3 Март, 2021 19:48 2 079 8

Разпуснаха крайнодясна групировка във Франция

  • франция-
  • полиция-
  • женерасион идантитер

Процедурата беше започната в средата на миналия месец

Разпуснаха крайнодясна групировка във Франция - 1
Снимка: БГНЕС

Във Франция днес беше разпусната крайнодясната групировка "Женерасион идантитер" (ЖИ) (Поколение на идентичността), съобщи министърът на вътрешните работи Жералд Дарманен, цитиран от Франс прес.

Тази групировка "подбужда към омраза и насилие", аргументира той решението, което обяви в публикация в Туитър.

"Това сдружение и някои от активистите му трябва да се възприемат като държащи реч на омразата, подбуждаща дискриминация или насилие към хора заради техния произход, раса и вероизповедание", а поради "своята форма и организация от военен тип може да се разглежда като частна милиция", написа още Дарманен, цитиран от novini.bg.

Процедурата беше започната в средата на миналия месец от вътрешния министър с изпращането на изложение с аргументи до ЖИ, която имаше срок да отговори до 24 февруари.

В заповедта за разпускане се споменават и "връзките с крайнодесни групировки, от които ЖИ получава логистична подкрепа и които защитават идеология, призоваваща към дискриминация, насилие или омраза в името на расови или супремасистки теории".

Отбелязва се, че групировката е получавала дарения от Брентън Тарант - австралийският бял супремасист, който през март 2019 г. уби 51 души при терористични атаки срещу две джамии в Крайстчърч, Нова Зеландия.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 въпрос

    27 4 Отговор
    А супремасистката теория "ционизъм" кога ще бъде забранена?

    Коментиран от #3

  • 2 А дано

    23 2 Отговор
    Повече и повече такива групи. То те се появяват благодарение на вашата джендърска политика и меки китки.

    Коментиран от #4

  • 3 Отговор

    11 1 Отговор

    До коментар #1 от "въпрос":

    Когато затворят фабриката за тролове ще получиш реален отговор
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Stéphanie 🎲

    13 1 Отговор
    !!!!Това е само началото ще има много нови такива групировки ..
    Éric Zemmour ми е много интересно каво ще каже по този въпрос -по CNEWS 😉😂😁
  • 6 ХайлАдолф

    12 2 Отговор
    А кога ще забранят проеврейския слугинаж и ционистките нападки .
  • 7 Майн Кампф

    14 0 Отговор
    Нищо не може да бъде разпуснато и заличено , защото идеалите , ценностите и свободомислието на нормалните хора , не може да бъде разпуснато и задушено от шайкаджендъртолерасти .......
  • 8 Нелогично е

    14 0 Отговор
    Този акт срещу въпросната групировка може да одобри само онзи, който не е бил принуден постоянно да контактува с лицата, на които Митеран преди повече от 30 години даде френско гражданство и които след това довлякоха от Северна Африка многолюдните си семейства, създадоха истински анклави в сърцето на Франция, увиснаха като на виме на френските социални фондове и за благодарност започнаха агресивно и ожесточено да се опитват да налагат своите културни традиции, предразсъдъци и фанатизъм.
Новини по държави: