Last news in Fakti

12 Март, 2021 10:47 2 135 7

Европейската прокуратура готова да започне работа с по-малко прокурори

  • ес-
  • прокуратура-
  • лаура кьовеши

Призив за по-бърз избор

Европейската прокуратура готова да започне работа с по-малко прокурори - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Европейската прокуратура може временно да започне работа с ограничен брой прокурори. Това обяви еврокомисарят по правосъдието Дидие Рейндерс, цитиран от Фигаро.

Решението беше взето по време на съвет на министрите на правосъдието. Европейският главен прокурор Лаура Кьовеши също е съгласна с това.

Настоява се европейските държави да ускорят процедурата по избор на делегирани прокурори. Активност може да осигури готовност на прокуратурата до края на април.

Дотогава всяка страна в Европейската прокуратура трябва да има делегирани прокурори. Работата може да започне и без запълването на всички места.

По план е са 145. Структурата има бюджет от 45 млн. евро.

Работата по нейния старт е в ход.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 zeus

    16 1 Отговор
    Ами така ще е, Каскета предложи 7, които директно не стават и 3ма, които са под въпрос :)
  • 2 каскета

    5 1 Отговор
    може да заеме поста направо на трима от отпадналите. И по безмозъчност и на тегло ще го докара...
  • 3 Рошко

    1 1 Отговор
    Значи облагодетелстването на крадене и корупция да продължи с пълна сила
  • 4 Аз40🏴‍☠️

    2 1 Отговор
    Тази прокуратура, докато не проведе някаква сериозна акция у нас с корумпираните на всеки подиум поставени, просто ще си е поредната замазка на пукнатините на ЕС.
  • 5 𝔄𝔡𝔬𝔩𝔣 ℌ𝔦𝔱𝔩𝔢𝔯'𝔰

    2 1 Отговор
    Жалко за Европа тя ще загуби подкрепата на Бойко той тъкмо щеше да прати няколко прокурора от Пловдив които хващат ромите от столипиново и после ги пускат сега Европа без помоща на скъпите български прокурори е загубена
  • 6 Петима

    1 0 Отговор
    Петко не чакат !
  • 7 кисел

    2 1 Отговор
    Лаура Кьовеши трябваше да изгони и 10-тях.За нищо не стават.Запознати сме с неефективността на Прокуратура и Съд.Наказание и точка.Гешев също е за съд ,заедно с Б. Борисов и цялата компания с тях.
Новини по държави: