Last news in Fakti

26 Март, 2021 10:59 3 856 63

Навални го закъса сериозно със здравето! Може да бъде опериран

  • алексей навални-
  • русия-
  • новичок-
  • владимир путин

Съпругата на опозиционера Юлия настоя президентът на Русия Владимир Путин да освободи мъжа ѝ

Навални го закъса сериозно със здравето! Може да бъде опериран - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Излежаващият присъда в лагер критик на Кремъл Алексей Навални съобщи, че здравето му рязко се е влошило заради прищипан гръбначен нерв, пише "Комерсант".

Руският вестник цитира коментар на експерт невролог, според когото животът на опозиционера не е застрашен, но може би ще се наложи да бъде опериран в специализирана клиника. Адвокатката на Навални заяви вчера, че той има остри болки в гърба и проблеми с краката, но не получава от седмици исканата медицинска помощ, напомня печатът.

Здравословното състояние на опозиционера е задоволително, увери обаче Федералната служба за изпълнение на наказанията (ФСИН), след като в сряда негови близки биха тревога и казаха, че в лагера здравето му се влошава. През февруари руски съд замени условната присъда на Навални за измами с ефективна заради предполагаеми нарушения на мярката за неотклонение, предаде БТА.

В писма до началника на лагера критикът на Кремъл настоява за "адекватно лечение", освен това иска да бъде спряно "мъчението" нощните проверки в лагера, при които го будят всеки час, заради статута му на "склонен към бягство". Игор Каляпин от президентския Съвет по правата на човека (СПЧ) нарича лишаването от сън "едно от най-жестоките изтезания", посочва "Комерсант".

"Ако това е истина, става дума за нарушение на закона, целящо да подкопае психичното здраве на осъдения", казва Каляпин и уверява, че в такъв случай незабавно ще бъде информиран ръководителят на СПЧ Валерий Фадеев, съветник на Владимир Путин.

Културни дейци, правозащитници и журналисти сезираха във връзка със случая шефа на ФСИН, генералния прокурор и омбудсмана на Русия, пише "Новая газета". Изданието помества обръщението им с молба ФСИН спешно да отмени статута на Навални като "склонен към бягство", а омбудсманът лично да провери условията в лагера и здравословното състояние на опозиционера.

Адвокатите на Навални получиха вчера разрешение за свиждане с него и заявиха, че вече имат право да разгласят лоши новини - довереникът им отдавна се оплаквал от здравето си, пише "Независимая газета". Според юристите Навални не разрешавал досега да огласяват тези данни поради опасения, че това ще се възприеме като опит да предизвика съжаление към себе си.

В писмата си до затворническите власти Навални изобщо не настоява да бъде освободен, такова нещо няма и в отвореното писмо на общественици в негова защита. При все това физическото състояние на опозиционера за пореден път става движеща сила на политическа кампания, лансирана от неговите структури в Русия, отбелязва всекидневникът.

Съратниците на Навални разпространиха вчера декларация с искания да му бъде осигурено лечение и да се спре мъчението с лишаване от сън. Те "напомнят", че критикът на Кремъл се намира в лагер "абсолютно незаконно, въз основа на невалидна присъда, по лично нареждане на Владимир Путин и Путин носи пряка отговорност за здравословното му състояние", се казва в материала.

Явно именно руският президент ще стане мишена на предстоящия протестен митинг, за който хората на Навални събират сега чрез интернет желаещи от цяла Русия. Снощи на съответния сайт вече се бяха записали над 250 000 души, добавя "Независимая газета". Вестникът вижда в тази кампания и "намек към Запада", чиито "усилия да санкционира управляващата класа в Русия" напоследък не били толкова широко отразявани в медиите.

Съпругата на опозиционера Юлия настоя президентът на Русия Владимир Путин да освободи мъжа ѝ, съобщава онлайн изданието "Медуза".

