Last news in Fakti

16 Март, 2021 07:08 3 217 9

Италия спря ваксинирането с „АстраЗенека”

  • астразенека-
  • коронавирус-
  • италия-
  • ваксини-
  • ваксинация-
  • учител-
  • пандемия

Няколко европейски държави предприеха тази стъпка

Италия спря ваксинирането с „АстраЗенека” - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Италия се превърна в поредната европейска страна, която спира ваксинирането с „АстраЗенека”, предаде SIR (Servizio Informazione Religiosa), цитирайки здравните власти.

Италианската агенция по лекарствата временно забрани използването на въпросната ваксина срещу коронавируса в цялата страна. Решението е взето в съответствие с подобни мерки, приети от други европейски държави. В момента се провеждат допълнителни анализи.

Бе съобщено, че в Италия е починал 57-годишен учител, който се е ваксинирал с „АстраЗенека”. Фармацевтичната компания е сигурна, че смъртните случаи в Европа не са свързани с поставената ваксина. От „АстраЗенека” обявиха, че няма сведения за увеличен риск от образуване на кръвни съсиреци след употребата ѝ.

Германия също временно преустанови ваксинирането с препарата на британско-шведската компания. След нови съобщения от Европа и Германия за тромбози на мозъчните вени след поставяне на ваксина, от института „Паул Ерлих“ смятат, че има нужда от допълнителни изследвания, предаде германското здравно министерство.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Zrock

    16 8 Отговор
    Нищо, ние може да ги вземем да се боцкаме тук. А за Италия ще остане " смотания" Спутник, който сами ще произвеждат понеже Джузепе е тъп а Тиквун е велик.

    Коментиран от #8

  • 2 Ваксиниран

    1 12 Отговор
    Стига глупости! Дори всичко това да е така, ваксинира пак са в стотици порядъци по - безопасни от вируса

    Коментиран от #3

  • 3 1111

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "Ваксиниран":

    Викаш давай да играем на руска ролетка.

    Коментиран от #4

  • 4 Джон Росомандо

    8 0 Отговор

    До коментар #3 от "1111":

    Руската ролетка се оказа „АстраЗенека”!
  • 5 Мислете с тези глави

    4 1 Отговор
    Ей хубаво, че има баламурници (опитни мишки) за да знаем ние мислещите хора, че не трябва да се ваксинираме.
  • 6 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    4 0 Отговор
    Тя още вчера спря,заедно с Германия.това е стара новина!
  • 7 Ахахахах

    2 0 Отговор
    По телевизиите се изсипаха куп професори и доктори, които казват как някакви си пострадали от ваксините са нещо нормално! Не, не е! Ако техните деца почнат да пикаят кръв дали пак така биха говорили твзи дебили! Да се замислят, че Господ гледа!

    Коментиран от #9

  • 8 Даааа

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Zrock":

    Абе и Джузепе и останалите му сънародници не се "славят" като много умна нация, ама това е друг въпрос!!!
  • 9 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Ахахахах":

    Прочетох ви поста и да ви кажа,това е истински случай с мен стана 86г ,ходих в индия и ми удариха някаква ваксина!бях доста,да не кажа мноого силен и здрав и даже не обърнах внимание какво ми слагат!Казаха ми да не пия алкохол,а аз не пиех дори бира тогава....Връщам се от ваксинация,минавам през гастронома близо до нас...купувам 2 кутии пияни вишни....Естественно де толкова мозък в шахматна глава...в къщи няма никой аз се готвя и от време на време....пияна вишна...Та ваксината била -жълта треска , аз пропиках кръв и вдигнах на втория ден около 40...отидох до ПИрогов тогаво го имаше Пирогов! Е тая реакция дет и казвате цитокинова, а това е свръх алергична реакция тогава ми казаха ,а организма ми се справи...За 4дена около 6 кила месо-мускул...свалих.Та за ваксинацията ...
Новини по държави: