Last news in Fakti

21 Март, 2021 12:51 1 392 7

425 милиона ваксини са разпределени в света

  • ваксини-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • заразени-
  • починали

Продължава да има проблем със справедливото разпределяне на ваксини

425 милиона ваксини са разпределени в света - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

425 милиона дози ваксини срещу коронавирус са разпределени по целия свят от началото на пандемията, предаде AFP.

Най-малко 162 държави или територии, в които живеят 93% от човечеството, са започнали кампанията си за ваксинация. Но към днешна дата 58% от разпределените дози са в страни с по-високи доходи, в които живее само 16% от населението на света. Страни с по-ниски доходи вече се оплакаха в СЗО, че не получават възможност и за производство на ваксини, защото богатите държат това производство.

В световен мащаб от началото на коронавирусната пандемия са потвърдени 122,8 милиона инфекции. Най-много заразени има в Съединените щати, Бразилия, Индия и Русия. Справедливото и пропорционално разпределяне на ваксини обаче остава голям проблем, който все още е далеч от разрешаването си. Пандемията е отнела живота на 2,7 милиона души по света.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    4 0 Отговор
    Слабо!Вчера Бат Бойко каза че ще направи завод за 500 млн ваксини.ха ха ха
  • 2 Аз40🏴‍☠️

    8 0 Отговор
    Дори по определението им на CDC за това, какво е ваксина, това не са ваксини. И нека ви светна още нещо, за да си знаете правата, когато ви се наложи: никой няма право да ви нарежда/заповядва да носите маска, защото това е вредно за здравето ви ... това е против човешките ви права ... също така никой няма право да ви кара/ препоръчва и т.н. чрез лъжи, манипулации и всякакъв друг вид пропаганда да се "ваксинирате" ... пише го в Нюрнбергският кодекс от 1947 год. Пиша ви го за да знаете, че медиите извършват престъпление против човечеството, също и НОЩ, както и политици, управление и др.
  • 3 Ипанема

    3 0 Отговор
    Тоест 212,5 млн с втора доза в различни части на Света.Тоест нищо не са направили
  • 4 Русофил

    2 1 Отговор
    Искаме руска ваксина и Гру да ни боде свикнали сме
  • 5 Азззззззззз

    4 0 Отговор
    Извънредното положение продължава. Никакви ваксини няма да ни върнат към нормален живот. "Ваксините" само ще ни отровят. Не излезем ли по площадите ще ни превърнат в конц. лагер.
  • 6 Мишка

    3 0 Отговор
    По отношение на ваксината на зенека.Защо мислят че помниме толкова кратко.Съобщаваха за спиране по време на проучванията,после съобщаваха да не се слага на възрастни,защото не проучвано върху тях.Сега когато се оказва че е опасна за млади решиха да довършат проугванията и върху възрастни.Страшно нагло е изказването "ползите са повече от вредите".Ползата е че няма да има разнасящи заразата ище намалеят получаващите пенсия.Вредите ще са само за умрелия.И скакво ще помогне личния лекар като му съобщиш ,че може да си получил инсулт.И без друго възраста предполага по_големи рискове,не че инсултите не са се подмладили.Когато подпишеш декларацията ще знаеш вече ,че си заплашен от инсулт.Отговорност обаче не носи никой_ нито фирмата,нито държавата,която ги внесе.


    О
  • 7 незнайко

    0 0 Отговор
    СМЯХ ГОЛЯМ ! 425 МИЛИОНА ПРИ 8 МИЛИАРДА НАСЕЛЕНИЕ !!! КАКВО ПРАВИМ ??? ГЪРГАРА ЛИ ???