Last news in Fakti

5 Март, 2021 13:36 1 497 8

Отново в ефир! Връщат YouTube канала на Тръмп, когато рискът от насилие намалее достатъчно

  • доналд тръмп-
  • youtube-
  • twitter

Съгласно правилата на платформата, канал, който получи три предупреждения за по-малко от 90 дни, се закрива окончателно

Отново в ефир! Връщат YouTube канала на Тръмп, когато рискът от насилие намалее достатъчно - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Каналът на Доналд Тръмп в YouTube, който беше блокиран на 7 януари, ще може да възобнови работа, когато рискът от насилие спадне достатъчно, заяви ръководителката на видеослужбата на Гугъл Сюзан Войчицки близо два месеца след нахлуването на радикални привърженици на Тръмп в Конгреса на САЩ, предаде Франс прес.

"Искам да потвърдя, че ще отменим замразяването на канала на Доналд Тръмп, когато преценим, че рискът от насилие е намалял", каза тя в интервю за Атлантическия съвет. След смъртоносното нападение над Капитолия бившият президент на САЩ беше баннат от големите платформи за подстрекаване на свои поддръжници към насилие.

Туитър го е блокирал доживот, а Фейсбук замрази участието му безсрочно, но надзорният му съвет ще се произнесе за евентуално завръщане на милиардера републиканец, предаде БТА.

"Предвид вчерашните предупреждения на полицията на Капитолия за потенциално нападение днес, смятам, че е достатъчно ясно, че продължава да има висок риск от насилие", каза Войчицки. Вчера мерките за сигурност в Капитолия бяха повишени след съобщение, че въоръжена милиция иска да нападне сградата на Конгреса.

Доналд Тръмп месеци наред се опитваше да дискредитира президентските избори, като твърдеше, че ще има, а след вота, че е имало, масови измами. В неделя, в първата си реч след напускането на Белия дом, пред участниците в Конференцията за консервативно политическо действие в Орландо, Флорида той все така не призна изборното си поражение и намекна, че може пак да се кандидатира през 2024 г.

YouTube ще се опира на полицейските доклади, за да прецени дали да допусне Тръмп отново в канала му.

"Когато каналът му бъде отново активен, ще разгледаме съдържанието, за да видим дали то нарушава нашите правила за насилието и спазването на честността на изборите", каза Войчицки.

Съгласно правилата на платформата, канал, който получи три предупреждения за по-малко от 90 дни, се закрива окончателно.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаха

    2 11 Отговор
    Стана за смях вече може и водещ трябват му парички много 💰
  • 2 Семейство симпсън

    11 0 Отговор
    Чакаме старта с нетърпение!
  • 3 Ютюб

    6 12 Отговор
    кога ще спре каналите на руската пропаганда?
  • 4 Бачо Киро

    18 0 Отговор
    Уффф, тея дето искат да "нападнат" Капитолия баш канала на Тръмп ще ползват ... Да не говорим, че нападението на Капитолия не е било баш нападение, нито е било смъртоносно. "Нападателите" никого не са убивали, че да е смъртоносно. Точно обратното беше.
  • 5 Бай Шиле

    15 1 Отговор
    Г-н Стайков,на кое място са САЩ по "свобода на словото" и Правата на човека?
  • 6 Хохо

    1 9 Отговор
    За рубли Тръмп винаги готов
  • 7 Stéphanie 🎲

    8 1 Отговор
    Надявам се със очакване Тръмп да се върне не само във тубата а във White House Down - да продължи да защитава "величието на Америка" 👍.Надявам се Доналд Тръмп-младши да продължи делото на баща си .Хубавите хора винаги са наказани като Саркози все хора достойни за уважение.Надявам се и във Европа ( "Стената на Тръмп"европейската такава за мигранти) скоро по един като Тръмп за президент !!!!Да върне величието и европейската мечта !!!!
  • 8 нашия

    4 0 Отговор
    а кой определя колко е голям риска от насилие???!! ако е ТУБАТА..то те трябва да са и големи социолози освен ццензури...