4 Март, 2021 14:22 2 430 10

Всеки трети италианец е на диета

  • sir-
  • диета-
  • храна-
  • средиземноморска диета-
  • италия-
  • затлъстяване-
  • спорт-
  • коронавирус

36% от италианците отслабват със средиземноморската диета

Всеки трети италианец е на диета - 1
Снимка: Shutterstock

Един на всеки трима италианци обръща специално внимание на начина, по който се храни по време на пандемията, предаде SIR (Servizio Informazione Religiosa), позовавайки се на Асоциацията на италианските земеделци (Coldiretti).

36% от италианците са били принудени заради ограниченията, свързани с коронавируса, да обърнат специално внимание на храната, защото не могат да спортуват. На помощ на италианците идва прочутата средиземноморска диета, която преди десет години беше включена в списъка на нематериалното културно наследство на ЮНЕСКО.

В средиземноморската диета се набляга на плодове и зеленчуци, риба и мазнини като зехтина. От Асоциацията на италианските земеделци посочват, че се е увеличило търсенето в страната и чужбина на местните продукти. Заради по-горещата зима по пазарите вече има и плодове и бобови култури, месец по-рано от очакваното. В Италия от началото на пандемията са потвърдени близо три милиона инфекции с коронавирус. Заради ограничителните мерки много бизнеси бяха изправени на ръба на оцеляването си.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Поредната

    10 1 Отговор
    изсмукана от пръстите статия-само и само да напишем нещо. Пълен смях
  • 2 Шпек

    7 2 Отговор
    Милиони Българи също са на диета по неволя,кой безработен,кой с ниска заплата.Не могат хората да си позволят месо,риба,хайвер,шампанско.Гладуват,защото сме най—бедната държава в Еврообора.

    Коментиран от #6, #8, #9

  • 3 И ТУКА Е ТАКА

    5 3 Отговор
    БОРИСОВ И ПЕЕВСКИ НЕ СА , ВСИЧКИ ДРУГИ НА ДИЕТА - ФИНАНСОВА , ЗДРАВНА , МЕДИЙНА , АБЕ ВСЯКАКВА
  • 4 Офф, леле

    3 1 Отговор
    Те били на диета, защото отслабвали. А аз си помислих, че заради пандемията са обеднели! ;)
  • 5 Гошо

    3 2 Отговор
    И при нас е така, пълно с фиданки, я Пеевски, я войводата, че и падишаха е замязал на артелчик от диети!
  • 6 ТКЗС Гьон Сурат

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "Шпек":

    Кое му е бедното на държавата!? Само през 2020г. се строят 5 616 нови жилища (виж сайта наНСИ), в банките има 93 000 000 000 (деветдесет и три милиярда) лева депозити, годишно се купуват 180 000 бр. автомобили...
    Някой ни каза, че сме равни и издигна девиза "От всекиго според възможностите, всекиму според потребностите". Тези които си бяха гладни (безимотни, мързеливи и глупави) и слизаха от Балкана и с шмайзерите направо в мандрите и си пазаруваха безплатно от благата на човешкия труд и сега са си "гладни" и децата им, и внуците им... Само тъпаците още си чакат държавата да им дава и плач се носи до небето за заплатици, за здравеопазване и да се раздават дипломи за по-лесно уреждане на държавни службици... и през това време селяндурите станаха господа с претенции!!!
  • 7 Stéphanie 🎲

    1 4 Отговор
    Ами там е голям проблем макарони ,спагети ,лазаня ,пица толкова вредно и без грам витамин🥴Нашите аф....раби защо са закръглени 😂😆защото на повечето помощите стигат за макарони 😉 ако успеят да си купят малко месо 😜😂😉🤪🙃🤣.Друго си е морските дарове -15 бр .стриди от специална ферма не от магазин закупени нямам доверие дали са пресни и си избирам и големината със лимон какво му трябва повече на човек ми стига за обяд или вечеря със чаша вино два пръста не пълна до горе или миди Сен Жак със сос запичат се във фурната.За обяд само салата Айсберг ,моцарела и малки доматчета е напълно достатъчно и малко парче бифтек .Без хляб да не говорим макарони и спагети кошмар напомня за една забавна реклама 😂

  • 8 де го чукаш де се пука

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "Шпек":

    Във статията пише за диета,затлъстяване ,вредни храни както Ганьо със баничката сутрин ,пържените питки ,сланина , кренвирши,шпек салам а това каква отрова е попитай някой ветеринарен доктор.За здравето на хората се пише не кой колко е богат така си я докарал никой не ти е виновен.На колко килограма си сто и колко със корем като бременна жена ?
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 във Русия и Шпек няма да има

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Колбас":

    Ама във Факти се кълне във вечна любов към блатото.Императора им пари не дава само по някоя купейка да не премяцат от глад 120 евро заплата си е самоубийство
Новини по държави: