24 Март, 2021 12:02 1 769 11

Примирие! Байдън продължава да е отворен за диалог със Северна Корея

  • сащ-
  • северна корея-
  • джо байдън-
  • ким чен ун

Южнокорейската армия потвърди информациите за пуска и съобщи, че две крилати ракети са били изстреляни от западния бряг на КНДР в неделя

Примирие! Байдън продължава да е отворен за диалог със Северна Корея - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Високопоставени представители на американското правителство са омаловажили информациите за изстрелването на две ракети с малък обсег на действие от Северна Корея през уикенда, съобщи Ройтерс.

Източниците са казали, че президентът Джо Байдън е все така отворен за диалог с Пхенян.

Американските представители са заявили, че въпросните ракети не са в обхвата на различните резолюции на Съвета за сигурност на ООН. Те са съобщили още, че администрацията на Байдън е близо до завършване на прегледа на политиката по отношение на Северна Корея и съветникът по националната сигурност Джейк Съливан ще обсъди темата следващата седмица с колегите си от Япония и Южна Корея.

Южнокорейската армия потвърди информациите за пуска и съобщи, че две крилати ракети са били изстреляни от западния бряг на Северна Корея в неделя. Това е първият известен севернокорейски ракетен пуск след встъпването в длъжност на американския президент Джо Байдън през януари.

Самият Байдън на връщане от посещение в Охайо не отдаде голямо значение на изстрелването. „Според министерството на отбраната това е нещо обичайно“, заяви президентът пред журналисти на въпрос дали това е провокация.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Я виж

    20 4 Отговор
    Друго си е като имаш точното оръжие.Не тръгнаха да ги демократизират,а остават надалече.
  • 2 Ким

    19 3 Отговор
    Каубоите като видят коравия, оментално омекват :)
  • 3 Пръц

    22 3 Отговор
    С американец се преговаря само от позиция на силата.Двете крилати ракети само напомнят на Дедо Мумичок ,че Ким е научил много в университета в Цюрих.
  • 4 гадно

    20 0 Отговор
    Май деменцията забрави до оня ден какви ги ръсеше като обещаваше на Южна Корея да се бият до последния кореец.
  • 5 Въпрос

    15 0 Отговор
    Две ракети и сме отворени за диалог
  • 6 Kjl

    12 1 Отговор
    Както великия Ал е казал: С блага дума и пистолет в ръка, можеш да постигнеш много повече от колкото само с блага дума. Ако северно корейците нямаха достатъчно голям пистолет, до сега щяха да са дрмократизирани отдавна. Барабар с всичките им природни богатства.
  • 7 Даммммм

    9 1 Отговор
    Отворен ще е-даже и памперса е свалил...че Ким Водородния хич не си поплюва.Ще им напълни пак гащите с някоя ракета като преди 4-5 години...Та чак Тръмп на крака му ходи...
  • 8 оня с коня

    2 10 Отговор
    Америка просто не си хаби времето с Ким.За нея основният Проблем са Китай и русия.
  • 9 ПЕНКО

    9 1 Отговор
    ЕДИН ПОЛУУМРЕЛЯК ОТ" ГОРДИТЕ БРИТИ" -ДНЕС Е ПОЛИТИЧЕСКА "МАША" НА ДЖАНГЪЛИТЕ-ЦИОНИСТИ В САЩ - ВЛАДЕЕЩИ ДОЛАРА!!! АТАКУВА РУСИЯ ,НО РУСИЯ МОЖЕ ДА "ПРОДАДЕ " НА СЕВЕРНА КОРЕЯ - РАКЕТИ "ТОПОЛ-М" - ПА И ХИПЕРЗВУКОВИ ТАКИВА !!!!!!!!!!!!
  • 10 Бай Манчо

    7 1 Отговор
    Хахахахаха и Ким им даде урок , щом и крилати ракети има .
  • 11 Факт

    4 1 Отговор
    С този екип зад Джо мир няма да има, дано само не подпалят трета световна война.