Last news in Fakti

1 Април, 2021 12:28 1 708 6

Мерки за сигурност! COVID ваксините вече ще се произвеждат с уникален код

  • коронавирус-
  • ваксина-
  • пандемия

Целта на верификацията е лекарствата и ваксините да бъдат защитени от фалшификация

Мерки за сигурност! COVID ваксините вече ще се произвеждат с уникален код - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

От днес, 1 април, ваксините срещу COVID-19 ще се произвеждат с уникален идентификационен код, който доказва произхода им. Националните системи на държавите от Европейския съюз са свързани в Единна европейска система за верификация на лекарствата.

Кодовете на произведените опаковки се регистрират от производителите в Европейския хъб и оттам се разпределят в националните системи. Целта на верификацията е лекарствата и ваксините да бъдат защитени от фалшификация.

Системата за верификация у нас действа от две години.

В нея са включени над 3100 аптеки, болнични аптеки и търговци на едро.

През 2020 г. в България са верифицирани около 70 млн. опаковки лекарства, което е 25 процента от размера на българския пазар на лекарства по лекарско предписание.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    17 0 Отговор
    Който след ваксиниране ше светите като лампичка на монитор когато пожелаят да видят къде сте
  • 2 Българин

    13 0 Отговор
    Всяка ваксина със собствено IP.
  • 3 Историята се повтаря, ама с рима...

    16 0 Отговор
    Откровение 13:16: И принуждаваше всички, малки и големи, богати и сиромаси, свободни и роби, да им се тури белег на десницата или на челата им
    Откровение 13:17: за да не може никой да купува или да продава, освен оня, който носи за белег името на звяра, или числото на неговото име.

    Коментиран от #5

  • 4 ТОЧКАТА

    8 0 Отговор
    Мдааа,вируса го произведоха без ,,уникален,, код /подобно на СТЪКНЕТ/ и затова му,,подхвърлят,, произхода насам/натам....друго си е уникалният код....
  • 5 Мария

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Историята се повтаря, ама с рима...":

    Това няма да се случи ако хората спрат да се вайкат и започнат да търсят истински законна информация. Последно е гласувано и взето решение от Европейската комисия още на 28 януари 2021 г, че ваксините не са задължителни, че не могат да ви уволнят ако откажете да се "имунизирате " и ако някой ви заплашва и принуждава трябва да съдите човекът, който ви задължава, дори само при намек трябва да сигнализирате, защото производителите на ваксините много ясно са отбелязали , че може да има лоши последствия и не гарантират имунитет. Защо медиите продължават да изкривяват информацията и нарочно заблуждават населението? Търсете в сайта на Европейската комисия, за повечето документи няма превод на български но на английски език има всичко.

    Коментиран от #6

  • 6 6784

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Мария":

    Постепенно ще го наложат. Ето това е от вчера за Италия -Цитат:"Здрaвнитe рaбoтници дa ce вaкcинирaт cрeщу СОVID-19!

    Тeзи, кoитo oткaжaт дa ce имунизирaт, риcкувaт дa бъдaт oтcтрaнeни oт длъжнocт и дa бъдaт ocтaвeни бeз зaплaщaнe зa ocтaтъкa oт гoдинaтa"