Last news in Fakti

15 Март, 2021 11:22 3 265 54

Великобритания ще разглежда Русия като „враждебна държава“

  • великобритания-
  • русия-
  • китай-
  • опасност-
  • борис джонсън-
  • сергей скрипал-
  • сигурност-
  • враждебна-
  • враг

Русия е най-голямата заплаха за сигурността на Великобритания

Великобритания ще разглежда Русия като „враждебна държава“ - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Великобритания ще разглежда Русия като „враждебна държава“, а Китай преди всичко като „търговски конкурент“, пише The Times, позовавайки се на цялостен преглед на въпросите за сигурността, отбраната и външната политика на страната, който премиерът Борис Джонсън ще представи във вторник, предаде агенция "Фокус".

Според вестника Москва и Пекин ще бъдат третирани по различен начин, тъй като проучването посочва Русия като „най-голямата заплаха, идваща от страна на отделна държава“ пред Великобритания. По-специално, говорим за многократни „агресивни нахлувания в британски води и въздушно пространство“ и готовността на Русия да „убива дисиденти на британска земя“. „Основната заплаха за Великобритания идва от Русия. Прегледът не говори за Китай в подобен смисъл. Китай е конкурент, който се опитва да открадне интелектуална собственост и представлява заплаха за икономическата сигурност. Това обаче не е същото като събитията в Солсбъри“, каза анонимен източник в британското правителство пред изданието, припомняйки предполагаемото отравяне на Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия през 2018 г., за което Лондон обвини Москва.

Друг източник на The Times предполага, че докато Русия е „враждебна държава“, Китай е само „глобално предизвикателство“. По този начин подходът към Поднебесната империя трябва да бъде комбинация от конкуренция, опозиция и сътрудничество, в зависимост от това, което е необходимо в дадена област. Очаква се Джонсън да обяви намерението си да изгради военни способности в киберпространството и да увеличи разходите за нападателни кибер оръжия за противодействие на Москва и Пекин в началото на следващата седмица. По този начин Лондон възнамерява да разшири възможностите на Националните кибер сили, за създаването на които беше обявено през ноември миналата година.

„Цифровите възможности революционизират нашия начин на живот и война, както прави авиацията преди 100 години“, каза премиерът, добавяйки, че страната трябва да има всички възможности, които предоставят кибер способностите, както и способността да се предотврати използването на кибер оръжия срещу Обединеното кралство. В същото време документът посочва борбата с изменението на климата като най-важния приоритет на Великобритания в рамките на председателството на страната на срещите на върха на Г-7 и 26-тата конференция на страните по Рамковата конвенция на ООН за изменението на климата (COP-26), пише The Times.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 поданиците

    94 11 Отговор
    Ами толкова и единствено така си го можете , трябва ви враг иначе ще се разпаднете , но и така ще се разпаднете.

    Коментиран от #2

  • 2 Ивайло

    87 10 Отговор

    До коментар #1 от "поданиците":

    Също като американците - все някой им бърка в г*за и трябва да си измислят "врагове", иначе не могат да съществуват!!!

    Коментиран от #38

  • 3 дедо Герчо

    80 8 Отговор
    ПУТИН ГО ПРЕМЕСТИ ВЪВ ВЕРНИЯ КРАЧОЛ...ХЪХЪХЪ..
  • 4 Даммммм

    84 7 Отговор
    Че то от векове е така-най-големите гадости и зверства по света-не само в Русия идват от Англия..-това е историческата реалност.

    Коментиран от #39

  • 5 Факт

    70 7 Отговор
    Само едно малко червено копче да натисне Императора в Кремъл-и го няма гнусният ви остров.Па вие я разглеждайте както си искате
  • 6 324

    82 7 Отговор
    Русия е враждебна страна, но мангизите на руските олигарси са добре дошли във Великолицемерия, а? То парите не миришат!
  • 7 Долче и Габана

    57 6 Отговор
    Пиратите са най голямата заплаха за човечеството. Но не могат да се примирят че вече са девета глуха и никога няма да са империя.
    До сега Русия не е нахлувала на тяхна територия , обаче обратната се е случвало.
  • 8 Учуден

    55 7 Отговор
    Бе вие се молете Русия да не ви сложи в графата враждебна, че...
  • 9 Анонимен

    7 39 Отговор
    Щом САЩ са враговете, защо не се обединят Русия,Северна корея,Иран, Китай и т.н.

    Защото САЩ са по-малкото зло спрямо Русия .

    Коментиран от #12

  • 10 Та кога

    40 6 Отговор
    са ви нарушавали въздушното пространство и са нахлували в британски води?!? Защо няма потопен кораб, или свален самолет?
  • 11 реалист

    44 7 Отговор
    ако руснаците ги налегне носталгията, приберат си парите и се върнат в родината, англичаните "умират прави". сега ще се получи "цирк" и със сезонните работници. ограничават пребиваването на чужденци, а в същото време няма кой да им обработва и гледа плодовете и зеленчуците.всеизвесно е, че те са мързеливи, неграмотни и алчни, но не отчитат, че времената се промениха и светът не се върти около тях.

    Коментиран от #16

  • 12 Само питам

    31 7 Отговор

    До коментар #9 от "Анонимен":

    А краварите защо се обединиха с васалите си в една организация наречена нато ? Защо не смеят да нападнат някого сами , а все търсят някакви коалиции. Как уж най голямата военна сила не успя да се справи в Сирия с едни талибани на тачанки / Тойота пикап/ .
  • 13 Stéphanie 🎲

    11 40 Отговор
    Русия Е „враждебна държава“, а Китай преди всичко като „търговски конкурент“ за целият свят ‼‼‼ Моите адмирации нямам какво да добавя ИСТИНАТА ‼Свалям Шапка 👍👍👍👍

    Коментиран от #17, #22, #40, #47

  • 14 GnG

    41 3 Отговор
    „Въз основа на резултатите от проучването на материалите, получени в Генералната прокуратура на Руската федерация, на 26 април 2017 г. беше взето решение дейностите на следните ЧУЖДЕСТРАННИ неправителствени организации да бъдат признати за нежелани на територията на руската федерация Федерация: Отворена Русия (ВЕЛИКОБРИТАНИЯ), Институт за съвременна Русия (САЩ) и движението на обществената мрежа Отворена Русия (ВЕЛИКОБРИТАНИЯ) " !

    Някой знае ли, дали Русия има НЕПРАВИТЕЛСТВЕНИ ОРГАНИЗАЦИИ, които да работят на територията на Великобритания и САЩ, с идеята да бъдат СВАЛЯНИ техните ПРАВИТЕЛСТВА ?!
  • 15 Едно копче

    10 4 Отговор
    И С. Пакистан изчезва. Полицията им кара коне и ходят с гумени палки тип сухо дилдо
  • 16 Stéphanie 🎲

    8 38 Отговор

    До коментар #11 от "реалист":

    Защо си мислиш че 🌏 се върти около със сезонните работници ⁉😂😭Ще му намерят решението руснаците па са много работни 🤣🤣😉🍷🍸🍹болен народ ,пиян

    Коментиран от #20, #24

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 другарят

    36 2 Отговор
    Нали преди два месеца обявиха Русия за "враждебна държава"!? На всеки два месеца ли ще го заявяват??!
  • 19 не може да бъде

    30 6 Отговор
    Интересно е защо все пак хората казват -"коварният Албион",а не "коварниат Кремъл"!?Ние сме малък и за съжаление,вече слаб народ и трябва много точно да преценяваме кой кой е -това ще е важно за оцеляването ни!Англичаните са дали много на света ,но по коварство са ненадминати и няма кой да ги стигне скоро!
  • 20 Абе Каунь

    25 5 Отговор

    До коментар #16 от "Stéphanie 🎲":

    Ти от къде разбра кой народ какъв е, нали живееше в САЩ- пиши за тях(модерни, здрави и еднополови)
  • 21 Stéphanie 🎲

    16 10 Отговор

    До коментар #17 от "Хахаха":

    Глупакът има голямо предимство пред образования човек: той винаги е доволен от себе си. - Наполеон Бонапарт😉🥴🤣
  • 22 Маруся

    30 8 Отговор

    До коментар #13 от "Stéphanie 🎲":

    Каква шапка бе Стефчо. Тия англета не са в категорията нито на Русия нито на Китай. Какво се произвежда на острова че да е търговска конкуренция на Китай ? Ягоди ? Една държава с територията на България била военна заплаха за Русия ??!!

    Коментиран от #37

  • 23 пешо

    25 4 Отговор
    руснаците си го преместиха от единя в другия крачол .
  • 24 бръмчалник

    26 2 Отговор

    До коментар #16 от "Stéphanie 🎲":

    Стефанаки , пиратите му намериха решение. Призоваха всички безработни пирати и студенти на абордаж на ягодите. Обаче ядец . Не можаха да изкарат и по 3 дена. То за това като ходят чужденци им удържат 20% данъци , 20% за кралицата , разходи за спане , ток и вода и накрая каквота остане за тях.
  • 25 Наблюдател

    17 3 Отговор
    Отработено британско лицемерие "Готовността за убиване на дисиденти" според тях е по-голямо престъпление от реалното избиване на десетки хиляди с биологично оръжие чиста проба какъвто е "китайски подарък" СО19!

    Коментиран от #26

  • 26 0808

    20 3 Отговор

    До коментар #25 от "Наблюдател":

    .. да не стане така, че Борката на колене да се моли на Путин, както навремето простака Чърчил се кланя на Сталин да подпука немците на Изток, та да освободят бесилката в Ардените където 3 немски дивизии -от тийнеджъри и възрастни хора млатеха ден и нощ съюзените брити, янки и канадци.
  • 27 Сандо

    21 1 Отговор
    Очаквайте в скоро време Белингкат или друга организация,финансирана от британските тайни служби,да излезе с компромати срещу руската ваксина.Войната е обявена,засега ще е информационна,мръсна и подмолна.За гореща нямат сили,средства и смелост.
  • 28 реалист

    21 2 Отговор
    до коментар 16:
    запознат ли си със статистиката в Англия, колко са чужденците като домашни работници, детегледачки, домашни секретари и в други услуги, свързани с ежедневното съществуване на англичаните? ако не са чужденците, ще умът от мързел и глад. не зная руснаците да са търсили "услуги" на чужди граждани в съществуването си.

    Коментиран от #35

  • 29 Путин

    18 3 Отговор
    Има остров, няма остров, що е то?
  • 30 гост

    21 3 Отговор
    Русия в отговор обяви, че ще разглежда англия като Титаник!
  • 31 ПЕНКО

    8 0 Отговор
    .......... НО ЩЕ ПРИЕМА ПАРИТЕ НА РУСКИТЕ ОЛИГАРСИ С НАДЕЖДА И УПОВАНИЕ !!!!!!!!!!!
  • 32 сноу

    12 1 Отговор
    Много правилно ...ама вие най-добре си нахлузете от най-големите памперси/ОТ ТИЯ ДЕТО ПОБИРАТ НАД 5 КГ/че както се казва страх лозе пази...Пък и ако мислите ,че само Русия ви е враг изобщо не сте в час..
  • 33 No Exit

    7 2 Отговор
    Московските олигарси изнесоха Русия към Лондон, седят си там в английските дворци, и продължават да изсмукват всичко от Русия. А бедния руснак живее в същия курник като българина, от Хабаровск до Кемерово - същите грозни блокове, същите разбити улици, същите стари коли. Пази Боже сляпо да прогледне!
  • 34 руски колапс

    2 10 Отговор
    Еми то целия свят ги вижда така руснаците и е съвсем нормално.Такова отношение са си спечелили.НЕ случайно русия е сама ,а единствените й съюзници са остналите отритнати от света терористични държави като Сирия и Иран и няколко други разпадащи се катуни.
  • 35 руски колапс

    2 11 Отговор

    До коментар #28 от "реалист":

    "не зная руснаците да са търсили "услуги" на чужди граждани в съществуването си." Руснаците и да търсят и да не търсят е все тая.Няма кой да отиде в тоя северен катун.Хората тичат към Великобритания и без някой да им се моли.В Русия това не може да го видиш,защото е мизерно и бедно блато.Руснаците са с по-малки заплати от наще и дори българския стандарт на живот е като лукс за руснаците.

    Коментиран от #53

  • 36 Спрете

    0 9 Отговор
    Спрете интернета на кремълските пропагандисти. Ще загубите войната. Дадохте вашите оръжия на Кремъл.
  • 37 No Exit

    2 10 Отговор

    До коментар #22 от "Маруся":

    Великобритания е петата икономика в света. Русия е след Южна Корея и даже не е в десятката. Относно територията, прибавяш Канда и Австралия и Русия съвсем се смали, особено като икономика. Климата на Канада и Русия е подобен -тайга и тундра. 80% от населението живее на юг. Разликата е как и в какво живеят едните и другите.

    Коментиран от #41

  • 38 ХА ХА

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "Ивайло":

    Даже и вибраторите им са китайски, кво ще правят без Китай не знам? ХА ХА ХА!
  • 39 4455

    10 2 Отговор

    До коментар #4 от "Даммммм":

    Да, ако Англия не беше заплашила Русия с война по време на Руско-турската освободителна война 1878 г., Русия щеше да си свърши работата докрай и Турция нямаше да ни е съсед, даже въобще на картата. България щеше да има цяла Южна Тракия. Сега Англия сама не може и да гъкне срещу Русия. Успя да изфабрикува един-единствен шантаж със Скрипал, който ако и даже да е вярно, това не засяга Англия!

    Коментиран от #43

  • 40 Със шапката

    9 2 Отговор

    До коментар #13 от "Stéphanie 🎲":

    си свали и главата- няма никой вътре
  • 41 4455

    10 1 Отговор

    До коментар #37 от "No Exit":

    Аз в дома си нямам нито една английска вещ, имам доста руски и всички нови техники - телевизор, компютър, фотоапарат, флашка, лопата и други са ми китайски. От това съдя кой каква икономика има. Смешно е да се каже че Китай бил икономически конкурент на Англия. Даже и обратното не е вярно.

    Коментиран от #44

  • 42 реалист

    7 1 Отговор
    до "37"
    ха на бас, че след 6 месеця Англия ще прави плахи опити да се върне в ЕС. те няма да издържат без "обслужващият персонал"
  • 43 No Exit

    1 7 Отговор

    До коментар #39 от "4455":

    80% от руснаците родени 1923 са убити и заровени към 1946. Жалко за един опустошен народ. Кралството им помогна много през войната, но такива реки от кръв текат само при Сталин, ПолПот и Мао.
  • 44 No Exit

    1 7 Отговор

    До коментар #41 от "4455":

    Сърп и чук нямаш ли? Сърп от Китай и чук от чукотка. И една петолъчка в гззът по рождение.

    Коментиран от #45

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 ТО ДОРИ НЕ Е КИТАЙСКИ ПОДАРЪК

    7 1 Отговор
    Лабораторията в Ухан е на американци.
    И 2 месеца преди да се появи корона вируса точно там американски войници са имали учение което е отработвало "извънредни ситуации при пандемия"

    Коментиран от #48

  • 47 а гащите

    3 1 Отговор

    До коментар #13 от "Stéphanie 🎲":

    свали ли? :)))
  • 48 4455

    7 0 Отговор

    До коментар #46 от "ТО ДОРИ НЕ Е КИТАЙСКИ ПОДАРЪК":

    Подлостта и коварството е национална политика на краварите! Те изработиха вируса на СПИН, а сега и коронавируса и на всичкото отгоре заблудиха света, че е китайски. Но и те си изпатиха здравата!

    Коментиран от #49

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Русофил плюс

    1 0 Отговор
    Да определяш официално една държава като враждебна е все едно аз да кажа на някой "Стой далеч от мен - не си ми приятен!"Ще ми се всички тези, които определят Русия кати враждебна държава, да излязат прави и дано да са потърпевши от този факт един хубав ден.
  • 51 хай

    1 0 Отговор
    Какво ли мислят бившите колонии на Великобритания за тях?
  • 52 4455

    1 1 Отговор
    Сегашните колонии са 14, какво да говорим за предишните. Сегашните в уикипедия са наречени "британски задморски територии". Спомням си че имаше война между Англия и Аржентина за Фолклендските острови, които и до ден днешен не са върнати на Аржентина. И Испания мисля, че беше поставила въпроса за Гибралтар, но Англия не й го върна. В историята Англия се е опитала да завземе и Босфора, но без успех. Лакомията е безгранична. Тя ако може, няма да се поколебае да превземе и Русия, ама не й държи! Гроздето е кисело - Русия била враждебна!

    Коментиран от #54

  • 53 Хахаха

    1 1 Отговор

    До коментар #35 от "руски колапс":

    Русия е на второ място в света по брой емигранти след САЩ.
  • 54 No Exit

    0 1 Отговор

    До коментар #52 от "4455":

    Чичка, о̀ди пасѝ вола! Излагаш се с всеки коментар. Няма нищо вярно в това което пишеш. Пример: те превзеха Босфора през 1918 и го държаха пет години. Много си бос!
Новини по държави: