Last news in Fakti

16 Март, 2021 11:27 3 385 14

Александър Вучич опитва да реализира Велика Сърбия

  • сърбия-
  • професор-
  • александър вучич

Мнение на американски профеоср

Александър Вучич опитва да реализира Велика Сърбия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Държавният глава Александър Вучич се опитва да създаде Велика Сърбия. Това обяви професорът от университета Джонс Хопкинс Даниел Сървър, цитиран от Гласът на Америка.

Професорът разсъждава върху плановете на сръбския държавен глава. Според него той планира да постави контрол над сърбите в Косово, Босна и Херцеговина и Черна гора.

Коментира се и загубата на партията на президента Мило Джуканович в местните избори в Черна гора. Американският експерт заявява, че това е отражение на случилото се на национално ниво.

Посочва се, че има умора от управлението на Демократическата партия на социалистите. Реално в страната не е имало проевропейска опозиция, а само просръбска.

Сървър обръща повече внимание на ролята на Русия и Сърбия. Според него вероятно последните изборни резултати ще окуражат проруските и просръбските представители.

Според него Европа трябва да обърне внимание на събитията.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаха

    24 3 Отговор
    Забравили са Северма Македония. Като ги гледам те са най-мераклиите да отново сръбска губерния.

    Коментиран от #12

  • 2 Е и

    9 12 Отговор
    И какво лошо?
    Сащ се опитват да колонизират целия свят!
  • 3 😁😁😁😁

    8 4 Отговор
    Велика Сърбия със столица Скопие
  • 4 Медуза

    11 5 Отговор
    Абе да направят Лепа Брена министър-председател на Сърбия. А президент да стане Миле Китич. Сръбска музика, сръбска скара и плескавици и всичко ще е точно на Балканите.
  • 5 Редови Гражданин

    5 3 Отговор
    От една страна велика Сърбия, от друга пак тъй Турция, от трета Македония. Нашият е готов да подарява територии.
  • 6 Питам: "Защо?"

    7 3 Отговор
    А ЗАЩО НАШИТЕ ИСТОРИЦИ, ДУХОВНИЦИ, ФИЛОЛОЗИ НЕ ДИСКУТИРАТ ВЪРХУ ПРОБЛЕМА МЕЖДУ КИЕВ И МОСКВА, ПО ОТНОШЕНИЕ НА ПРИЕМАНЕТО НА АЗБУКАТА И ХРИСТИЯНСТВОТО? ЗАЩО ЦЕЛИЯТ ХРИСТИЯНСКИ СВЯТ ЗНАЕ, ЧЕ И БУКВИТЕ И ВЯРАТА РУСНАЦИТЕ СА ПРИЕЛИ ОТ КИЕВ, САМО В СЪРБИЯ И МОСКВА НЕ ЗНАЯТ?

    Коментиран от #10

  • 7 А бе

    2 5 Отговор
    професоре тебе кво те брига ти си на 10 хил. км от Болкансл
  • 8 Сърбия ще се

    11 3 Отговор
    оправи, когато се отдели и Войводина. "Сърбия ще остане като едно пошче" (носна кърпичка)...
  • 9 Кси

    7 1 Отговор
    Тия пък, все велики, бре, велики на интриги, велики лицемери, велики подмазвачи и велики нагаждачи, ако има и кой вместо тях да го отнесе, им е идеално, велики гоф...няни са
  • 10 Кси

    5 1 Отговор

    До коментар #6 от "Питам: "Защо?"":

    Те само каквото им изнася знаят, и за Македония е тъй, путин-азбуката от македонските земи, що не дърпаш шалтера, сръбски комунизъм в действие, кой се учудва
  • 11 Кси

    8 1 Отговор
    Европа отдавна трябваше на тия измекяри да им отреже квитанциите, вместо да им поднася на тепсия след ПСВ чужди територии с чужди етноси, виновни са Франция, австро-унгария, да им връщат Войводина, за югосбиротака да отговаря Русия, отвратителна история, толкова гнусно
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Аналитик плюс

    0 3 Отговор
    "Реално в страната не е имало проевропейска опозиция, а само просръбска....Според него Европа трябва да обърне внимание на събитията..." Що бе Професоре? Западна Европа и САЩ толкова много внимание обърнаха на Сърбия през 1999, че едва ли останаха 5 завода небомбени, не помните ли? Е, Вие ако не помните, сърбите с сигурност помнят. Така че, май няма много място за чудене, а.......?
  • 14 Rea

    3 3 Отговор
    Моите лични наблюдения са че черногорците се чувстват или като вид сърби или много близки до тях,за мнозинството македонци пък сърбите са по-близък народ от българите,каквито и да са причините това са реалностите и е унизително за България да се обижда че някой разбираш ли обича повече сърбите.....
Новини по държави: