Last news in Fakti

17 Март, 2021 12:49 2 413 26

Зоран Заев: Убеден съм, че с България ще намерим решение до юни

  • северна македония-
  • зоран заев-
  • стево пендаровски

Премиерът заявил също, че страната му е разочарована от ЕС, защото не са пристигнали обещаните ваксини срещу COVID-19

Зоран Заев: Убеден съм, че с България ще намерим решение до юни - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Оставам оптимист и съм убеден, че с България ще намерим решение до юни тази година, заявил премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев в интервю за люксембургския портал и печатното издание "Люксембургър Ворт", което е със заглавие "На дългия и бурен път към ЕС", съобщава вестник "Нова Македония".

Когато става дума за изпълнение на критериите за начало на преговорите, ние сме пример, че ги изпълнихме. Фактът, че това не се случи, предизвика сред всички нас в Северна Македония неприятно чувство. Аз, все пак, оставам оптимист и съм убеден, че с България ще намерим решение до юни тази година. Също така имаме непоколебими очаквания, че Брюксел ще подтикне решението на този въпрос и ще докаже, че няма да позволи въпроси от историята да бъдат пречка за интереса на ЕС за разширяване и за бъдещето на нашата страна, заявил Заев, пише "Нова Македония", цитирана от БТА.

"Независен весник" цитира същото интервю под заглавие "Определено сме разочаровани". В интервю за вестник "Люксембургър Ворт" от страната, която е сред основателите на Европейския съюз, премиерът Зоран Заев отправи посланието, че Македония е цялостно разочарована от ветото на България.

В интервюто, публикувано преди разговорите с премиера на Люксембург Ксавие Бетел, Заев заявил, че "ветото на България за начало на преговорите с ЕС е било неблагодарен жест", подчертавайки, че това няма да попречи на Македония да европеизира обществото.

Заев заявил също, че Македония е разочарована от ЕС, защото не са пристигнали обещаните ваксини. Бих бил нечестен, ако не призная, че ЕС ни разочарова с доставката на ваксини за коронавируса. Но ни казаха, че в този момент е невъзможно ЕС да сподели ваксините, заявил Заев за "Ворт". Той също така благодарил на ЕС за помощта със заеми.

Вестник "Република" съобщава, че още 24 души на възраст от 46 до 80 години са починали в страната от COVID-19. Новозаразените са 999, съобщи министерството на здравеопазването на Република Северна Македония".

Регистрирани са и 543 оздравели пациенти. Общият брой на починалите в страната от коронавурс е 3364, а броят на активните случаи в момента е 11 889 души, пише "Република".

Вестниците в Скопие съобщават също, че депутатът от Алианса на албанците Зиядин Села е съобщил във фейсбук, че е позитивен на коронавирус. Той съобщил, че състоянието му е добро и ще бъде няколко дни под карантина.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 След

    9 2 Отговор
    изборите ?!
  • 2 сектант

    9 1 Отговор
    до Юни до когато ще са преместени изборите нали
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Стига фалш!

    27 1 Отговор
    Няма нужда, българофоби долни. Изчезвайте и стига сте търсили облаги от България!
  • 5 Даа

    23 0 Отговор
    Решението е да ни хваниш за Българските патки съсел такъв
  • 6 Бай Ганьо

    20 0 Отговор
    Решението е ,да се хванете за ръце с вашите братя-мъчители сърбите и в морето ,на някое по-дълбоко място
  • 7 Паринакоча

    9 8 Отговор
    Щом Заев го твърди,значи знае,че Боко ще падне през април.Априлският пленум на герб???....!
  • 8 Абе

    19 0 Отговор
    Занимавайте се с албанците и сърбите като толкова ни мразите макета ;)
  • 9 МОЗГАЗ

    19 2 Отговор
    УБЕДЕН СЪМ ЧЕ НЯМА ДА ВЛЕЗЕТЕ В ЕС ДОКАТО НЕ ПРИЗНАЕТЕ ИСТОРИЧЕСКИТЕ ИСТИНИ, А ИМЕННО ГОВОРИТЕ БЪЛГАРСКИ ДИАЛЕКТ,ПРЕФАСОНИРАН ОТ СЪРБИТЕ СЛЕД 1944Г И ЧЕ СТЕ ИЗКУСТВЕНО СЪЗДАДЕНИ СЛЕД 1944 БЛАГОДАРЕНИЕ НА СРЪБСКИЯ ТЕРОР НА ТИТО. ЩЕ СПРЕТЕ ДА КРАДЕТЕ ИСТОРИЯ .КТО ИСТИНАТА НЕ ВИ ХАРЕСВА СТОЙТЕ ИЗВЪН ЕС. НЯМА ПРОБЛЕМ ЗА БЪЛГАРИЯ.
  • 10 въпросче

    18 1 Отговор
    Зоран Заев: Убеден съм, че с България ще намерим решение до юни. ДО КОЙ ЮНИ,БЕ ЗАЙО? ДО СЛЕД 50 ГОДИНИ ЛИ?
  • 11 БГ патриот

    17 1 Отговор
    Естествено, че с България ще намерите решение, ама след като си признаете пред целия свят, че сте БЪЛГАРИ, но с промито самосъзнание и територията, която населявате е насилствено откъсната от БЪЛГАРИЯ.
  • 12 temerut

    15 0 Отговор
    Защо ние да намираме решения?Заев топка топката ама тя все си е в тяхното поле!
  • 13 Мимч

    10 2 Отговор
    Явно тоя маке е много убеден,че ще ни накарат да ги пуснем без да си изпълнят договорите с нас.Интересно ,че разчита. на Европа да ни принуди без наше съгласие.Значи,че има вътршни агенти в съюза,които му донасят.Ще ни отвеят за тези устати посръбчани макета ......
  • 14 Срам за Европа е

    10 0 Отговор
    Такива хора и с подобен тон да изискват каквото и да било.Това си е атака към целият Съюз
  • 15 Мая

    10 0 Отговор
    Европа хептем ги заряза.Трябва вече да са го разбрали,признават българския си "интедитед"и език и са в Европа.В противен слечай им трябва повече от 100 години,защото нито едно българско правителство няма да си заложе главата на дръвника и да се откажат от нашата велика история.
  • 16 Щерю

    10 2 Отговор
    Ще намерим решение когато албанските партии формират правителство.Ние не бързаме
  • 17 Наденица

    5 2 Отговор
    Решението е просто и лесно. Столицата на България се мести отново в Охрид!!!
  • 18 Nokola

    8 0 Отговор
    На макета най-големият проблем е правителството на Зайко барабар с президента педеровски.Сменяйте ги.
    .
  • 19 ДО г-н СИМЕОН САКСКОБУРГ - ГОТА

    10 0 Отговор
    Г-н Премиер, премиерът на РСМ г -н Заев злослови и злепоставя вече половин година България на всички нива и то не само в ЕС, но и в САЩ и Канада. Своите твърдения съзнателно базира на откровени лъжи, които не могат да бъдат известни на широката публика. В последно време се опитва да ангажира аристократична Европа с цел да я използва като трамплин. Европа няма Вашите знания, Вашите архиви, Вашата библиотека и може да се подаде на фалшивите твърдения на въпросния господин. Ето защо Ви молим да обмените мисли с Вашите приятели. Благодарим Ви предварително за отзивчивостта. Лозенец.
  • 20 Кси

    6 0 Отговор
    Абе, заев, абе...кой е разочарован, вие от нас или обратното, да пишете глупости из учебниците и да продължавате с антибългарското, какво очаквате от нас, да сме мазохисти ли
  • 21 аз съм Веска

    0 0 Отговор
    НИСКО ПРЕЛИТАЩИ БОЙНИ САМОЛЕТИ . ПРЕЛЕТЯХА ,И ГРАДЪТ НИ Е ПОТЪНАЛ В КОВИД .НЯКОИ КАЗВАТ ,ЧЕ ВИРУСЪТ ГО ПУСКАТ " СВИШЕ " ...
  • 22 Спас безделника

    5 0 Отговор
    ХА! ЗАЙО ОТИВА В ЛАКСА, ЗА ДА УГОВАРЯ ХЕРЦОГА ЗА ЗАСТЪПНИЧЕСТВО. А БРЕ, ЗАЙО, А БРЕ, НЕНОРМАЛНИКО! ТИ ДА СИ ПРОЧЕЛ НЯКЪДЕ, ХЕРЦОГСТВОТО ДА ИЗДЪРПВА ИЗПОД КРАКАТА КИЛИМА НА ДЪРЖАВИТЕ
    В ЕВРОПА? НИКЪДЕ НЯМА ДА ПРОЧЕТЕШ, ЗАЩОТО ВСИЧКИ МОНАРХИИ И РЕПУБЛИКИ СИ ИМАТ ПРЕДОСТАТЪЧНО ИСТОРИЯ И ЕДВА ЛИ НЯКОМУ БИ ХРУМНАЛА ИДИОТСКАТА МИСЪЛ ДА КРАДЕ ЧУЖДО! МИСЛЕХ, ЧЕ БОКО Е НАЙ - ТЪПИЯ ПРЕМИЕР, НО СЕ ОКАЗВА, ЧЕ ТИ СИ СВЕТОВЕН ШАМПИОН ПО ТЪПОТИЯ!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 бай Даньо

    4 0 Отговор
    Зайко , зайко , чакате Годо в Мънкидония. В България нищо няма да се промени в отношението към измислената ви държава след изборите през 2051година ...
  • 26 Грогу

    3 0 Отговор
    Докопат ли се до ЕС , макетата , ще се отметнат от всички споеразумения с Гърция и България ...ще станат най- древната нация на Балканите...елини и българи ..пасти да ядат .И тогава вече някой ще ги набие ...или ние или гърците . Ако ЕС иска да си причини тези конфликти ...да ги пуска .
Новини по държави: