Last news in Fakti

1 Април, 2021 13:49 2 739 31

Топли думи за Турция от Русия

  • турция-
  • русия-
  • сергей лавров-
  • сирия-
  • дипломация-
  • анкара-
  • москва

Руско-турските отношения са много богати, каза министърът

Топли думи за Турция от Русия - 1
Снимка: Shutterstock

Руският външен министър Сергей Лавров окачестви като "богати" отношенията на Русия с Турция, както по отношение на контактите на най-високо равнище, така и по отношение на техния дневен ред, предаде Анадолската агенция, цитирана от БТА.

Лавров говори вчера на специална сесия на Близкоизточната конференция на международния дискусионен клуб "Валдай". Той посочи, че Русия и Турция са способни да осигурят решения дори по въпроси, по които двете страни имат почти противоположни мнения. Понякога споразуменията се прилагат по-бавно от очакваното, но Турция не отстъпва от поетите ангажименти, каза той.

"По принцип руско-турските отношения са много богати... понякога позициите се различават много сериозно, но ние ценим нашите отношения, защото с турските си колеги винаги можем да намерим решения, които да устройват и двете страни", подчерта руският министър. Лавров посочи като пример ситуацията в сирийската провинция Идлиб, където, по думите му, турската страна "изпълнява всичките си задължения".


Поставете оценка:
Оценка 4 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 русия вън

    10 34 Отговор
    Мръсни руснаци, гниди!

    Коментиран от #5

  • 2 Си ган

    17 8 Отговор
    Така е, спомняме си как се прегръщахте в Плевен и на връх Шипка
  • 3 Реалист 2

    14 10 Отговор
    Саш се опитват да разпалят световния конфликт на украинската граница на Русия . А най-близката военна сила до тази точка е Турция .

    Така значението на стратегическото място на Турция расте .Затова е това мазнене към Турция и от Саш , и от Русия , и от Брюксел . Това , че е най-репресивната към населението си държава , и че навлязва с аскера си в няколко от съседите си , никой "не забелязва" .
  • 4 само питам

    3 14 Отговор
    Ха познайте коя е страната с най-много ракети на глава от населението. Турция? Не познахте- Русия бе, Русия? И не мога да разбера какво иска Вовата да прави-Третия Рим или Втората Мека?

    Коментиран от #8

  • 5 Малоумник

    16 5 Отговор

    До коментар #1 от "русия вън":

    Вън скапани капиталистическо империалистични американски Свини.
  • 6 Ауууу

    13 7 Отговор
    Сега руснаците по задължение ли ни освободиха или заради свои интереси? Разбира се заради интереси, както се казва мама на тати не дава без пари, а ние мислим, че руската майка ще даде сина си, мъжа си за да умрат за България

    Коментиран от #9

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Село

    9 2 Отговор

    До коментар #4 от "само питам":

    Ха сега познайте коя е най бедната държава в Евросъюза с най малко доходи на член от семейството защото много знаем нас оправихме,че и Руснаците.

    Коментиран от #26

  • 9 Летописец

    4 10 Отговор

    До коментар #6 от "Ауууу":

    Я обясни з атези "интереси" ! В което няма нищо лошо . Но обикновено соросоидите казват "проливите "и не могат да обяснят защо .

    Спомням си , че дори има международни договори , според които Босфора е Руски . Но Русия никога не е обявила претенции . Камо ли да води войни за "проливи" .

    Коментиран от #13, #16

  • 10 ахмед

    1 0 Отговор
    аман нинееджи
  • 11 Мидхат

    5 5 Отговор
    С Русия да разкъсаме предателска България на парчета! Треперите си българи!
  • 12 Леле

    2 20 Отговор
    Турците навиват руснаците да си вземат обратно С400, пък те не ги щат обратно щото са прибрали парата вече. Но не върнат ли ракетите Бай Дън няма да ги чака като Тръмпи. Той вече ги подкара - вижте курса на лирата. Като бобслей по ледения улей върви и скоро ще има финален удар.

    Коментиран от #14, #17

  • 13 Хахахаха

    8 3 Отговор

    До коментар #9 от "Летописец":

    Я така спомени за протокола един два договора според които Босфорът е руски....хаха.
  • 14 Надежди говржди

    7 1 Отговор

    До коментар #12 от "Леле":

    Пак сънуваш просо 😂

    Коментиран от #19

  • 15 Досиетата Х

    9 5 Отговор
    топли отношения между двете азиатски империи, руските жени ги оплождат турците хем рускинките доволни хем турците че оплождат нещо сексапилно
  • 16 ти както си тръгнал да летописваш

    2 2 Отговор

    До коментар #9 от "Летописец":

    Да вземиш да си спомниш че джамиите са на българската църква.
  • 17 така де

    8 2 Отговор

    До коментар #12 от "Леле":

    По скоро биха купили 100 руски изтребители а, че няма да върнат С400 то е ясно

    Коментиран от #22

  • 18 Мюсюлманин

    10 8 Отговор
    Няма начин русия, която е с най-много мюсюлмани на глава от населението, да не се поклони пред Турция. Нещо повече, в русия и по-точно в москва, се намира най-голямата джамия на континента Европа, каквато дори в Турция няма. Половината от населението на москва са мюсюлмани и по време на мюсюлманските празници дори метрото спира да работи, а по булевардите и улиците не е позволено да се движат автомобили, за да може мюсюлманите спокойно да изпълняват религиозните си обреди - целият град почернява от кланящи се на Аллах правоверни. Същото може да се види във всеки голям град в русия. Обществена тайна е, че при откриването на джамията в москва - най-голямата в Европа - путин бе обрязан от водените от Ердоган най-добри сюнетчии на Турция, с което руският президент получи просветлението свише от Аллах. Как тогава няма путин да се кланя на Ердоган, а цяла русия на Турция?

    Коментиран от #20

  • 19 Леле

    3 7 Отговор

    До коментар #14 от "Надежди говржди":

    Нищо не сънувам. Погледнах курса но лирата - 8.33 за 1 долар. Икономиката е всичко. Падне ли лирата още малко и ще почне паниката. Ще има изкупуване на долари за да си спасят хората поне малко от спестяванията. А тръгне ли лавината няма спиране. Новата турска лира ще стане супернова - 1/1000. Това вече е ставало и пак ще стане. Стар и изпитан метод е това за сваляне на неудобни правителства.

    Коментиран от #25

  • 20 Досиетата Х

    0 3 Отговор

    До коментар #18 от "Мюсюлманин":

    Всички проблеми на Запада Източна Европа а и Русия е че при тях има малцинствени групи от Истока и не европейско бели докато в Изтока повечето са афроараби или светлокожи или тъмнокожи монголоиди с почтти нулев примес от европейски народи
  • 21 Rado

    6 4 Отговор
    Ква стана тя. Русофилите искат България да е длъжна на Русия още 1000 години, а през това време Русия и Турция се любят.

    Коментиран от #23, #31

  • 22 Леле

    3 7 Отговор

    До коментар #17 от "така де":

    Ще купят те, ама руснаците ще искат долари, а не лири. А лирата потъва ли потъва. Бай Дън скоро ще я залепи за дъното.

    Коментиран от #29

  • 23 Досиетата Х

    2 3 Отговор

    До коментар #21 от "Rado":

    Тоест и Бойко е русофил защото за 10 г управление винаги на 3 март е в Турция
  • 24 Rado

    4 4 Отговор
    А така, Лавров си връзва гащите. Знае, че Турция прихванели руски самолет и ще е на дъното на Черно море.
  • 25 Хасан

    9 4 Отговор

    До коментар #19 от "Леле":

    Нищо няма да стане ..Турция е страна производител и за тях е по важно реалния сектор ,производство ..
  • 26 стоян

    4 4 Отговор

    До коментар #8 от "Село":

    До 8 ком -другарю -ти кажи в Европа коя е по бедна от Русия- с минимални заплати от 260 лв живеят руснаците и пият препарати за вана защото нямат пари за нормален алкохол
  • 27 мечката

    0 0 Отговор
    ми да, има смисъл, за жена, която покрива всички нужди, които имаш като мъж, ще кажеш само добри думи, за да я поробиш и да продължи... да се грижи за теб!
  • 28 бай Даньо

    1 0 Отговор
    Да живее руско-турската дружба! На наш гръб разбира се.

    Коментиран от #30

  • 29 така де

    6 0 Отговор

    До коментар #22 от "Леле":

    Не се притеснявай, ще плащат в натура, малко ли рускини идват в Турция. Турчина няма да остане длъжник. Гледам си много загрижен, теб ще те уредя няколко пъти на ден да ти плащат, поне месец
  • 30 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "бай Даньо":

    Русия и Турция винаги са прилагали спрямо България метода на ДОБРОТО И ЛОШОТО ЧЕНГЕ!
  • 31 Объркан човек

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Rado":

    Не заслужаваме освобождение!?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания