Last news in Fakti

17 Март, 2021 10:16 4 949 31

Някой избива азиатки в САЩ

  • сащ-
  • джорджия-
  • убийства-
  • робърт арън лонг

Засега властите в Джорджия не могат да потвърдят категорично дали атаките са с расистки мотив

Някой избива азиатки в САЩ - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Осем души бяха убити, а двама ранени при стрелба вчера в три салона за масажи в американския щат Джорджия. Нападенията бяха извършени северно и североизточно от Атланта, предадоха информационните агенции. Шест от жертвите са жени от азиатски произход.

По случая е задържан заподозрян - Робърт Арън Лонг на 21 г. Той е заловен след продължително преследване - над 240 километра южно от Атланта.

Първото нападение е извършено в 17 ч. местно време. В салон за масаж на 50 километра от Атланта са застреляни четирима души, а двама други ранени.

Някой избива азиатки в САЩ

Последваха две нови стрелби в други два салона за масаж в района на Атланта, като при тези нови нападения жертвите бяха общо четири.

Засега властите не могат да потвърдят категорично дали атаките са с расистки мотив.

Но престъпленията от омраза срещу американците от азиатски произход през последните месеци бележат ръст на фона на реторика, която вини азиатците за разпространението на COVID-19.

Известно е, че четири от убитите жени са от корейски произход.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Иван Салабашев 98-ма

    61 2 Отговор
    Нали ги премахнахте от конституцията?Как може да има расизъм ако няма раси.
  • 3 кобрети

    41 7 Отговор
    Абсолютен олигофрен.....от така наречените трета .четвърта. пета полова принадлежност....
  • 4 boiko

    19 4 Отговор
    майка си баща си сестра си ще убият ама на сатанистите ковидари няма да пипнат ще робуват
  • 5 Петър

    55 7 Отговор
    САЩ са болна нация,по три,четири случая има на година когато някой луд влиза с огнестрелно оръжие в някое училище и убива невинни деца,и тия САЩ ще ми дават акъл за расизъм и други простотии-не,благодаря!!!
  • 6 ажа ажа ж

    15 8 Отговор
    тея масажистки третирали полови органи за парички
  • 7 провинциалист

    24 0 Отговор
    "Засега властите не могат да потвърдят категорично дали атаките са с расистки мотив." - Щото не са от политкоректния нюанс, затова не могат. Иначе да е наскачала половината черна америка досега.
  • 8 ОСТАВКА

    30 4 Отговор
    Бързо кравите да наложат санкции на Китай, че са подтикнали този каубой да извърши този демократичен акт!

    Коментиран от #30

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Монтанчанин

    16 3 Отговор
    Тое е,като му видиш психо физиономията.
  • 11 666

    12 20 Отговор
    С физиономия на откачена ватенка.

    Коментиран от #12

  • 12 Абсолютна откачалка

    19 3 Отговор

    До коментар #11 от "666":

    тролска физиономия на гербер.
  • 13 Физиономия

    16 7 Отговор
    на ваксиниращ с астразенека.
  • 14 Stéphanie 🎲

    5 5 Отговор
    délire des actes-ненормални постъпки ,но мисленето му е правилно и логично,а постъпките му често са асоциални‼(Все пак асоциалността не винаги има негативни характеристики, в някои случаи това е част от монашеската традиция, например в Християнството, Будизма и Суфизма.😉😂)






    Чарлз Менсън-американска икона има ли някой който да не е чувал за него 😉не вярвам.Татоса му м/у веждието много радва 😁


    Вярва във философията на Апокалипсиса, теория, която той нарича "Helter Skelter" след песента, озаглавена Helter Skelter от The Beatles. Според него тази тема говори за расова раса, която ще се случи между чернокожи и бели. Престъпникът смяташе, че това расово напрежение нараства, така че те трябваше да направят нещо, за да контролират предполагаемия апокалипсис....Този хубавец може да си е харесал азиатки заради короната знае ли някой 😉нали от тях започна .След време ще разберем ....

    Коментиран от #20

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 USA

    15 3 Отговор
    Така се получава когато мозъка ти е изпържен от постоянната пропаганда на медиите а тук няма независими такива - всичко е подчинено на дълбоката държава.

    Та някои по-умни взеха да се усъмняват че вируса е с естествен произход и излязоха данни какво са разработвали в някои лаборатории в САЩ и за да парират това почна масова пропаганда с измислицата че някакъв китаец е изял прилеп и така е тръгнала заразата.

    Някои не дотам умни се поддават на пропагандата и ето какъв е резултата.

    Коментиран от #18

  • 17 ХайлАдолф

    11 0 Отговор
    Нали са в страната на свободата , за това и всеки свободно избира кого да избива , пък и там вече няма раси , та значи не е никакъв расизъм , а свободен избор на свободен американец ......
  • 18 Stéphanie 🎲

    5 4 Отговор

    До коментар #16 от "USA":

    Проблема е няма доказателства.Другият проблем Китай защо скриха какво се случва там във началото ,не вярвам да е прилепи друго нещо е и се крие .Към самите китайци нищо лично със голям респект ,не харесвам китайския комунизъм ако си здраво мислещ човек би предположил колко неща се крият 😉Защо не пускат специални екипи на проверка ..?
  • 19 ФАКтора

    11 3 Отговор
    От снимката ви гледа един типичен американец. Който е бил в щатите може да потвъди, че подобни "интелигентни" физономии преобладават в повечето щатове.
    Ето тази нация иска да налага световен ред и демокрация, така че правете сметка за какво иде реч.
    А вместо да отстрелват азиатки, по-добре да почнат да отстрелват едно племе с големи носове и усвиснали уши. От там им идват бедите и за съжаление, същите беди идват и на нас.
  • 20 Не омаловажавай

    7 1 Отговор

    До коментар #14 от "Stéphanie 🎲":

    Защо не пишеш за ислямския терор с такова виждане? Това си е тероризъм и фащ не го назовават, след време ще стане ясно защо.

    Коментиран от #21

  • 21 Stéphanie 🎲

    6 0 Отговор

    До коментар #20 от "Не омаловажавай":

    Не разбирам точно какво искаш да кажеш...Ислямския терор също е много грозна тема и болезнена най вече за Франция .НО кога започнаха проблемите след 11 септември 🇺🇸🏙😉🤔Какво се случи.... въпроса МИ Е защо мисюлманите не правят бели във Америка а във Европа ?Преди нямаше мигранти във Европа седяха си по родните места хората ....И защо няма мигранти мисюлмани във Америка 😉

    Коментиран от #24

  • 22 Striker

    3 4 Отговор
    Няма как. Америка се бави и хората сами започват да прочистват държава си. Жълтите не платиха нищо за чумата, която пуснаха - отдавна е ясно, че само ядрени гъби над Бейжин и Ухан ще решат проблема, Байдън да не се офлянква повече, а да подготвя самолетите и подводниците!

    Коментиран от #23

  • 23 Stéphanie 🎲

    3 0 Отговор

    До коментар #22 от "Striker":

    Никога не бих забравила написаното от -Наполеон Бонапарт-----велик пълководец, променил хода на историята, завещава на идните поколения непреходни истини за живота!!!!
    Китай е болнав спящ тигър. Но когато се събуди, светът ще затрепери‼Дали не е бил прав 🤔За бомбите не съм съгласна ама Европа и Америка заспаха и сега -хванаха ......ПРОМОЦИЯТА .Китай са номер 1 във света дори и короната не ги огъна и какво правим останалата част 😉които не сме китайци ...
  • 24 Всяка крушка си има опашка.

    0 1 Отговор

    До коментар #21 от "Stéphanie 🎲":

    Няма мисюлмани мигранти а има МЮСЮЛМАНИ във Америка но няма макарон и шарли ебдо. "не правят бели във Америка а Във Европа " не в Европа а във Франция.

    Коментиран от #25, #26

  • 25 Stéphanie 🎲

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Всяка крушка си има опашка.":

    Абе човече еййй ти запознат ли със всички атентати да не е само заради Charlie Hebdo😉😳ти само това ли знаеш ????😳Не се излагай я прочети за всичките зверства БЕЗ причина и много по малки случаи които не знам дали са публикувани извън Франция .


    Първата атака-е в парижкото предградие Сен Дени, близо до стадиона, на който в същия момент се играе приятелски футболен мач между отборите на Франция и Германия. Трима нападатели се самовз***вяват.По-късно се извършват нападения на още пет места в Париж. Към 14 ноември 2015 година хронологията на събитията не е напълно изяснена.Терористичен акт в Ница през 2016 г.....Я земи потърси малко инфо почети после драскай.Има и много заловени без успех за атентат....
  • 26 Stéphanie 🎲

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Всяка крушка си има опашка.":

    Не им стиска да се правят на велики във Америка 😉😂А цялият мармалд във Европа е виновна Америка .Започна война със тях ама Европа ги приема....леле много си зле не усещаш на къде бия жалко 😉не мога да пиша всичко директно....ще ме изтрият по темата .Това което мисля
  • 27 Ти наистина си зле

    0 1 Отговор
    Драсканици, не в Европа а във Франция а ти пак Франция. Малко гинко.

    Коментиран от #28

  • 28 Stéphanie 🎲

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "Ти наистина си зле":

    Абе ейййй ти проблем със алкохола или имаш или си природно т🐏п 😳Че си гл**ец го разбрах ,ама не си правиш труд да четеш а само тролиш 😂
    ислямисткият терор е пуснал дълбоки корени в Европа.Европа все още воюва срещу тероризма, воден в името на исляма. Но е факт, че в една свободна и демократична държава няма как напълно да бъде изключен рискът от тероризъм.
    Над 2 хиляди потенциални ислямистки терористи

    Част от истината е и фактът, че много хора са картотекирани като потенциални терористи и атентатори - много повече, отколкото полицията и тайните служби са в състояние да следят и наблюдават денонощно. Само в Германия са регистрирани 2060 души като потенциално опасни ислямски терористи....
    В Германия, Франция и Австрия за един месец бяха извършени четири ислямистки терористични атентата...

    Коментиран от #29, #31

  • 29 Ами

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "Stéphanie 🎲":

    баба ти меркел да не се е снимала с тях. Сега бере плодовете от поканата да отидат в Германия.
  • 30 Софф

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "ОСТАВКА":

    хайде да не и даваш китайците за пример само!
  • 31 наистина си зле

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "Stéphanie 🎲":

    Личи че в утробата е почнало анормалното.