Last news in Fakti

15 Март, 2021 17:20 3 135 4

Македонски топ милионер остава в затвора

  • северна македония-
  • полиция-
  • орце камчев

Орце Камчев е задържан за тридесет дни

Македонски топ милионер остава в затвора - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Един от водещите македонски бизнесмени ще прекара тридесет дни в затвора, съобщи Нова Македония.

Съдът прие искането на прокуратурата. Йордан Орце Камчев е счита за един от най-богатите македонци.

Той беше задържан през вчерашния ден. Обвиненията са, че се е опитвал да избяга от страната.

Срещу него има обвинения за афера със закупуването на терени във Водно с партийни пари от бившия премиер Никола Груевски. Бизнесменът е сочен за близък до Груевски.

Адвокатът на Камчев заяви, че той няма как да избяга от страната, защото не разполага с паспорт. Според него това е политическо преследване.

През миналата година осъден беше и специалния прокурор Катица Янева, след като се разкри опит за рекет над Камчев от приближени до нея.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    2 0 Отговор
    Кой бе? Каракачанов ли?
  • 2 Гоуст

    6 2 Отговор
    Само в България няма ни един вътре.Преди си го обяснявах с малкото население и това че всеки знае вски. ама това вече отпада.Сега си го обяснявам с прстотията вирееща по тия земи.
  • 3 Петер Брьогел

    2 0 Отговор
    Добре би било да видим същото и с Делян , Домусчиев , Бойко и още подобни български екземпляри , ама как да стане , щом те са си избрали кой да им е прокурора ?
  • 4 КостаВлаот

    1 0 Отговор
    Камчев беше предложен за български почетен консул в Македоия?! Притежава и верига от супермаркети в София - КамМаркет! Със сигурност е "изпял" за криминалните аспекти на БГ-патриотарите в Македония и сега те треперят от това в кой следващ санкционен списък ще бъдат вклюени!
Новини по държави: