19 Март, 2021 15:54 2 878 32

Русия "винаги се надява на по-добро, но се готви за по-лошо"

  • джо байдън-
  • русия-
  • сащ-
  • владимир путин-
  • дмитрий песков

Путин желае да продължат отношенията между двете страни, каза Песков

Русия "винаги се надява на по-добро, но се готви за по-лошо" - 1
Снимка: Shutterstock

В отношенията си с Вашингтон Москва винаги се надява на по-добро, но се готви за по-лошо. Това заяви днес пред журналисти говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, предаде БТА, цитирайки ТАСС.

"Естествено винаги се надяваме на по-добро, същевременно винаги сме готови за по-лошо" развитие, каза Песков. Той коментира мнения на наблюдатели, очакващи нова Студена война след изявленията на президента на САЩ Джо Байдън по адрес на руския лидер Владимир Путин и неясната реакция на САЩ, щом президентът на Русия предложи пряка дискусия. По думите на говорителя "тъкмо с такива прогнози си изкарват хляба наблюдателите и специалистите".

"Колкото до Руската федерация, президентът (Путин) ясно заяви, че въпреки всичко желае да продължат отношенията между двете страни, защото това е в интерес не само на нашите две страни, но в интерес на целия свят", подчерта Песков. "Естествено обаче не можем да не вземем предвид думите на г-н Байдън", уточни той. Запитан как ще погледне Кремъл на евентуален отказ на САЩ да се проведе открит диалог между Путин и Байдън, Песков напомни, че инициативата за такъв разговор бе на Путин. "И то в отговор на много лошото изказване на президента Байдън. Мога да окачествя това само с думата "лошо", заяви говорителят.

Руският лидер "каза, че въпреки всичко сигурно няма смисъл от игри на мегафонна дипломация, размяна на язвителни думи, но има смисъл просто да си поговорят, има смисъл да продължат отношенията между Русия и САЩ", посочи Песков. "Това е светогледът и подходът на президента на Руската федерация Путин, но, разбира се, не мога нищо да кажа за потенциалния подход на президента Байдън", добави говорителят на Кремъл. В интервю за телевизия Ей Би Си в сряда Байдън заяви, че руските власти ще трябва "да си платят" за опитите, които според Запада Русия прави за намеса в американските избори, а също отговори с "Да" на въпрос дали смята Путин за "убиец".


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русия

    39 2 Отговор
    Се е справила с Хазарите, Монголите, Бонапард и чичо Ади и с кравичките ще се справи
  • 2 Монгола

    39 2 Отговор
    Ако слънцето изгре от Запад значи на президента Владимир Владимирович Путин нервите не са издържали! Краврите много да внимават!!!
  • 3 ДА ИЗМЕТЕМ БСП

    26 2 Отговор
    Браво, Русия ще въведе ред в евро-кочината и после ще напляска САЩ.
  • 4 Правилно-това е

    20 1 Отговор
    Житейската истина-която е доказала правотата си от векове....
  • 5 Рико

    1 32 Отговор
    Да каже най-после тази Москва какво иска, та и за лошо се готвела! Какво иска Москва от Америка? Какво е това което иска от другия край на света.

    Коментиран от #12

  • 6 Троянеца

    25 1 Отговор
    Искаш ли мир, готви се за война.
  • 7 Сатъра на Хана

    8 4 Отговор
    Рапона , Гешев , Доган и Шиши - една вечер сънуват Черепа , една вечер сънуват Путин ................... и всичко завършва все с кръв :))
  • 8 !!!?

    5 22 Отговор
    Империята на Злото никога не се е надявала на по-добро - не може да си заграбил 1/6 от Земята, да си поробил над сто държави и народности, да заплашваш всички свой съсиди и да се надяваш на по-добро !!!?

    Коментиран от #10, #31

  • 9 не може да бъде

    25 2 Отговор
    Трябва да се погледне на изявлениена г-н дядо Бай Дън и от друга страна.Първо,сега подкрепата за Путин в Русия пак ще удари тавана. а като цяло руснаците ще се мобилизират.Второ,на западните партньори на САЩ сега косите им стоят изправени и така ще бъде няколко месеца,като всички уж ще изразяват подкрепа ,а на ухо ще казват -дядката е изпаднал в демeнция,сега трябва да внимаваме да не обърка нещо с ядреното куфарче!?Това изявление направи такава пробойна в имиджа на САЩ,че лично аз не мога да си представя как ще бъде запълнена!

    Коментиран от #14

  • 10 jorj

    2 16 Отговор

    До коментар #8 от "!!!?":

    Кратко, ясно, точно! Браво!!! Империята на ЗЛОТО трябва да си получи заслуженото и нетрябва да ни е страх да казваме истината в очите на убийците, и да си борим срещу тях!!!!
  • 11 Диверсант

    11 0 Отговор
    Ако дълбоко уважаваните от мен мисирки, доведат до знанието на българина писмото на командващия ВВС на Франция, подписано от виши генерали, адресирано до господин Йоханс Столтенберг ще ви стане изключително ясно как стоят нещата в САЩ, Европа и Русия

    Коментиран от #18

  • 12 5588

    21 0 Отговор

    До коментар #5 от "Рико":

    Америка е континент. Москва нищо не иска от Америка, а от САЩ.Но първо какво не иска от тях. Не им иска земята, не им иска " демокрацията", не им иска робството, не им иска враговете. Не им иска и парите.Нито нефта,нито златото. Иска от САЩ да спрат да искат руската територия и природни блогатства, да седят мирни и да не вършат глупост след глупост. Само това.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 jorj

    2 20 Отговор

    До коментар #9 от "не може да бъде":

    Байдън не само каза истината, тъй като мнооого добре познава Убиецът, но и каза на другите световни ръководители "стига двоен стандарт, стига подмазване съпроводено с корупция, демократичния ред е заплашен от империята на ЗЛОТО.

    Коментиран от #16

  • 15 2021

    1 5 Отговор
    Ааа не , първо пряк диалог с Навални ??
  • 16 Герд Мюлер

    14 0 Отговор

    До коментар #14 от "jorj":

    Западът (САЩ) инвестира в Навални. Откри го, избра го и го внедри. Навални имаше антисемитски и расистки изказания докато беше все още непознат. Така го забелязаха и го внедриха като Троянски кон. А после Западът инсценира неговото уж отравяне и уж лечение ... в Германия. И пак го върнаха. Горкият Навални. Как го употребяваха... А истината е, че им трябва "главата" на Путин. Защото наивният Байдън мисли, че като свали Путин и ще превземе Русия. Убиха Садам Хюсеин в Ирак, убиха Кадафи в Либия. Искаха главата и на Асад в Сирия. Добре, че Русия (Путин) се намеси и това не стана. Това са САЩ. По-големи убийци от тях няма! Убийците викат: "Дръжте убиеца".

    Коментиран от #25

  • 17 ⚡ Хрониките на Евразия

    2 11 Отговор
    Реално в Кремъл вече осъзнаха, до къде ще ги доведе конфронтацията със САЩ .
    Ще става още по - интересно , обещавам ви ..
    Тогава ще разберете какъв плужек е Путин ..

    Коментиран от #21

  • 18 до Диверсант

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Диверсант":

    Къде може да се намери това писмо?

    Коментиран от #27, #28, #29

  • 19 РУССКИЙ

    7 0 Отговор
    Главата на соросойдния дементен склеротик и изпращялник на командно дишане дърпан от глобалната извратена либерастия ще го матират с въпроси и думи ако глобалната извратена либерастия и краварите соросойди не си вземат скоро поука за месеци напред ще има изпържване на соросойдни страхливи говеда и разпръскани краварски черва. Сантиметър един поне един от страх немогат да пристъпят на Руска територия пристъпят ли ще усетят КРАСНАЯ РУССКАЯ ОТБРАНА и от омраза и страх плювате всеки ден и тая задача да я възложили в колониялните и васалните им европудели а покрай тях и предателя тиквата печели предизборната си мръсна игра с внедряването на соросйдната им безмозъчни и болни измекяри. Соросойдиотизма е болест и кретения.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 РУССКИЙ

    10 1 Отговор

    До коментар #17 от "⚡ Хрониките на Евразия":

    Предател плужеци са соросойдните пудели като теб и любимеца ти дементния некролог и склерозиран гейтак амбриажа бай бай дън.
  • 22 Григор Димитров

    7 0 Отговор
    Много ми са смешни. Хем не признават Крим за руски, хем не могат да си го вземат НИКОГА! Ха, ха, ха ... !!
  • 23 Stéphanie 🎲

    2 4 Отговор
    Ми те вече са измислени 😂😭Нормално е да чакат най лошото разпада на блатото 😁Да стягат бункерите

    Коментиран от #24

  • 24 РУССКИЙ

    7 2 Отговор

    До коментар #23 от "Stéphanie 🎲":

    Разпада на евро блатото и България е гарантиран с 4 Толуповски мандат и седерастията целувай ръката на КРАВАРНИКА и дементния некролог и склерозиран гейтак амбриажа бай бай дън. Русия е държава и Кремъл с червените доклади няма да го позволи
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 ⚡ Хрониките на Евразия

    0 8 Отговор
    Проблема не е в това , че Путин е умствено недоразвит , проблема е , че 90% от неговите последователи са такива ..

    Коментиран от #30

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Диверсант

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "до Диверсант":

    27 и 28 съм аз, съжалявам но това което ти изпращам го трият
  • 30 Кримчанин

    4 0 Отговор

    До коментар #26 от "⚡ Хрониките на Евразия":

    Ти да не си влюбен в либерално-джендърската идеология? Милсля, че тези; които я измислиха са умствено недоразвити. То ще се окаже, че целият западен англо-саксонски свят ще се разложи и ще стане на пихтия. А Сорос и соросоидите окончателно ще разградят обществото.
  • 31 Sergey

    6 1 Отговор

    До коментар #8 от "!!!?":

    Дали Русия унищожи индийските племена, транспортира роби от Африка, хвърли атомни бомби върху Япония, поръси отрова върху Виетнам, бомбардира Сърбия, Ирак, Ливан? Освободиха ли САЩ България през 19 век?

    Коментиран от #32

  • 32 Сър Пичук

    1 2 Отговор

    До коментар #31 от "Sergey":

    Преброяване от края на 19 век показва, че в рамките на руската империя има около 180 различни народа. Днес са около 50.
    Въпросът е, къде са останалите.
    Народи, не племена!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания