар #61 от "Ха ха":

    Първо съм тя. Честит Празник! Има малко гъделичкане с дати. 04.07.е призната независимост на САЩ от Великобритания. 03.03.за нас е Освобождение от турско робство. А независимостт на България е 22.09.1908. Схващаш ли разликата?
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Зафир

    0 5 Отговор

    До коментар #18 от "Полковник РУМНО":

    Дядо му Любчо е бил Сърбски жандарм ако не знаеше
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Един

    0 3 Отговор

    До коментар #25 от "бай Даньо":

    ЛЮБЧО -БИЧКА !!! На графита е стояло
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Кси

    7 1 Отговор

    До коментар #22 от "Скопjе":

    По време на тъй наречената от македонистите фашистична окупация, българите ви направиха пътища, които ползвате днес, българския етнос е бил най-многоброен и е посрещал с цветя българската войска, чакал я е, но идват сръбските шовинисти, после комундели да безчинстват, по стечение на обстоятелствата, в резултат на разделителната линии наложени от великите сили псв и всв

    Коментиран от #95, #96

  • 73 Кси

    5 0 Отговор

    До коментар #71 от "Македон":

    Не са били нито кралства, нито санджаци, бъркаш нещо, сърбоманчо улав
  • 74 До 71

    7 0 Отговор

    До коментар #71 от "Македон":

    Мизия и Тракия са на тракийските племена,вкл и Одриското царство.Мизия е същи на траките.Територията е от Бяло море до Дунав!Днешна Северна Македония е също на древнотракийска на траките пеони.По късно са завладени от Александър ,но неговото велико " величие " е прължило 12 години.Местното население са траките.
  • 75 До 22

    12 0 Отговор

    До коментар #22 от "Скопjе":

    " Злодеянията са такива каквито са ви ги измислили сърбите.Още ли не сте разбрали че сте лъгани.
  • 76 Мери

    10 1 Отговор
    Македонец или друг, Л. Георгиевски е голям мъж след като казва истини в тази изпълнена със злоба и ненавист към българите държава
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Нова заплаха

    4 1 Отговор
    Още от ослепяването на хилядите български или македонски войници на цар Самуил от византийците, Македония за България е прокълната земя и носи само проклятие, войни и тежки национални катастрофи на България ...!!!
    Последната и най важна дума за присъединяването на РСМ към ЕС имат САЩ, които вече нееднократно заявиха и потвърдиха, че държат много повече на Албания и на Северна Македония бързо и без всякакви спънки да се присъединят към Европейския съюз, отколкото на България с 80% русофилско население да остане в ЕС...!!!

    Коментиран от #92

  • 79 Спас безделника

    6 0 Отговор
    ЛЮПЧО, ДА СИ ЖИВ И ЗДРАВ! ЯД МЕ Е НА ЕДНО НЕЩО, ЛЮПЧО, ЧЕ ОСТАВИ ПАРТИЯТА НА ЛУМПЕНИ, ВНЕДРЕНИ ОТ СЪРБИТЕ ДО НАЙ - ВИСОКИТЕ ЕТАЖИ. ВСЪЩНОСТ ТЕ УБИХА ДУХА НА ОРГАНИЗАЦИЯТА, КОЯТО СЕ Е БОРИЛА ЗА СВОБОДА ТОЛКОВА ДЕСЕТИЛЕТИЯ И ТЯ ПОСТЕПЕННО СТАНА БЕЗМОРФНА МАСА, МОДЕЛИРАНА ОТ ПЪРВИЯ ХВАНАЛ МИКРОФОНА КРЕСЛЬО. КАКТО ДА Е! АЗ МИСЛЯ, ЧЕ ОРГАНИЗАЦИЯТА ЩЕ СЕ ВЪЗРОДИ КАТО ФЕНИКС, НО ЩЕ ТРЯБВА ДА МИНЕ ДОСТА ВРЕМЕ, ЗА ДА МОГАТ МЛАДИТЕ МАКЕДОНЦИ ДА СЕ ПОГЛЕДНАТ В ОГЛЕДАЛОТО НЕ САМО С ОЧИ, НО И СЪС СЪРЦЕ! БЪДИ ЗДРАВ!
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Пере

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Перо":

    Дъвка Турбо Перенце.
  • 82 Възмутен

    2 2 Отговор
    Този за какви компромиси, прошки и други простотии плещи? Българите от бившите български територии само трябва да се молят
    и да им простим заблудата и простотията. Трябва да се ИЗВИНЯТ!
  • 83 ФАРАОН

    0 1 Отговор
    ПРЕДВИД ФАКТА, ЧЕ СИ НИКОЙ, ГОВОРИ САМО В ЕДИНСТВЕНО ЧИСЛО.
  • 84 Полковник РУМНО

    7 0 Отговор
    Никакво влизане на СМакедония в ЕС. Ако това стане, край с България и българският език. Те са исторически терористи, а с терористи не се преговаря. Те са българи и в тескеретата им го пише. В турските архиви в Анкара е пълно с такива документи. Това се знае. Всичко друго е приказки.

    Коментиран от #86

  • 85 Питам

    0 1 Отговор
    Къде е съкровището на цар Александър Македонски Велики заграбени от половината свят!? Само златото е над 5 000 тона а отделно хиляди тонове сребро и хиляди хиляди карати скъпоценни камъни и други! За сравнение днес САЩ имат 8 000 тона злато! Гледайте филма на английски език в YouTube
  • 86 Македонец

    2 8 Отговор

    До коментар #84 от "Полковник РУМНО":

    Как може вашият уж народ да наричате терористи. Вие Бугарите сте неразбираеми, уж като папагали казвате че сме Бугари, от друга страна такава омраза излъчвате към нас и слагате вете. За бога кой в света си слага вето на собствения народ.
    Отговор. ВЕТО се слага винаги на друг народ.

    Коментиран от #87, #88

  • 87 Полковник РУМНО

    9 1 Отговор

    До коментар #86 от "Македонец":

    Под терористи, следва да се разбира македонистите, които не признават българският си корен, език и културно-исторически дадености. Индивиди, които твърдят несъстоятелни неща, като измислената през 44-та година македонска азбука, изопачаване на историческите факти и т.н. Тескеретата, които са в изобилие в архивите -Анкара като се отгърнат там пише. Народност-българин/българка. Народност македонец - НЯМА. Това е.
  • 88 Полковник РУМНО

    8 1 Отговор

    До коментар #86 от "Македонец":

    Апропо:- Ветото е спасението за РБългария от лъжите и лицемерието на македонските професори, псевдоисторици и политици, които продължават да лъжат своята и международната общност, че са друг Народ. А, те са българи и нищо друго. Докато е така никакво ЕС. Влизането на РСМ в ЕС на база външен дипломатически натиск върху РБългария, ще бъде пагубно за държавата и бълг.Народ. То ще е равнозначно на доброволно самоубиство на бълг.език, история и кулутура.

    Коментиран от #89

  • 89 Македонец

    3 7 Отговор

    До коментар #88 от "Полковник РУМНО":

    Капитане што нямате фолклор че се налага на маса да пеете на Македонски език. Чеот родопските ви песни боли глава.

    Коментиран от #90

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Десетаре

    1 7 Отговор

    До коментар #90 от "Полковник РУМНО":

    Десетаре Македония в последните 600 години е била под Бугарска окупация от 1941 до 44г. Ствоята тъпа логика Турците какво да кажат че сме Турци понеже 500 години е било Турски. Аман от промити Мозъци.
  • 92 Брендилия

    6 7 Отговор

    До коментар #78 от "Нова заплаха":

    Правилно! Сащ искат да затрият България и ще използват точно този капан с РСМ и Албания да влязат в ЕС. Тежко и горко на българския народ заради сбъркани кратуни, англоамерикански роби

    Коментиран от #93

  • 93 Полковник РУМНО

    7 0 Отговор

    До коментар #92 от "Брендилия":

    Кой измисли македонската азбука, коя година и кои са архитектите на азбуката? На македонизма въобще като учение. Като си отговориш на този въпрос, ще разбереш кой иска да затрие България.
  • 94 Полковник РУМНО

    6 0 Отговор
    Брендилия, защо мълчиш? Кофти истина нали? Така е, когато фактите говорят и боговете мълчат. Истинският ПРИЯТЕЛ се разбира по действията му, а не от неговите приказки. Същото е и при ЛЮБОВТА.
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Не Плачи Бубе

    6 5 Отговор
    За пропагандно-идеологическата догма на БКП+ГЕРБ+ДС-МВРо (и техните ПЛАТЕНИ пропагандни "българофили") и партийните функционери на днес приватизирания "наци-социалистически възродителен" процес, може да е неприятно, но строго фактологически, документално и исторически, СЪЩНОСТТА на Царство България в началото на 1940-те трябва да се наименова и пренапише в учебниците и паметните плочи и в М-ия и в Б-ия като БЪЛГАРСКИ ОКУПАЦИОНЕН НАЦИ-МОНАРХО-ФАШИЗЪМ, поради това, че:
    1.) ЦБ-ия е било обвързано с фашистка Италия - царица Йоана на Борис-3 е щерка на италианския крал Виктор Емануил и много от италианските фашистки практики и мурафети са били внесени и наложени в ЦБ-ия след 1934г.! Плюс Италия е съюзник на ЦБ-ия по 3-старания пакт! Т.е. ФАШИСТКАТА СЪЩНОСТ на ЦБ-ия е очевидна!
    2.) ЦБ-ия още през 1940 г., преди да стане съюзник на наци-социалистическия 3-ти Райх по 3-страния пакт, въвежда по хитлеровия наци-социалистически модел и прилага потиснически, геноцидни и мародерски наци-закони! Т.е. и НАЦИ-МОНАРХИЧЕСКТА СЪЩНОСТ на ЦБ-ия е очевидна!
    3.) Във всички международни договори м/у ЦБ-ия от една страна и от друга страна 3-ия Райх и/или Фашистка Италия, допуснатото българско присъствие в окупираните от 3-тия Райх и Италия части от Кралство Югославия и Кралство Гърция (с куизлингово правителство!) се дефинира като ОКУПАЦИОННО! Включително и 4-те български корпуси заменили германските военни части са се наричали официално "ОКУПАЦИОННИ КОРПУЦИ"!

    Коментиран от #99, #108

  • 98 Радко Михайлов

    5 10 Отговор
    Абе този ЛуБчо €-Булгарофило$ки като български гражданин, да не се натиска за включване в листите на БКП-ШАЙК@Т@ и Д$-патриотарстващата $Г@Н за изборите за депутати за българското Народно събрание, а?! Щото лукавата нечистоплътна меркантилност е изписана на лицето му!

    Коментиран от #101

  • 99 Полковник РУМНО

    8 0 Отговор

    До коментар #97 от "Не Плачи Бубе":

    Фамилията Кобурготски докара на България 3 национални катастрофи. Така,че нищо ново не казваш. По важното е, че измислената 44-та година македонска азбука и македонизма целят да заличат българският корен, език и култура в РСМ.
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Полковник РУМНО

    7 1 Отговор

    До коментар #98 от "Радко Михайлов":

    Пишеш глупости.
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Мод

    4 0 Отговор
    Има чувството че с албанците в македония по лесно ще се разбираме.Жалко.
  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Полковник РУМНО

    6 0 Отговор

    До коментар #102 от "Скопjе":

    Апропо: - Нямa eтнoc мaкeдoнци,тъй като то е гeoгрaфcкo нaимeнoвaниe.Нeщo дeтo гo нямa кaк дa гo признaeм, вce eднo дa кaзвaмe, чe имa eтнocи:шoпи, трaкийци, мизийци, рoдoпчaни, бaлкaнджии, дoбруджaнци..., нe иcкaтe дa гo ocъзнaeтe.
  • 107 Съдията Дред

    2 0 Отговор
    В предложенията си Люпчо засегна и темата за разкриване на фактите за репресиите срещу българите в Македония след 1944, за хилядите убити, над 100 000 преминали през лагери. Ако става дума за прошка, да я поискат от собственият си народ, че са го тормозили, и принудили да живее в лъжа.
  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Бай Ган

    0 0 Отговор
    Прав е 2020 сме Комитиииии! Дреми и на Европа за бедните БАЛКАНДЖИИИИИИИИ!!!!!!
  • 110 Калоян

    2 0 Отговор
    Не назованото трето гражданство е силно обезпокоително! Иначе от думите му става ясно, че е истински политик, освен ако не е поредната перфидна лъжа целяща всичко да утихне. Истината, която никой "македонски" политик не може да изрече е, че няма нито макединия, нито република северна македония, нито македонски народ. Някой по-напред в коментарите много точно го написа: "Македония е географска област", добавям , част от България. Следователно както не може да говорим за пиринчани като отделен етнос/народ или родопчани, или рилчани, или шопи и т.н. така не може да става дума да има македонски етнос/народ, а за страна и държава македония абсурд. Сърбите са сви-ните на Балканите. Ще бранят нищожното си отдавна мъртво "царство" докато последният от това племе не умре. Но това е проблем, защото прицесът е бавен, а старите насаждат омраза в младите, тоест възпроизвеждат се. Предложението на Любчо Георгиевски е в правилната посока, но сърбоманите ще се борят до кръв да си остане само предложение.

    Българи от Македония, ние никога не сме ви забравяли. Борете се за Българската си идентичност. Този момент е уникален исторически шанс да си останете Българи и да не бъдете претопени. С вас сме до гроб, и след това! Българската история е ваша история.
Новини по държави: