Last news in Fakti

6 Март, 2021 09:14 2 975 4

ЕК и САЩ замразяват всички мита, наложени в спора между Airbus и Boeing

  • сащ-
  • европейска комисия-
  • боинг-
  • еърбъс

Урсула Фон дер Лайен е поканила президента Джо Байдън на Глобалната среща на високо равнище, посветена на здравето в Рим, която ще се проведе на 21-ви май

ЕК и САЩ замразяват всички мита, наложени в спора между Airbus и Boeing - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и президентът на Съединените щати са се разбрали да замразят всички мита, наложени в контекста на спора между Airbus (Еърбъс) и Boeing (Боинг), както за авиационни, така и за неавиационни продукти.

Това е станало в проведения днес разговор между двамата

"И двамата се разбрахме да се съсредоточим върху решаването на спора на основата на работата на нашите търговски представители.

Това е отлична новина за бизнеса и индустриите от двете страни на Атлантика и много положителен сигнал за нашето икономическо сътрудничество в предстоящите години", се казва в разпространено изявление на Европейската комисия.

Двамата са обсъдили също пандемията от COVID-19 и ваксините и са подчертали, че ЕС и Съединените щати са най-големите им производители и имат силен интерес да работят заедно за доброто функциониране на глобалните снабдителни вериги.

Фон дер Лайен е поканила президента Байдън на Глобалната среща на високо равнище, посветена на здравето в Рим, която ще се проведе на 21-ви май.

Председателката на Комисията е благодарила горещо на президента за завръщането на Съединените щати в Парижкото споразумение за климата.

"Предложих да координираме по-тясно политиките си и мерките спрямо Русия, особено по отношение на Източна Европа", подчертава тя.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ***

    2 0 Отговор
    До 21-ви май, я камилата, я камиларя!
    На Банката се показва смъртния акт от джобчето!
  • 2 Бойнг

    0 0 Отговор
    Губят щото имат много дефекти и падат един след друг 😂
  • 3 гост

    3 0 Отговор
    Airbus е МНОГО по-добрият, безопасен, модерен и измислен самолет, колкото по-рано го разберат американците, толкова по-добре затях. Когато търся самолетни билети, един от критериите ми е самолета да не е Боинг, особено 737 макс.
  • 4 Лайен

    4 0 Отговор
    "Предложих и да контролираме по-тясно политиките си и мерките спрямо Русия, особено по отношение на Източна Европа" Демек да не им даваме думата а само да слушкати изпълняват като Боко