"Путин вече разказа пред цялата страна, че чете моите обръщения към него. Значи така: настоявам незабавно да бъде освободен мъжът ми Алексей Навални, когото той натика в затвора незаконно. Натика го, защото се страхува от политическа конкуренция и иска да седи на трона до края на живота си. Това, което става сега, е лично отмъщение и разправа с един човек, извършвана пред очите ни. Това трябва незабавно да бъде спряно", цитира електронният вестник пост, качен от съпругата на политика в Инстаграм.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    52 9 Отговор
    Той от Новичок- най-смъртоносното оръжие на земята не успя да умрено, но Ковида леле малее ще го довърши. Цирка за ЕС и Запада.
  • 2 пешо

    53 11 Отговор
    путин му е прищипал гръбначния нерв на това безгръбначно!
    много ясно!
  • 3 Бесен Язовец

    61 13 Отговор
    Лъжат, Навални няма гръбнак той е безгръбначно!

    Коментиран от #17, #50

  • 4 Диверсант

    50 5 Отговор
    В ГУАНТАНАМО СА НАЙ ДОБРИТЕ ХИРУРЗИ
  • 5 БОСА НА ДЕОГАТА В СОФИЯ

    20 4 Отговор
    РАДИ ЛАНЕЦА и неговите бригади,пребиват деца дилъри !! Евала на Бойко дето ги задържа и после ги пусна ! Watch the ... ? Пак ще залеят София с дрога и ще изперат няколко десетки милиона !
  • 6 Професора

    38 1 Отговор
    Ще му пратят чакръкчия от Кавказ даже двама да го поразтягат малко!
  • 7 Въпрос

    10 20 Отговор
    кой отрови Гебрев и защо прокypатурата и ГЕРБ мълчат ?

    Коментиран от #13, #53

  • 8 мамо

    19 5 Отговор
    най вероятно ще го пуснат в гепмания да се лекува
  • 9 100

    12 4 Отговор
    Путин ли ще го оперира?
  • 10 доктора

    34 4 Отговор
    Боли го гърбът от цепенето на дърва. Тоя тарикат в живота си физическа работа не е похващал.
  • 11 Гробар

    41 1 Отговор
    Щом влязат в панделата веднага стават супер болни!
  • 12 Klark Kent

    31 2 Отговор
    Малко ритници като рехабилитация и ще му мине гръбнака
  • 13 споко

    33 3 Отговор

    До коментар #7 от "Въпрос":

    Като гледам Гебрев си е жив и здрав.
  • 14 Townboy

    17 5 Отговор
    Аз ако съм на Путин ще го освободя с уговорката да напусне Русия и никога повече да не се връща.

    Коментиран от #19, #30

  • 15 Факт

    19 1 Отговор
    Да го ваксинират с оксфордската ваксина!
  • 16 Yamaha

    30 0 Отговор
    Педи да влезе в затвора раьпеавяше, че бил в отлично здраве и изведнъж заболя???!! Да не се и надява, че ще изкара присъдата в затворническия стационар. В руските затвори няма джакузита както в немските,, клиники" за лечение на,, отровени" от новичока!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 капрал

    28 0 Отговор
    Търси да скатае в болницата. Страхливите новобранци в казармата така правеха.
  • 19 Верно ли

    29 0 Отговор

    До коментар #14 от "Townboy":

    Колко пъти да го пуска? Нали веднъж вече го пусна да си ходи по живо, по здраво в Германия и го предупредиха, че ще влезе в затвора, ако се върне. Па сега - болял го гърба. Как не го е заболял г.за се чудя.
  • 20 ТаУмВзе

    28 1 Отговор
    НИКАКВА МИЛОСТ КЪМ СОРОСОИДНИЯ КРАДЕЦ!
  • 21 Bellingcat

    18 1 Отговор
    ха ха ха - що за хора сте поне един нямали да съжели този "ПЕТУХ" дето получи прищипан гръбначен нерв от навеждане
  • 22 Хахаха..

    19 0 Отговор
    Като е толкова кекав,защо е тръгнал да се прави на велик?! Солженицин воюва от 1941 до 1945,после беше в Гулаг 8 години,после рак,давали са му онколозите 2 месеца живот,а той умря през 2008,на цели 90.И то като личен приятел на ВВПутин.Злите и лошите са кекави..

    Коментиран от #33

  • 23 ХАСАН

    22 0 Отговор
    БОЛИ МЕ ОТВЕСА ЗА ОТРЕПКАТА КРАДЛИВА НАВАЛНИ. ГА КРАДЕ ПАРИ БЕШЕ ДОБРЕ, СЕГА РЕВЕ. ПРЕМЕСТИХ СИ ГО.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 ДжафДжаф

    19 0 Отговор
    На неговите години е нормално да почнат болки в гърба, кръста, колената, особено за индивид, който цял живот се е блямбил и не е работил физическа работа. Сам си се натресе. Още като тръгна да се прибира в Русия го бяха предупредили, ама той очевидно е прекалил с четене на биуграфията на Владимир Илич. Направо се беше вживял в ролята на новият Ленин.

    Коментиран от #35

  • 26 Алоооо

    21 0 Отговор
    Когато крадат и убиват са здрави.В затвора всички са кекави и болни.Щом издържа на"отровата", нищо ти няма.Айде стой си на топло.
  • 27 Ами да го пуснат,

    1 17 Отговор
    нали снощи обясняваха колко са нравствено извисени в сравнение с останалия свят.

    Коментиран от #31, #37

  • 28 София

    17 0 Отговор
    Нахални контузен от лежане на наровете
  • 29 другарят

    16 0 Отговор
    Закъсал го е, защото не може да ходи по 13пъти на година по скъпите острови на почивка!
  • 30 Ха ха

    14 0 Отговор

    До коментар #14 от "Townboy":

    Че те кукловодите му го върнаха.Путин го пусна,но там той не им е нужен.Освен отровен.
  • 31 Ха ха

    12 0 Отговор

    До коментар #27 от "Ами да го пуснат,":

    Крадците трябва да си излежат наказанието в затвора.После, ако някой му повярва,да мисли за Парламента.
  • 32 Мара

    9 0 Отговор
    На тая гад и трябват два кубика пръст не операция.
  • 33 Ха ха

    13 0 Отговор

    До коментар #22 от "Хахаха..":

    Солженицин видя с очите си западния рай и разбра,колко е бил заблуден и манипулиран.
  • 34 big

    11 1 Отговор
    Хем сатанизират Путин, хем го молят за помощ! Какво се нарича това? Да оставим настрана, че всички тези съобщения и сълзи са поредната провокация!
  • 35 big

    12 1 Отговор

    До коментар #25 от "ДжафДжаф":

    Много съжалявам, но той не се върна по собствено желание! Историята с отравянето не си свърши работата: няма значителни протести, Путин си е на власт. Сега започват отново с втора серия, политическа драма / сатира ала Борат 2!

    Коментиран от #43

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Ами ще го

    4 0 Отговор

    До коментар #27 от "Ами да го пуснат,":

    пуснат ама след 3 години като отърка наровете да му се изправи гърбицата.
  • 38 Лечение може

    1 1 Отговор
    да му се осигури дори в затвора,а не на вън
  • 39 Чичо Тончо

    5 0 Отговор
    Да го прехвърлят Навални времено в СЦЗ в на бай Ставри крилото! Строг, но и справедлив!Той такива прищипвания ги отщипва за добър ден! И повече не се защипват! Стават като нови и припкат като козлета!
  • 40 ГОНЗО

    13 0 Отговор
    КАК НЯМА ДА ИМА ПРОБЛЕМ СЪС ЗДРАВЕТО, НЕ СЕ МИНАВА ТОКУ ТАКА ОТ ХАЙВЕР НА МАНДЖА С КАРТОФИ. ПЪЛЕН ИЗМАМНИК Е НАВАЛНИ, ЕДНА ПЛАТЕНА ПОДЛОГА НА ЛИБЕРАСТКИЯ ЗАПАД
  • 41 1357

    11 0 Отговор
    Пак Навални.Соросоидчетата на Б. Борисов и изгонения от Унгария евреин Сорос,пишат ли пишат.Мисирките от Герб пак написаха глупости.Никоя страна не пише за предателя, алкохолика, наркомана, псих,хично обременения на антидепресанти Навални.Но това са страни със самостоятелно мислене, имат качествена преса и качествени журналисти.Само тъпите сащ ,глупачката Екатерина Захариева,предателя Бойко Методиев Борисов,ПКП-Цвета Караянчева защитават предател и наркоман Навални.Това е така защото тъпите сащ диктуват, какво да се прави в България-ако не е Навални, ще е измисления шпионски скандал,създаден лично от Б. Борисов.Затова България,никъде не я искат,няма авторитет, няма суверенитет.Някоя страна от Балканския Полуостров говори ли за предателя Навалне-НЕ!Някоя страна от Скандинавкия Полуостров взе ли отношение за наркомана Навални-НЕ! Коя европейска държава взе отношение за псих? #ясалия Навални-Няма!/само подлогите на сащ- Германия и България.Някои народи от Африка, Южен и Северен Полюси писа ли за алкохолика Навални-НЕ!Тогава ,не пишете глупотевини.Сащ ,като фалшива страна с най-много престъпници, алкохолици, убийци, наркомани и много с увредена психика още от Виетнамската война/и там Русия ги би/и родените непълноценни деца след войната,обикновено защитава предатели.Но в Русия предател и да обидиш Ветеран от ВСВ се счита за наказуемо от съда престъпление.Българите да погледнат ,къде и на кого ни продаде предателя Б. Борисов-на сащ и гейовете от ЕС и ЕП.Мисл
  • 42 1357

    7 0 Отговор
    Истината-Навални беше лекуван от алкохолизъм и наркомания в немката болница /тя е специализирана за наркомани и алкохолици-такъв е Навални/.Вл. Путин знае ,че престъпник, алкохолик, наркоман ,предател, на антидепресанти и нанесъл обида на Ветеран от ВСВ го грози само едно-съд и затвор.Дори ,годините са малко,поне 3 пъти по толкова.Навални открадна пари от френска фирма и сега в затвора ще изработи с лихвите крадените пари.Така трябва да се осъди и нашия банкянски смешник и да лежи за всички престъпления по БНК в ЦСЗ.

    Коментиран от #47

  • 43 АНОНИМЕН

    7 0 Отговор

    До коментар #35 от "big":

    Как ще се е върнал щото той е искал?! Естествено, че не! Натириха го! Но първом му врътнаха финансовото кранче! И сега реве от панделата като вдовица на Свиленградската гара за +++! Само дето цялата тая мелодлама на мен ми прилича повече на пиесата "Прелъстена и изоставена", не на Борат!
  • 44 Гост

    8 0 Отговор
    250 000 се били записали, че ще протестират. А на живо дали ще се съберат и 2000.? Много от поддръжниците на Навални са от Украйна и прибалтийските републики. Да пристигнат в Москва или Петербург на митинг в негова защита ще им излезе доста скъпичко.
  • 45 един от многото

    9 0 Отговор
    Една корава гьостерица и бой в гърба , докато нерва му се отщипе! На бас , че като го опашат два пъти през гърба и ще почне да вика , че се е оправил!
  • 46 ****

    10 0 Отговор
    Е все пак навални не е на курорт,а и щом е в затвор той е лишен от граждански права,и трябва да живее по правилата които са установени от държавата за тези които изтърпяват наказание.
  • 47 Гост

    6 0 Отговор

    До коментар #42 от "1357":

    Чак пък алкохолик - пресилено е. Въпреки че компанията му добре си е купонясва по време на тура в Сибир. От едно заведение дори са ги изгонили защото са били много шумни и продължили на домашен терен. По-интересното е, че Навални е приемал препарати с литий. А той се съдържа в препарати, с които лекуват психични заболявания. Литият е открит в кръвта му от швейцарски доктори. Точно те и изнесоха тази информация в пресата.
  • 48 Сандо

    3 0 Отговор
    Да не би болките да са от долната част на гърба?
  • 49 324

    1 1 Отговор
    Хайде на британския щам, при него няма прошка като при новичок.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 dedo

    6 0 Отговор
    Дядя сказал: Пашол на*у Педалин!
    Някакви други по смислени новини, незасягащи хора с увреден морал и сбъркана сесксуална ориентация,моля!?
  • 52 Така ли

    8 0 Отговор
    Има `запек`!В Германия е ял `трюфели`!Една клизма и е готов!Номера...
  • 53 гьобрето

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Въпрос":

    е за друго!Той` цапна` един `комат` от държавата,напълни гушата,ама сега мутрите/тикви/ искат `сухо`...
  • 54 барчо

    4 0 Отговор
    Абе тоя всички за балъци ли ги смята???? Ха-ха-ха. Прещипан гръбнаен нерв!!!! Ми това го има почти всеки човек над 45 години, а сега и доста под 45 години. Казва се дископатия и не е животозастрашаваща ни най-малко. Правилно са му дали хапчета. Ако за дископатия освобождаваха от пандиза, то трябва затворите празви да останат и всички да са на свобода. А президента Путин може да го помилва, като го преизберат за следващия мандат, ако реши.
  • 55 барчо

    6 0 Отговор
    Човека измами държавата и открадна 500 000 американски долара и може да си позволи да си купи американски хапчета за дископатията. Да не говорим за другите измами за които се води все още следствие.
  • 56 Джон Смит

    2 0 Отговор
    Пурво ще го ваксинират след това ще го оперират и накрая ще го кастрират
    с наблюдаващ хирург дктор Путин
  • 57 СИМУЛИРА ТАЗИ ПРЕДАТЕЛСКА

    2 0 Отговор
    ГАД!!ОПИТВА СЕ ДА ПРОДАДЕ РУСИЯ НА ЕВРЕИТЕ!!
  • 58 СЪДИЯТА

    2 0 Отговор
    На тоя батковците , като са му вирили краката , като на жена , са му прищипали нерв. По-полека , той е нежна душа ,лекичко с пиниз.
  • 59 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    ЕГАТИ ТЪПИТЕ МЕДИЦИНСКИ ГЛУПОСТИ ОТ ЖУРНАГЪЗ ПОПУЛАР !!!! ПРИЩИПВА СЕ ПУЛПАТА -НЕ НЕРВ !!! НЯМА КАКВО ДА СЕ ОПЕРИРА ПРИ ВЪЗПАЛЕН НЕРВ / ИШИАЗ - ЛУМБАГО -РАДИКУЛИТ / !!! ИМАШЕ ИНЖЕКЦИЯ -НЕМСКА : УЛТРА ДЕМОПЛАСТ С В-12 -НО ИЗЧЕЗНА --А С ДВЕ ИЗЛЕКУВАХ НЕ САМО СИНА СИ / НО С В-12 ЕДНОВРЕМЕННО / !!!
  • 60 сноу

    1 0 Отговор
    Ами каквото има за клюцане,оклюцвайте го ,и да се свършва с тая мъка,че ми дойде до петелката от него..
  • 61 Перо

    2 0 Отговор
    Не ни занимавайте с този престъпник, пишете за нашите хубавци който ни завещаха 40 милиарда външен дълг.
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 petar svilenov

    0 0 Отговор
    Шъ му отстранят матката дистанционно.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания