Last news in Fakti

25 Март, 2021 14:05 2 232 5

Ердоган направи рокади по високите етажи на властта

  • реджеп ердоган-
  • турция-
  • власт-
  • партия-
  • партия на справедливостта и развитието-
  • анкара

Ердоган назначи близки свои сътрудници за заместници в партията

Ердоган направи рокади по високите етажи на властта - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган, който е и председател на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР), направи промени на ключови партийни постове след проведения конгрес на ПСР, съобщи Хюриет дейли нюз, предаде БТА.

Ердоган назначи близките си сътрудници Бинали Йълдъръм и Нуман Куртулмуш за свои заместници в партията. Йълдъръм, бивш премиер и председател на парламента, се връща на партиен пост след загубата срещу опозиционния кандидат Екрем Имамоглу на кметските избори в Истанбул.

Ердоган реши да увеличи и броя на членовете на изпълнителния съвет на ПСР от 50 на 75 и да назначи 47 нови лица в съвета. Сред тях са бившият министър на правосъдието Бекир Боздаг, бившият депутат Метин Кюлюнк, бившият кмет на Анталия Мендерес Тюрел и бившият заместник-председател на парламентарната група Йозлем Зенгин. В съвета влизат още водещият кюрдски политик Абдуррахим Фърат, бившият депутат от Диарбекир Абдуррахман Курт, видният алевийски лидер Метин Тархан, известният член на арменската общност Севан Съваджъоглу и бившият журналист Шамил Тайяр.

В изпълнителния съвет влиза и Мис Турция 2006 Седа Саръбаш, която е лидер на женската организация на ПСР в окръг Айдън. От средите на изпълнителния съвет Ердоган е избрал и членовете на 16-членния централен изпълнителен съвет. В него влизат четири нови имена - Хамза Даг ще отговаря за медиите, Юлиде Саръероглу - за гражданското общество, Мустафа Шен - за науката и развитието и Йомер Илери - за информацията и технологиите. Обновен е съставът и на заместник-председателите на парламентарната група на ПСР. На такъв пост са назначени Махир Юнал и Мустафа Елиташ, които се присъединяват към досегашните зам.-председатели Бюлент Туран, Емин Акбашоглу и Джахит Йозкан.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Читател

    4 0 Отговор
    Брей ! То толкова информация и за българските партии не получаваме , бе !?

    Ма то аслъ нашите изпълняват това което им наредят от Турция и Америка .
  • 2 байПЪН

    3 0 Отговор
    НАРЕЖДА ПЕШКИТЕ ЧОВЕКА.
  • 3 Иван

    1 2 Отговор
    Даже не пищат за ибрикчията му ..хаха
  • 4 Имам Ъшьк

    2 0 Отговор
    Е що няма и по един представител от бившите османски владения - Босна, Румелия..
  • 5 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    НЯМА КАК ЦРУ И МОСАД- ДА НЕ СЕ ОПИТВАТ ДА ГЕПАТ "ВИСШИСТИТЕ " В ТУРСКОТО УПРАВЛЕНИЕ !?!?!?!? КРИВО СЕДИ -ПРАВО СЪДИ- СТАР КАДИЯ !!!!!!!
Новини по държави: