Last news in Fakti

12 Март, 2021 09:44 7 189 65

Пендаровски: Каракачанов няма тежест в България, аз се занимавам с Радев и Борисов

  • северна македония-
  • стево пендаровски-
  • преговори-
  • красимир каракачанов-
  • ес-
  • бойко борисов-
  • румен радев

Скопие ще изчака провеждането на изборите в България

Пендаровски: Каракачанов няма тежест в България, аз се занимавам с Радев и Борисов - 1
Снимка: БГНЕС

Пробив по отворените въпроси между Скопие и София не трябва да се очаква, докато не се проведат изборите в България на 4 април и бъде сформирано ново правителство. Това заяви президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски в интервю пред скопската ТВ 21, предаде агенция "Фокус".

Той казва, че допълнителна трудност е, че в България по отношение на някои въпроси, свързани с РСМ, има политическа приемственост от десетилетия. „Всички са обединени около онези политически възгледи, които ни пречат да влезем в ЕС и за които не можем да водим преговори - като език и идентичност“, констатира Пендаровски. По отношение на списъка с имена на опозиционери в югозападната ни съседка, за които Красимир Каракачанов твърди, че имат българско гражданство, държавният глава казва, че на Каракачанов се дава много повече пространство в медиите в сравнение с политическата му значимост, както в България, така и в Северна Македония.

„Не мисля, че политическото му портфолио заслужава това внимание. Бих се занимавал със сериозни политически играчи като президента Радев, премиера Борисов. Говорих с Радев и той не се отклони нито на сантиметър от принципите си. Но той обясни аргументите си без политически фолклор, не като споменатия господин“, добавя Пендаровски. Той смята, че участието на международната общност би било добре дошло, особено в комисията по исторически и образователни въпроси. „Две балкански държави, ако обсъждат историята, никога няма да се съгласят. Ето защо е добре чужденците да бъдат включени първо в комисията като консултанти, тъй като работата на комисията до момента не дава надежди, че ще се стигне до решение“, смята Пендаровски.

По отношение на предложенията на Любчо Георгиевски държавният глава каза, че Георгиевски винаги е бил нестандартен политик, което е добра черта в политиката, която трудно минава на избори. Според Пендаровски, от петте точки на Георгиевски, първата за краткото и дълго име на държавата не е спорна за него, за да се даде обяснение, че в името няма териториални претенции. „Има и неща, които не са добри и приемливи. Но няма дебат, не сме научени да дебатираме с хора, които имат коренно различни възгледи. Всичко трябва да се обсъжда и трябва да се казва открито кое е добро и кое не, с аргументи, за да се обсъжда точка по точка“, каза Пендаровски.

По отношение на ангажимента на специалния пратеник на правителството за България Владо Бучковски, президентът заяви, че той не е „наивен и глупав политик, а напротив човек, който много добре познава отношенията между двете държави и може да помогне в спора“. „Той е установен в България, може да се види с всички и да не е специален представител. Има връзки, не казвам, че той ще реши проблема, но действията му няма да бъдат безполезни“, каза Пендаровски и добави, че за съжаление неговата позиция се подкопава. Коментирайки факта, че само 328 души от Северна Македония са се регистрирали да гласуват на изборите в България, въпреки твърденията, че в страната има 110-120 хиляди души с български паспорти, той каза, че не е изненадан. „Нашите граждани имат български паспорти и това започна, когато България се присъедини към ЕС. Но не вярвам, че преброяването ще наброява 110-120 хиляди, както пишат в България, независимо че има хора с паспорти, за които е известно защо са ги взели“, каза президентът на югозападната ни съседка Стево Пендаровски.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Stormtrooper

    91 12 Отговор
    Пенделовски,ти па къде имаш тежест ?

    Коментиран от #32, #49, #52

  • 2 покруса

    80 6 Отговор
    Как Каракачанов да няма тежест,бе пич? Поне е 130 килограма. Няма тежест друг път!

    Коментиран от #28

  • 3 българин

    10 58 Отговор
    Този е чист българин -"Каракачанов няма тежест в България, аз се занимавам с Радев и Борисов", няма ли кой да му каже, че и тримата са подопечни на Кремъл, ако иска да има резултат, никой от тримата не му е нужен, направо при путинката.

    Коментиран от #13

  • 4 Каракачановица

    26 9 Отговор
    Има тежест само като е върху мен,ама ако не се шмугне в Парламента,и ще го изритам и аз..
  • 5 хъхъ

    31 12 Отговор
    Има тежест, държавна сигурност е зад него.

    Коментиран от #34

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Достойна присъда

    38 8 Отговор
    Като килограми тежестта на Шкембака е много повече от твоята Стево!
  • 8 НИ мое тъй да думате за чиляка:)

    19 15 Отговор
    Обидиха наш'то шкИмбе. шЪ 'земИ да отслабнИ от мъка сЯ.
  • 9 Ади ва!

    12 10 Отговор
    И нема смисла да се занимаваме со Боју Симитлиата! Тој е будала./и с боко тиквота няма смисъл да се занимаваш,той е умник/
  • 10 Хахаха

    19 35 Отговор
    Колкото е твоята тежест, толкова е и на Радев, ама то Господ събира, нали знаеш.
  • 11 Наблюдател

    16 11 Отговор
    Е , как ? Ако Каракачанов не подсигурява държавни имоти на синята щатско-турска мафия , тогава кой ?

    Виж : "Публикувано във факти.бг: Продава ли Министерството на отбраната необичайно много имоти в края на мандата си"

    Коментиран от #15

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Ленин

    3 9 Отговор

    До коментар #3 от "българин":

    Че той с Путин си пие чая и заедно ходят за щуки в република Тува.
  • 14 Достойна присъда

    33 4 Отговор
    Стево се опитва с помощта на чужди сили да наложи македонската позиция в отношенията с България,разчитайки че като територия са необходими на запада,не трябва да му се позволява СМ трябва да признае общата история и да се откаже от териториални претенции за да разчита на някакви отстъпки!
  • 15 Българин

    14 12 Отговор

    До коментар #11 от "Наблюдател":

    В България сме! Кой мислите, че ще победи ? Фактите, или синята натовска дружинка, към която са и Гешев и Каракачанов ?
  • 16 Троянеца

    12 13 Отговор
    Каракачанов има собствена маса да закачи и сателити около трапезата, на станционарна орбита. Скоро обаче се очаква ужасен колапс. Звездата слънце БМБ ще угасне и тогава да му мисли македонеца от Русе.

    Коментиран от #18, #59

  • 17 Петър

    22 2 Отговор
    А аз ще изчакам преброяването на населението в РСМ, което започва скоро и после ке се шалим яко.

    Коментиран от #54

  • 18 Наблюдател

    15 6 Отговор

    До коментар #16 от "Троянеца":

    Не го мисли ! Турците и янките все ще намерят място за слугата си , дето за техен кеф е всявал раздори между българи , макета и сърби .

    Коментиран от #55

  • 19 Браво...

    8 17 Отговор
    Много добре казано... Време е пещерният кремълско-сръбски патрЕотизъм да отстъпи, и се градят отношения на прагматична основа, без алабализмите на псевдо патриоти.
  • 20 макиокп

    36 3 Отговор
    То на вас цялата ви държава, дето си сменя името като мръсни гащи, няма тежест, бе, Мунчо! Къде си тръгнал да се пениш?
  • 21 Да ве

    12 5 Отговор
    Как да няма тежест йе, глей го че тежи половин тон без торбичката !
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Перо

    33 1 Отговор
    Тоя цайс за какъв се има? Един случайник със самочувствие и простотия,щом са му втълпили,че изборите ще променят нещо. До сега не разбра,че става въпрос за историческа истина,а не коя лъжа е удобна или не на измислената неетническа “нация” в РСМ.
  • 25 Ю.Кортес

    13 15 Отговор
    Каракачанов е един провокатор

    Коментиран от #29

  • 26 3,14К

    11 9 Отговор
    Не стана ясно какви са аргументите на чекмедже бей и кореспондират ли с някакъв фолкрор,освен безкнижнина и корупция.
  • 27 Перо

    42 1 Отговор
    Защо Пендаровски не беше толкова ербап с гърците,но веднага се отказа от “”античната” история и Ал.Македонски.Бързо прекръсти стадиони и летища. Грешка на БГ беше,че не постъпи по същия начин,като гърците.Измислената държава се крепи на открадната история и исторически личности,които са писали само на бълг.ез.,защото не е имало македонски.Няма нито едно писмо,нито една бележка,написана на македонски ез.от Гоце Делчев,който смятат,че е техен. И тези факти се крият и никога не се споменават,защото без Г.Делчев рухва всичко измислено в измислената македонистка държава.
  • 28 Иткаф

    9 11 Отговор

    До коментар #2 от "покруса":

    С тая осанка може да е 130кг. Само ако е висок Един и двайсет. Но не това му е недостатъкът на доносникът интригант от КГБ/ДС.
  • 29 Астерикс

    9 11 Отговор

    До коментар #25 от "Ю.Кортес":

    Абсолютно ! ЦиРейУ първо подмени истинските бг патриоти ( национал-радикали и християн-демократи ) с удобни от Атака . Но и това им се видя малко на турци и янки , та измислиха НФСБ Симеонов и ВМРО Каракачанов .
  • 30 Павел Пенев

    27 7 Отговор
    Г–н Пендаровски вашата тежест в политиката също е под съмнение. Но можете съвсем спокойно да си водите исторически бележки преподавани от Кр. Каракачанов.Не се опитвайте да опровергавате безспорните исторически факти. Това е безсрамно.
  • 31 Номер 5

    9 17 Отговор
    За истинската патриотична организация Възраждане която ще потърси отговорност на хунтата за 12 годишните грабежи

    Коментиран от #33

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Наблюдател

    6 10 Отговор

    До коментар #31 от "Номер 5":

    Истинско Възраждане на Отечеството - с бюлетина 12

    Коментиран от #50

  • 34 Държавна сигурност

    2 6 Отговор

    До коментар #5 от "хъхъ":

    Не сме зад него,КГБ е зад него.Ние всички сме пенсионери поне от 11 години.
  • 35 Живко

    3 6 Отговор
    Не се занимавай с Тиквата не си струва да си оплескаш костюма
  • 36 пусто в празно

    6 13 Отговор
    Шкембе-войвода осмо-мартенски безспорно се изложи, размахвайки една карта за чиято автентичност българската историография няма единна позиция - просто защото няма достъп до оригиналния документ. Подобни действия може да доведат до откриването на втори и трети "фронт" - с Гърция и със Сърбия - нещо което противоречи на всякаква военна стратегия и тактика ( защото все по ясно става , че с РСМ реално сме във война, нищо че не е с пушки и танкове. А част от стратегията на РСМ е именно откриването на такива допълнителни "фронтове" и простотиите на Шкембе им идват дюшеш ).
    А иначе по отношение на интервюто - нищо ново - България е виновна за всичко, тя пречи , тя рекетира, тя трябва да направи компромиси и отстъпки, тя трябва да бъде наказана, тя трябва да допусне чужденци да "тълкуват" собствената и история ( защото македонска такава - НЕ СЪЩЕСТВУВА !! ).

    Коментиран от #42

  • 37 Тодор Живков

    5 15 Отговор
    Прав е човекът. Каракачанов е нула и малко се разду като такъв. Иначе добре знае на кого е продал български паспорти. Нали това му е най-доброто му постижение във властта.
  • 38 Алооо

    17 1 Отговор
    Да ти видя пендарата, Пендаровски.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 устойчив е

    3 3 Отговор
    Що тъй ба Пенда , Шкемби е слонската хлебарка , оцелява при всеакви условия , топ не мое да го млъдне .
  • 41 Кси

    8 0 Отговор
    С българския народ се занимаваш, аланкооолу
  • 42 Кси

    13 0 Отговор

    До коментар #36 от "пусто в празно":

    Те фронтовете с Гърция и Сърбия не са затваряни, тъй че споко, винаги са действащи против България, за всяко нещо, вътрешните си проблеми решават като затварят БГ граница, да пречат на нашите производители, не са спирали обидите, чудя се нашите за какво им осигуряват доходи чрез туризъм
  • 43 Кси

    13 0 Отговор
    Педаловски, допускат ли мисълта, че все още не смеят да,се самоопределят като българи, понеже им организирате проблеми
  • 44 Ти се занимаваш с Борисов

    10 0 Отговор
    А той те минава с 200
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 temerut

    7 0 Отговор
    Каракачанов да няма тежест?Това е виц!А тоя с кантара да разбере,че всеки ще изгуби тежест в БГ,ако им отстъпи дори една запитая!
  • 47 MGewehr

    9 0 Отговор
    На србомакетата света само през крив макарон да го гледат и до "београдкиo пашалък"само!
  • 48 Тежи

    3 2 Отговор
    цели 300 кг.
  • 49 Пен...далофски

    12 0 Отговор

    До коментар #1 от "Stormtrooper":

    Е УДБАШ и сърбомакедонски губернатор ,а в главата му кАнти " Да живео друже Тито " и Югославиа
  • 50 хъм

    5 0 Отговор

    До коментар #33 от "Наблюдател":

    Тия па кои са
  • 51 cornholio

    7 0 Отговор
    Южната бановина голема дАржава стана....
  • 52 Пенетрофски

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Stormtrooper":

    ГьоДа изумено като сюрпризиран изозадзе ,очилат язовец и не знае ,да тебе от мАка или оД удоволстФие
  • 53 Хмммммм

    4 0 Отговор
    Ако към една 0 прибавиш още една 0 се получава 00.
  • 54 Немой с лошо

    1 5 Отговор

    До коментар #17 от "Петър":

    Защо искаш да ги бият ората? Шкенбе войвода брои продадените пасоши, ама броячката ке биде "со кротце и со благо, а и малце со кютек". Така че, в протоколите може да се окаже, че няма нито един пасош со бугарско ЕГН.
  • 55 Знаещ

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Наблюдател":

    Място при Бин Ладен, при Кадафи и т.н.? Там са определили местата за свои хора.
  • 56 винкел

    9 0 Отговор
    Как са взели български паспорти без да докажат български произход?
    Явно преброяването ще е фалшиво!
    Ако не се запишат като българи при преброяването-да им се отнемат паспортите.

    Коментиран от #60

  • 57 Българин

    5 1 Отговор
    И двамата са русофилистици и ченгета срам и жалко за избитите българи
  • 58 Прав е

    1 11 Отговор
    НAЦИOНAЛИЗМA И ШOВИНИЗМA ca пocлeднитe cкрити убeжищa нa КOМУНИЗМA, a Кaрaкaчaнoв cи e cтaр прикрит кoмуниcт и с ДЕЙСТВИЯТА си и изказванията си е пoзoр зa прoeврoпeйcкoтo прaвитeлcтвo нa ГEРБ, зaщoтo в 21 вeк Европейския Съюз не търпи национализъм, шовинизъм и междусъседни държавни спорове, А иска премахване на границите и обединение на народите в ЕС, затова Партията на Каракачанов трябвa дa бъдe cъc зaкoн зaбрaнeнa като вредна за България !!!
    Слeд кaтo нaпрaви вcичкo възмoжнo зa дa ни нaмрaзят мaкeдoнцитe, Кaрaкaчaнoв не трябва и да си помисля да припарва в следващия парламент, защото може още повече злини да донесе на България И прав е Пендаровски като казва че Каракачанов няма тежест в България, а иска да разговаря с международника Бойко Борисов -Обединителят на Балканите...!!!

    Коментиран от #61, #63

  • 59 Кси

    2 1 Отговор

    До коментар #16 от "Троянеца":

    Кажи си, че си комунист, троянците не са такива
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Памук

    7 3 Отговор

    До коментар #58 от "Прав е":

    вие на някаква дрога ли сте в момента.. Педаловски да си гледа в кочинката... скопяните, били ни намразили заради Каракачанов ... алоо те са си зомбирани отдавна ... да си живеят в скопието от гипсокартон и да си мразят ... омразат ще ги убие..важното е ние да сме добре, че вече са супер досадни
  • 62 Libre comments air

    5 0 Отговор
    Стефко Пендарев не е разбрал че който и да спечели изборите...нищо няма да се промени и никой няма да клекне при макетата...
    Да пуши....к....ц...
  • 63 Герд Мюлер

    3 0 Отговор

    До коментар #58 от "Прав е":

    И да се махне Каракачанов от политическата сцена, българският нарос е единен по отношение на интеграцията на РСМ в ЕС.
    Прочети статията на доц. Лъчезар Стоянов в "Дневник" озаглавена "Има решение на македонския възел" и тогава ми отговори колко е прав този Стафан Пендаров (така се е казвал дядо му, а той се "лепнал" името Стево Пендаровски, за да заприлича на истински македонец).
  • 64 Джордж Бест

    1 0 Отговор
    Тъй като Каракачанов не е на твойто ниво, защо се криеш и не преговаряш с президента Радев. Нали и ти си президент. А се криеш. Между впрочем, всички политици от РСМ изчакват нашите избори, а дотогава инвестират хиляди евро и обикалят Западна Европа да вербуват политици, които и хабер си нямат относно тяхната кражба на история. Всяка седмица някой политик е на Запад и дава интервюта, пресконференции, семинари, международни форуми и обработват мозъците на Европейските лидери. Гнусна работа!
  • 65 чакал

    0 0 Отговор
    Сръбското разстройство не им е само в червата, ами патологично в главата !
Новини по държави: