25 Март, 2021 13:39 2 247 26

ЕК призова Турция да премисли за Истанбулската конвенция

  • истанбулска конвенция-
  • турция-
  • ек-
  • конвенция-
  • права на жените-
  • хелена дали

Решението на Турция изпраща достоен за съжаление сигнал в лош момент

ЕК призова Турция да премисли за Истанбулската конвенция - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Еврокомисарят за равенството Хелена Дали призова Турция да преосмисли решението си за оттегляне от Истанбулската конвенция, предаде БНР.

Пред пленарната зала на Европейския парламент тя заяви: „Решението на Турция да се оттегли от Истанбулската конвенция изпраща достоен за съжаление сигнал в лош момент. То рискува да подкопае закрилата и основните права на жените и момичетата в Турция с опустошителни последствия върху цялото нейно общество във време, когато тази закрила е по-необходима от когато и да било. Затова призоваваме Турция да промени решението си“.

За същото призова и евродепутатът от групата на Зелените/Европейски свободен алианс Сергей Лагодински: „Те искат да покажат, че грешим, но това не е така. Защото те могат да изхвърлят през прозореца правата на жените, да осмиват LGBT малцинствата, да преследват кюрдското малцинство и да се опитват да забранят неговата партия, но не могат да отнемат достойнството на тези хора. И ние имаме задължение към тяхното достойнство. Същото важи и за страните-членки. Затова не продавайте човешките права за реалполитик и г-н Ердоган, спрете оттеглянето от Истанбулската конвенция“.

„Президентът Ердоган се опитва да използва жените като разменна монета, винаги те плащат за проблемите и провалите“, каза от своя страна председателят на Прогресивния алианс на социалистите и демократите Ираче Гарсия.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джамбаз Денисов

    52 0 Отговор
    Статия след статия за това колко е разочарован "колективния зпад" от решението на Ердоган да не позволи изпеде....тяването на Турция.
    Ако не са дойчевеле, ще е денсичо-младото юдейче, но все ще ни набиват в очите колко не сме модерни, че не искаме да станем от тия дето растат на педи.
    Ми няма да мине в БГ и Турция вашия план! Приемете го и се успокойте! Хвърляте си парите на вятъра.

    Коментиран от #25

  • 2 Цеко сифоня

    45 0 Отговор
    Ние призоваваме ЕК да премисли смисъла от собственото си съществуване.
  • 3 К 1929

    42 1 Отговор
    ТУРЦИЯ Е АВТОНОМНА И НЕЗАВИСИМА ОТ ЕС,ТЪЙ ЧЕ ЗАПОВЕДИ И ПРЕПОРЪКИ НЕ ВЪРВЯТ.
  • 4 православен

    47 1 Отговор
    турция почва да ми харесва все повече с политическите решения против лицемерието на запада и тотално морално упадналото и общество. Ако говореха на славянски с две ръце щях да съм да направим федерация, кой знае
  • 5 Дженди

    36 0 Отговор
    Ха,джендърите на Шорош в траур..кинтите от Турция секнаха.Мъкааа..

    Коментиран от #19

  • 6 Сандо

    26 0 Отговор
    А би трябвало ЕК да помисли за бъдещето си,но кой да чете историята - там всичко е било,а е казано:който не чете история, е обречен да я повтаря.
  • 7 Stéphanie 🎲

    26 3 Отговор
    Много нагло са събрани 2 теми в една ‼Закрилата и основните права на жените и момичетата в Турция и не само във всички държави със тази религия .Манталитета и ценностите на тези хора не могат да се променят ,това са си техни проблеми ,да се оправят .Жените им сами да си извоюват свободата е има интернет ,социални мрежи си намерят една лидерка и да работи по въпроса.Интерсно ЗАЩО проблема 😎LGBT🌈този ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ е заедно с женският проблем ⁉Дано го излъчат по цял свят и на спящите хора им дойде на акъл да излязат на масови протести срещу LGBT,да се забранят лекарствата и операцията за смяна на пола .Да се отворят клиники -лудници за такива хора не да се толерират .

    Коментиран от #11

  • 8 Бай Ганьо селското магаре

    16 1 Отговор
    Тръмп вече го каза, край на глобализма и LGBQT и темп. подобди "човеци". Идва ерата на национализма и деглобализация. Няма как всички работни места да ги местят у чужбина, па да им купуваме на капиталистите боклуците. С какви пари? То няма работа, всичко е у Китай. Сащ са инвестирали 30 млн работни места в Китай, а ЕС 17.5 млн.
  • 9 2121

    31 0 Отговор
    Джендърите от ЕС и ЕП и от гейските сащ са в траур. При нас в България не минава педофилската Инстамбулска конвенция.Турция отговаря за себе си.Не сме и няма за бъдем подлоги на евреина Сорос/той иска пари ,но от българи няма да получи/Добре,че го изгониха от Унгария.Трябва да бъде изгоненот България./т. е. да се закрият Соросоидните организации/
  • 10 Sieg

    25 0 Отговор
    Джендъре върнете дъгата на децата! И марш от света на хората! Изроди!
  • 11 Първо твоята кочина

    5 13 Отговор

    До коментар #7 от "Stéphanie 🎲":

    ЕК да призове България да преобмисли за Истанбулската конвенция. И когато България я приеми тогава може да имате право за каквато и да е критика за излиза, влизане в Истанбулската конвенция.

    Коментиран от #14

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Stéphanie 🎲

    5 5 Отговор

    До коментар #12 от "Stéphanie 🎲":

    Хасане ти май си от тези на снимката 🤣,често пишеш от моя ник притеснена съм за теб или имаш -Раздвоение на личността😉или си Хасан онлайн ,на вън Хасанка я кажи кое от двете
  • 14 Stéphanie 🎲

    8 1 Отговор

    До коментар #11 от "Първо твоята кочина":

    🥴Я прочети какво съм писала отНОВО 🥴🙄‼Не я критикувам точно обратното -Защо ЕС иска да ви променя след като вие самите не го искате ⁉Със какво право се меси само повече проблеми като че ли няма доста 😉Не ме четеш 😎както в Европа не искаме да си налагате вашата традиция и обичаи а да спазвате респект ‼Така и ЕС трябва да има респект на ваша територия със вашите правила ‼Разбираш ЛИ ⁉ВЗАИМНО УВАЖЕНИЕ да не пречиш на волята на другия във държавата му.Но ако си във другата да уважаш обичаите на държавата във която се намираш ‼Проблема 😎LGBT🌈 е голям и трябва хората да се борим срещу тази лудост

    Коментиран от #16

  • 15 Stéphanie 🎲

    4 6 Отговор
    Предпочитам готово нарязания салам. В Турция само такива ги предлагат. Обичам и турските КУРорти. Друго си е рязаното.
  • 16 Първо твоята кочина

    1 5 Отговор

    До коментар #14 от "Stéphanie 🎲":

    Именно, какво право имаш ти да наставляваш?

    Коментиран от #21

  • 17 РУССКИЙ

    10 2 Отговор
    В КРАВАРНИКА трансджендър министър В Турция истанбулска приказка за обратните в Гейропа джендъри в Африка черни уроди в Латинска Америка наркотици банди и картели в южна Америка корупция канога бразилската мафия и колумбийските Меделин и Кали ги държат в Австралия джендъри в нова Зеландия същите пингвини в югоизточна Азия диктатури В Япония гейши емута и якудза в Гренландия Канада и Антарктида вълчи Студ майййй като си помисля 🤔🤨😐 единствената нормална страна с връзка в реалността е РУСИЯ. 🇷🇺🇷🇺
  • 18 Stéphanie 🎲

    1 5 Отговор
    Най обичам да се правя на умница.
  • 19 ШОРОШ

    2 12 Отговор

    До коментар #5 от "Дженди":

    Турция не е цивилизована държава и насилие там има предостатъчно - Мустанг беше много добра илюстрация, действителността е много по-неприятна. Колко жени са държани заключени като затворници, защото някой техен роднина си е намерил повод и оправдание? “Продаването” на булки не е български обичай, поне не в този му вид, който се практикува сега, внесен е.
  • 20 Грогу

    16 0 Отговор
    Какво им е на туркините, та са ги зажалили ...те заемат всякакви политически , административни и бизнес постове , има жени полицайки , прокурорки съдийки, адвокатки .... Турция е модерна държава. При Ердоган ,евро ге....вете няма как да използват жените за да си пробутат ЛГБТ. На Балканите този номер не минава . Браво на Ердоган.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Gen Gurko

    11 0 Отговор
    Имам чувството че разрастването на ---ерастиятя и извратенящината е ежедневна, главна и първостепенна задача на ЕК. Вероятно е превзета отвътре и е в ужас че времето им изтича. Не искам да говорят и призовават от мое име. Всъщност кой и кога ги е упълномощавал ?

    Коментиран от #24

  • 23 ХайлАдолф

    12 0 Отговор
    Скоро и други страни ще излязат от тази джендърхомосексуална конвенцийка , това е само началото .....
  • 24 Бърн

    7 0 Отговор

    До коментар #22 от "Gen Gurko":

    Абсолютно съгласен .
  • 25 Рошко

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Джамбаз Денисов":

    Денисчо зелев са на принципа, една лъжа повторена 100 пъти да се приеме за истина
  • 26 Накъдри Юкселов

    6 0 Отговор
    така трябва България трябва да последва примера на Турция.Джендъри мендъри никой не ги закача за ко пищят няма такива неща налагане на полове и др.не можем да приемаме да ни се налага лизбийство гейство и някви среден род да не се знаем мъж ли ще е жена.Българите сме традиционалисти с нормални семейства.
Новини по държави: